Året der gik: Fornuftig start af Paulsen i Randers HH


Året der gik: Fornuftig start af Paulsen i Randers HH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Amtsavis kigger tilbage på sportsåret 2017. Sådan husker vi efteråret i Randers HH.

Opturen
Christoffer Bonde i målet og hele Randers HH's defensiv har været et lyspunkt i efteråret. Foto: Lars Rasborg

Det har været et glimrende efterår for Randers HH, der slutter året på en andenplads tre point efter TMS Ringsted i toppen og med et point ned til Odder på tredjepladsen. Kronjyderne har så godt nok spillet en kamp mere end konkurrenterne.

Det er positivt, at Jan Paulsens tropper er at finde helt i toppen af tabellen, selvom det er et par håndfulde nye spillere og en lige så ny trænerstab, der har skulle finde sig til rette med hinanden og et helt nyt spilsystem.

Opturen har særligt været de defensive præstationer, hvor Randers HH hører til blandt de allerbedste i rækken.

I den defensiv har unge Christoffer Bonde været et af de helt store lyspunkter.

Den 18-årige målmand startede sæsonen som tredjevalg, men har med flotte præstationer spillet sig ind som det foretrukne valg mellem stængerne og til en plads på U20-landsholdets samling i januar.

Nedturen
Jan Paulsen måtte se sit hold tabe to vigtige kampe i december, hvor særligt angrebsdelen haltede for de grønne. Foto: Annelene Petersen

Der er ingen decideret nedtur at finde i en godkendt halvsæson, men det kan potentielt blive en dyr affære for Randers HH, at de tidligt i december tabte 20-24 på hjemmebane til oprykningskonkurrenterne fra TMS Ringsted, og runden senere tabte til Ajax København.

Sjællænderne fører i øjeblikket 1. division med et hul ned til Randers HH på tre point og har en kamp i hånden.

Det forspring kunne sagtens have været mindre, hvis kronjyderne ikke havde formøblet en pauseføring på 12-9 mod førerholdet. Men som det tidligere har været tilfældet i sæsonen, begyndte angrebsspillet at mangle fart, og der sneg sig for mange tekniske fejl ind i spillet.

Der er i den grad revanche til gode for kronjyderne, når de to hold tørner sammen i den sidste runde af 1. division.

Dramaet
Kasper Gudnitz scorede det afgørende mål mod Stoholm i sidste sekund. Foto: Annelene Petersen

Det blev unødvendigt spændende, da Randers HH i december kæmpede med at slå oprykkerne fra Stoholm. Sejren kom godt nok i land, men det var med hiv og sving.

Seks sekunder før tid ved stillingen 21-21 lå højre backen Kasper Gudnitz i feltet efter et gennembrud.

Intet straffe. Kun frikast. Sekunder på haluret tikkede fortsat. Gudnitz var hurtigt oppe og ude bag tremeterlinjen. Alexander Morsten på stregen er hurtig til at give bolden til bagspilleren, der med egne ord "lukkede øjnene og sigtede efter det lange hjørne".

Bolden røg gennem paraderne og ind i netmaskerne. 22-21. Slutfløjt, sejr og vild jubel.

I en tæt 1. division, hvor alle point kommer i spil, kan det vise sig at være en af de vigtige fuldtræffere.

Citatet
At Jan Paulsen har temperament og ikke er bange for at sige sin mening, kan ikke overraske nogen efter et halvt år i Randers HH. Foto: Lars Rasborg

- Flere af vores bærende kræfter spillede under niveau, og når de gør det, kan vi tabe til alle hold i rækken. Spillere som Gudnitz, Engaard, Svoldgaard og Morsten skal hæve deres niveau. Det er spillere, som spiller meget og skal være med til at bære holdet. Til gengæld spillede Jorn Smits en god kamp, men vores spil blev lidt for forudsigeligt, fordi vores højreside ikke fungerede.

Cheftræner Jan Paulsen er ikke bleg for at sige sin mening, hverken under eller efter kampene. Det var også tilfældet efter et nederlag til HEI Skæring i oktober. Det andet på udebane i streg.

Konklusionen
Den spillende assistenttræner Henrik Hansen er en af mange nye ansigter i Randers HH. Forsvarsgeneralen har ogås fået sat sit præg på defensiven. Foto: Annelene Petersen

Randers HH har gjort det svært for sig selv at nå førstepladsen i 1. division og den direkte oprykningsplads med et nederlag på hjemmebane til førerholdet TMS Ringsted og i runden efter et dumt, dumt pointtab til Ajax København.

Kronjyderne er dog trods alt stadig med helt fremme i tabellen, og det er i sig selv lidt af en bedrift, når hele holdet i sommer fik en gevaldig overhaling.

Forventningerne til et Randers HH med Jan Paulsen i spidsen er selvfølgelig oprykning, og det kan de sagtens nå endnu. Derfor er efteråret godkendt.

Cheftræneren kan i høj grad være tilfreds med det defensive udtryk, mens udfaldene i angrebsspillet må vække en smule bekymring.

Året der gik: Fornuftig start af Paulsen i Randers HH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce