U19-træner inden sæsonstart: Vi tænker ikke længere på mistet A-licens

Kasper Høgh blev topscorer i U19-ligaen i sidste sæson med imponerende 23 mål foran OB's Mathias Jørgensen og FC Nordsjællands Andreas Skov Olsen, der begge har imponerert i Superligaen. Arkivfoto: Annelene Petersen

U19-træner inden sæsonstart: Vi tænker ikke længere på mistet A-licens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

U19-holdet i Randers Freja FC skal i denne sæson spille i den næstbedste række, men cheftræner Per Sørensen forsikrer, at holdet vil gå ydmygt til opgaven.

Randers: Randers Freja FC's U19-hold sparker sæsonen i gang torsdag aften i Horsens.

I sidste sæson sluttede Randers Freja FC på en niendeplads i U19-ligaen, som er den bedste række i Danmark.

Nu står en ny sæson for døren, og det ser holdets cheftræner Per Sørensen meget frem til.

- Jeg ser frem mod den nye sæson med stor fortrøstning. Der er nok ikke nogen tvivl om, at de fleste andre klubber i tabellen vil pålægge os en favoritrolle som nedrykker fra ligaen, men vi har et fokus på at gå endnu mere ydmygt til værks end tidligere, siger Per Sørensen.

- Holdet har trænet rigtig godt på det sidste frem mod sæsonstart, og det ser ganske fint ud på skadesfronten. Desværre må vi formentlig se bort fra målmand Johannes Frahm, som vi har hentet i AGF. Det er ikke en alvorlig skade, men den kan blive forværret, hvis han kommer i kamp for tidligt, så vi tager ingen chancer. Det er ærgerligt, at han nok ikke når at blive klar, for han har gjort det godt i opstarten, men vi har selvfølgelig en løsning klar, lyder det fra cheftræneren.

Fokus væk fra mistet A-licens

I april kunne DBU meddele, at Randers Freja mistede A-licensen til klubbens store overraskelse. Kronjyderne valgte derfor at appellere beslutningen, men uden held, da den kort tid efter blev stadfæstet.

Det betyder derfor, at Randers Freja FC er rykket ned i den såkaldte U19-division, hvor modstanderne ikke længere hedder Brøndby og FCK, men i stedet AB og B93.

U19-holdet har ikke tænkt sig at bruge mere tid på at tænke over det, og derfor er Per Sørensen og de unge spillere kommet videre.

- Vi har lagt det bag os, at vi ikke længere har A-licens. Det får derfor ikke nogen betydning for mig, at vi skal spille i divisionen i stedet for ligaen. Nu har vi fuld fokus på, at modstanderen er AC Horsens og ikke FC København. AC Horsens kommer også til at blande sig i toppen, og i det hele taget er det rigtige dygtige hold, vi skal spille imod. Vi har fuld fokus på os selv, og der er en rigtig god konkurrence i truppen, som vi skal drage fordel af.

- Vi bruger ikke mere energi på, at det ikke hedder liga mere. Alle vil vise sig frem, og hvis spillerne gerne vil vise, at de burde spille i ligaen, så har de muligheden for at gøre det i den kommende sæson i divisionen, fortæller Per Sørensen.

Skal slutte i toppen

Med degraderingen til den næstbedste række i U19-regi, regnes Randers Freja FC også som en af favoritterne til at vinde rækken.

Per Sørensen erkender da også, at målsætningen er at slutte i den øverste del af tabellen.

- Vi har selvfølgelig snakket i truppen internt om, hvad vi forventer af den kommende sæson. Uden at lægge en kvittering for det, så forventer jeg helt klart, at vi er med i toppen af rækken. Der vil helt automatisk komme et pres på os, og så må vi se, om vi kan håndtere det, siger Per Sørensen.

I sidste sæson var resultaterne svingende, men i denne sæson mener cheftræneren, at den øgede konkurrence kan blive en stor fordel for klubben.

- Vi var rigtig hårdt ramt af skader i sidste sæson. Det kostede os en masse kræfter og ressourcer, og i det hele taget var det meget de samme spillere, vi blev nødt til at trække på. Vi mistede blandt andet også Tobias Damsgaard til A-truppen, som vi naturligvis var meget stolte over.

- Jeg synes, det er tydeligt, at vi i forhold til sidste sæson har langt flere strenge at spille på, og det kan især ses i vores offensiv. Helt generelt set har vi en langt mere bred trup, og det kan der egentlig både være positive og negative ting ved, men vi vil gerne få det vendt til noget positivt, så vi kan se det i vores træningsmiljø og få det med videre til kampene, slutter Per Sørensen.

Randers Freja FC's første kamp i sæsonen er på udebane mod AC Horsens, og der er kickoff torsdag klokken 17.

U19-træner inden sæsonstart: Vi tænker ikke længere på mistet A-licens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce