Året der gik: Nedrykning, manglende tilskuere og ny træner i Randers HH


Året der gik: Nedrykning, manglende tilskuere og ny træner i Randers HH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Amtsavis kigger tilbage på sportsåret 2017. Sådan husker vi foråret i Randers HH.

Opturen
Det var et stort scoop, da Randers HH skrev kontrakt med cheftræner Jan Paulsen allerede i Januar. Foto: Jørgen Kirk

Resultatmæssigt var det kun storsejren på 30-23 over Århus, der gav klubben lidt at lune sig på. Det var holdets eneste sejr i et forår, der derudover bød på syv nederlag og én uafgjort.

Opturen skal derfor allerede findes en måned inden forårets første kamp, da Herreligaens agterlanterne ti dage inde i 2017 præsenterede Jan Paulsen som ny træner fra sæsonen 17/18.

Med 72 A-landskampe, trænererfaring fra Flensburg-Handewitt og ikke mindst seks succesfulde år i spidsen for Mors-Thy i ligaen var kronjydernes daværende sportschef, Peter Hansen, da heller ikke bleg for at betegne aftalen som et 'super scoop' for Randers HH.

I maj kom Århus-legenden Henrik Hansen med ombord som spillende assistenttræner. Dermed sikrede Randers HH sig en trænerkonstellation med ligakvalitet, selv om holdet rykkede ud af ligaen.

Nedturen
Nikolaj Nielsen var en af de profiler, der forlod Randers HH efter nedrykningeni foråret. Foto: Lars Rasborg

Randers HH havde en målsætning om at opnå en placering i top 10 i klubbens første ligasæson nogensinde. Med ni point i alt - heraf tre i foråret - var det skudt helt ved siden af.

Kronjyderne sluttede fire point efter det næstdårligste hold, TM Tønder, og hele 12 point fra en plads blandt de ti bedste.

De sløje præstationer betød, at profiler som Lars Skaarup, Rasmus Bech og Nikolaj A. Nielsen i løbet af foråret skrev under med andre og mere attraktive klubber.

Dramaet
Han havde egentlig skrevet under med Randers HH, men et godt forår i Ribe-Esbjerg fik Søren Haagen til at fortryde. I dag spiller han i KIF Kolding København uden nogensinde at få et eneste minut for Randers HH. Foto: Ludvig Dittmann

Ét point i TM Tønders favør skilte de to klubber, da Randers HH i slutningen af februar mødte sønderjyderne på deres berygtede hjemmebane.

Det var vel nok forårets vigtigste kamp. En sejr ville sende kronjyderne væk fra den direkte nedrykningsplads.

Midtvejs i anden halvleg så det også ud til at blive en realitet.

Randers HH var foran 19-13, men ti sløje minutter ændrede det hele.

19-13 blev til 19-19, og med 70 sekunder tilbage på haluret bragede Tønder sig i front 21-20.

Det kunne have været det afgørende søm i nedrykningskisten, men islandske Viggo Kristjansson reddede uafgjort hjem med en straffekastscoring ti sekunder før tid.

Status quo. Og så alligevel ikke. En gylden mulighed for momentum og selvtillid var forpasset.

De sidste seks kampe blev tabt, og meget kunne måske have set anderledes ud, hvis Randers HH ikke havde smidt den seks-måls-føring.

Uden for banen er det nok heller ikke gået nogens næse forbi, at sagen om den tidligere landsholdsmålmand Søren Haagen skabte røre.

Ribe-Esbjerg-målvogteren skrev i marts kontrakt med Randers HH, men fortrød angiveligt allerede få dage efter. Først forsøgte Ribe-Esbjerg at købe målmanden ud af kontrakten oven på et flot slutspil. Det afviste kronjyderne.

Siden blev kontrakten dog alligevel løst, og kort tid efter kunne Haagen kalde sig KIF-spiller.

Citatet
Cheftræner Martin Hjortshøj savnede mere opbakning fra det randrusianske håndboldpublikum, da det hele spidsede til i ligaen. Foto: Lars Rasborg

- Alt andet lige er det ærgerligt, at der ikke er større opbakning i byen og lokalområdet til Randers HH og spillerne, som laver en stor indsats på banen, når det nu er første gang nogensinde, at man har et herrehåndboldhold i landets bedste række. Daværende cheftræner Martin Hjortshøj var ikke imponeret af tilskuertallet i Arena Randers, hvor der i foråret kun mødte 742 tilskuere op pr. hjemmekamp. Og dét mod attraktive modstandere som Århus, GOG, Aalborg, KIF Kolding København og Skanderborg.

Konklusionen
Randers HH samlede en masse erfaring i foråret, hvor klubben med ansættelsen af Jan Paulsen og indførelsen af formiddagstræninger kommer tættere på fuldtidsprofessionelle tilstande. Foto: Lars Rasborg

Det blev et forår, hvor det for alvor gik op for Randers HH, at der er forskel på at være topklub 1. division til at overleve i landets bedste række. Klubben tabte og tabte og tabte, men de hårde tider og manglende resultater var ikke forgæves.

Randers HH lærte, hvad der skal til for at spille i ligaen. Ansættelsen af Jan Paulsen vidner om et højt ambitionsniveau i Kronjylland og varslede samtidig vejen imod fuldtidsprofessionelle tilstande med hyppigere træningspas.

Langt hen ad vejen havde Randers HH også muligheden for at spille sig væk fra den direkte nedrykningsplads, så til trods for den magre pointhøst fik kronjyderne vist, at de med lidt mere erfaring hos spillerne og i lige så høj grad hos klubben godt kan være andet end kanonføde på højeste niveau.

Året der gik: Nedrykning, manglende tilskuere og ny træner i Randers HH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce