Målmageren Aaquist: Vi skal vinde de sidste to kampe i efteråret

Jacob Aaquist har scoret næstflest mål i 1. division. Det er blevet til hele 72 fuldtræffere i 11 kampe i denne sæson. Arkivfoto: Axel Schütt.

Målmageren Aaquist: Vi skal vinde de sidste to kampe i efteråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HHs topscorer Jacob Aaquist mener, at han og holdkammeraterne skal vinde efterårets to sidste kampe mod HEI Skæring og Stoholm.

Randers: Randers HH kom ud af en dårlig resultatmæssig stime, da de i lørdags vandt mod bundholdet Køge.

Randrusianernes bagspiller Jacob Aaquist var endnu en gang i hopla, da han med otte scoringer havde stor andel i sejren.

Det var ifølge bagspilleren en meget vigtig sejr for Randers HH, der inden kampen blot havde skrabet et point sammen i tre kampe.

- Det var rart at få en forholdsvis sikker sejr i Køge. Det giver også lidt pusterum i forhold til de andre bundhold, så det var vigtigt. Det hjælper til gengæld ikke, hvis vi ikke vinder mod HEI Skæring, for så vil der blive stort pres i den sidste kamp i efteråret mod Stoholm. Vi skal vinde begge kampe, siger Jacob Aaquist.

Selvom det var en god sejr i Køge, så nedtoner bagspilleren alligevel de to point.

- Man skal huske på, at Køge er et oprykkerhold, og de kommer ikke med lige så meget som mange andre hold i rækken. De har færre individuelle kræfter, men det var nok en af de bedste kampe, vi har spillet i vores forsvar, så det er selvfølgelig positivt.

Randers HH - HEI Skæring
Kampstart: Torsdag klokken 19.30 i Arena Randers.

Skader: Frederik Skoda har stadig problemer i maveregionen, og Emil Kirkemann døjer med ømhed i sit ene knæ. Begge spillere bliver testet op til kampen.

Dommerpar: Christian M. Ø. Nielsen og Morten Deding Søe.

Mentalt fokus

Randers HH har leveret flere store overraskelser i denne sæson.

Til gengæld har holdet også haft det svært mod holdene i den nederste del af tabellen.

- Vi går selvfølgelig altid ind med den rette indstilling til kampene. Nogen gange kan man dog godt mærke, at det ikke går godt til opvarmningen, og så ryger det med ind i kampen. Jeg tror, det har meget at gøre med, at vores spillere ikke nervøse for at tabe til topholdene, for der er alligevel ikke nogen, der regner med, at vi vinder de kampe. Når man derimod møder hold, man ligger og kæmper med, så opstår der nervøsitet. Det er det, der er sket mod Odense og Frederikshavn.

- Vi har lært en masse af det, og vi har snakket meget med Jeppe (Knudsen red.) omkring det, og vi skal skubbe den her nervøsitet væk, siger Jacob Aaquist.

Ifølge venstrebacken kommer HEI Skæring med andre spidskompetencer end Køge.

- Vi har stadig meget fokus på vores forsvarsspil. HEI Skæring har en masse hurtige spillere, der også er gode til at løbe kontra. Vi vil forsøge at eksperimentere med nogle nye systemer i forsvaret. Jeg tror eksempelvis, at vi vil bruge 5-1-forsvar, som måske kan forstyrre dem, lyder det.

Gode holdkammerater

Jacob Aaquist kom til Randers HH i sommer efter et ophold hos 1. divisionskonkurrenterne fra Skive.

Her havde den skudstærke bagspiller langt fra succes. Han sad nemlig det meste af tiden på bænken, og i hele sidste sæson scorede han blot et enkelt mål i 1. division.

I Randers HH har Jacob Aaquist derimod været en kæmpe gevinst.

I efterårets 11 kampe har venstrebacken scoret hele 72 mål, hvilket gør ham til den næstmest scorende spiller i hele 1. division.

- Jeg har en træner, der har en stor tiltro til mig, og det giver mig en masse selvtillid. Det har helt klart en kæmpe betydning. Holdet forventer lidt, at jeg går forrest, og så nytter det ikke noget, at jeg hele tiden spiller bolden videre. Jeg har også en fornemmelse af, at jeg er et forbillede for de yngste spillere.

- Det er også vigtigt at sige, at jeg har en masse gode håndboldspillere omkring mig. Jeg føler blandt andet, at jeg har scoret mange lette mål, og det er en stor anerkendelse til dem. Man kan ikke score mange mål uden holdkammerater, og efter en turbulent opstart, synes jeg bestemt, man kan sige, at vi har fået et godt hold spillet sammen, slutter Jacob Aaquist.

Målmageren Aaquist: Vi skal vinde de sidste to kampe i efteråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce