Vanvittig pokalsensation: Randers FC slået ud af Koldings ti mand

Emil Riis sendte Randers FC på vinderkurs, men holdet endte med en kæmpe fiasko, da de tabte 2-1 til Kolding IF i tredje runde af pokalturneringen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Vanvittig pokalsensation: Randers FC slået ud af Koldings ti mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods overtal siden 30. spilleminut blev Randers FC sendt ud af pokalturneringen til 2. divisionsklubben Kolding IF.

Kolding: Randers FC røg sensationelt ud af pokalturneringen mod Kolding IF fra 2. division tirsdag aften efter et 2-1-nederlag i forlænget spilletid.

Kolding er nok mest kendt for at være en mastodont i dansk håndbold, men byen har også en traditionsrig fodboldklub, der var i den bedste række i 1980'erne.

Meget er dog sket siden, og klubben har spillet i den tredjebedste række i syv år, men ambitionerne er i denne sæson til 1.divsion.

Begge hold gik ind til opgøret med selvtillid efter sejre i henholdsvis Superligaen og 2. division i weekenden. Kolding havde faktisk ikke tabt i sæsonen endnu inden pokalkampen.

Thomas Thomasberg havde valgt at foretage et formationsskifte i forhold til de foregående kampe.

I forsvaret valgte han nemlig en treback-kæde med Kasper Enghardt, Jonas Bager og Simon Graves Jensen, mens Johnny Thomsen og Tobias Damsgaard agerede wingbacks.

André Rømer, Joel Allanson og Mads Aaquist dannede midtbanetrioen, mens Emil Riis og Mikael Boman var helt fremme.

Forholdene var noget bedre til kampen i Kolding i forhold til sidste runde i Næsby, hvor Randers FC måtte helt ud i straffesparkskonkurrence for at gå videre.

Mod Næsby tog Randers FC teten fra kampens start og bragte sig hurtigt foran, og det samme skete i gårsdagens opgør i Kolding.

Randers FC var hurtigt i angreb, og Emil Riis gav hjemmeholdets forsvarsspiller store problemer.

Det udnyttede den unge angriber ved at score allerede efter fem minutters spil, da han headede et perfekt indlæg fra Joel Allansson forbi en chanceløs Kolding-keeper.

Målet tog det værste pres væk fra Randers FC-spillernes skuldre, men det fik også de undertippede værter frem på banen.

Meget af sønderjydernes spil foregik i højre side ved deres hurtige kantspiller Dennis Fazlagic, og det var ved at give et par farlige situationer efter 1-0-scoringen.

Alt imens Kolding var ved at spille sig ind i opgøret, fik de en ordentlig mavepuster.

Dennis Fazlagic var på spil igen i højresiden og efter et for langt træk gik han hårdt ned i en glidende tackling. Dommer Sandi Putros mente, at det var alt for voldsomt og trak det røde kort frem.

Det virkede som en hård dom, og der var da også store protester fra de mange fremmødte tilskuere og hjemmeholdets trænerbænk. En stor bet for Kolding, der nu havde et stort bjerg at bestige.

Kort om pokalkampen
Pokalturneringen, 3. runde

Kolding IF - Randers FC 2-1 (0-1) (Efter forlænget spilletid)

Målscorere: 0-1 Emil Riis (6.), Henrik Brodersen (87.), Rune Nautrup (107.).

Randers FC (3-5-2): Frederik Due - Kasper Enghardt, Jonas Bager, Simon Graves - Johnny Thomsen (Mikkel Dongsted, 60.), André Rømer, Joel Allansson, Mads Aaquist (Andreas Bruhn, 84.), Tobias Damsgaard - Emil Riis (Kasper Høgh, 77.), Mikael Boman (Benjamin Stokke, 105.).

Advarsler: Mads Aaquist, Randers FC (22.), Mathias Høgsholt, Kolding IF (53.), Kristian Kirkegaard (99.), Simon Smidt (117.).

Rødt kort: Denis Fazlagic (30.)

Tilskuere: 1055 på Autocentralen Park i Kolding

Utrolig udligning

Det røde kort betød naturligvis, at Randers FC kom i endnu mere kontrol, og derfor havde kronjyderne det meste boldbesiddelse.

Sådan var kampbilledet også efter pausen, men der var overraskende lidt action omkring Koldings straffesparksfelt.

Mikael Boman var god til at bruge sin fysik, men han kom ikke frem til de store chancer.

Der var ikke mange store øjeblikke efter det røde kort, men til gengæld kunne U19-spilleren Mikkel Dongsted glæde sig over at få debut på førsteholdet.

Han erstattede nemlig Johnny Thomsen på højre wingback efter en times spil.

Det var svært at se, hvordan Kolding skulle finde frem til den forløsende udligning, men med et kvarter tilbage af opgøret var de usandsynlig tæt på i to omgange.

Hjemmeholdet fik to hjørnestreg i træk, og begge gange blev bolden reddet på stregen. Flere af Kolding-spillerne mente, at bolden var inde, men dommeren afviste.

Tre minutter før tid kom forløsningen for Kolding. Igen blev de farlige efter en dødbold, og Henrik Brodersen endte med at prikke bolden i mål til kæmpe jubel for de 1055 fremmødte tilskuere.

En fadæse for Thomas Thomasbergs tropper, men det var helt fortjent. Randers FC skabte en del hovedstødschancer, men der manglede i den grad skarphed.

Mikael Boman fik blandt andet en kæmpestor chance for at gøre det onde ved Kolding i dommerens tillægstid, men målmand Jens Rinke stod en fantastisk kamp og reddede flot situationen.

Chokexit

Randers FC kom sig ikke over den overraskende udligning, og de fik ikke lagt et særligt stort tryk på hjemmeholdet i forlænget spilletid.

Det lignede derfor straffesparkskonkurrence, men pludselig gik det fra skidt til pinligt for kronjyderne.

Koldings topscorer Rune Nautrup modtog bolden og drejede den på fornem vis i mål. Et vaskeægte drømmemål. Hjemmepublikummet var ellevilde.

Randers FC forsøgte herefter at presse i den resterende tid af den forlængede spilletid, men deres mange indlæg blev afvist hver gang.

Efter 120 minutter kunne Kolding-spillerne juble over deres største triumf i nyere tid.

Randers FC-spillerne gik derimod direkte i omklædningsrummet i stor skuffelse.

En kæmpe fiasko for Thomasberg og co. var en realitet.

Vanvittig pokalsensation: Randers FC slået ud af Koldings ti mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce