Randers HH-formand efter økonomisk uvejr: Sådan ser fremtiden ud

Troen på fremtiden er tilbage i Randers HH, der i aften skal i aktion i Frederikshavn. Foto: Axel Schütt

Randers HH-formand efter økonomisk uvejr: Sådan ser fremtiden ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De sorte skyer over Randers HH er drevet væk. Henrik Frydendahl, der tog over som bestyrelsesformand i sommer, kan fortælle, at man nu har så godt styr på økonomien, at man allerede nu kan garantere kontrakthåndbold for de næste sæsoner.

Randers: Efter den kaotiske sommer med økonomisk redningsaktion, spillerflugt og et nyt hold, der først blev sat sammen i løbet af august har Randers HH overrasket alt og alle i denne sæson i 1. division, hvor holdet inden udekampen fredag aften i Frederikshavn ligger nummer syv med otte point for otte kampe.

Men også uden for banen blæser der positive vinde omkring Randers HH. I næste uge er der generalforsamling, hvor regnskabet for den forgangne sæson bliver offentliggjort. Det var den sæson, der nær havde kostet klubben livet, og derfor bliver regnskabet næppe sjov læsning.

Men der er for længst trukket en streg i sandet i sommer, hvor en ny ledelse med bestyrelsesformand Henrik Frydendahl i spidsen tog over.

- De sorte skyer over Randers HH er drevet væk. Vi har fået ryddet godt op i skabene, og jeg tør godt garantere, at der også er noget, der hedder Randers HH A/S i de kommende sæsoner. Vi har sikret en egenkapital, som gør, at vi også til næste sæson - og for den sags skyld den følgende sæson - vil være i stand til at kunne indgå kontrakter, siger Henrik Frydendahl.

Alle vil fortsætte

Randers HH har altså med andre ord fundet et niveau, hvor der kan drives kontrakthåndbold i de kommende sæsoner.

Man har en enkelt ansat i administrationen i skikkelse af Allan Kobstrup, mens sponsorsalg, sportslige strategier og økonomi drives i forskellige udvalg nedsat af bestyrelsen.

- Da vi startede op med den nye bestyrelse i sommer, var det en klar målsætning, at vi ikke skulle arbejde med håndbold syv timer om dagen, for det ville ikke kunne hænge sammen i forhold til vores civile job. Derfor har vi de her udvalg, hvor der sidder forskellige folk og hjælper til. Det har faktisk fungeret rigtig godt, og vi har fået skabt en sammentømret bestyrelse, hvor alle har sagt ja til genvalg på den kommende generalforsamling, siger Henrik Frydendahl.

Klubben har ikke længere en sælger ansat. Den del varetages af et udvalg på fire personer, som trækker på deres netværk og forhandler med nuværende og potentielle sponsorer.

- Udefra kan det måske godt se lidt skrøbeligt ud, at vi ikke har en sælger ansat. Men vi har fra starten sagt, at vi ikke skal have for høje omkostninger til en administration, og indtil nu kan vi se, at vi holder de økonomiske tal. Vi har haft dialog med de sponsorer, som har været inde omkring Randers HH i de seneste par sæsoner, og fået flere af dem igang igen.

- Men der ligger stadig et stort arbejde foran os. Blandt andet skal vi i de kommende måneder have skabt kontakt til nye sponsorer, for vi ved af erfaring, at der altid falder et par stykker fra efter sæsonen, så det er vigtigt, at vi også er opsøgende i forhold til at få nogle nye ombord, siger Henrik Frydendahl.

Underlig fisk

På tilskuersiden har det også set fornuftigt ud.

Randers HH har til hjemmekampene i denne sæson haft et tilskuersnit på 421, hvilket placerer klubben som nummer fem i 1. division. Til sammenligning havde klubben 691 i snit på hjemmebane, da de spillede i ligaen i sæsonen 2016/17.

- Randers som by er jo en underlig fisk, når det handler om tilskuere. Det kan være svært at gennemskue, hvad der trækker folk til. Men når man sammenligner med ligasæsonen, er jeg bestemt ikke utilfreds med vores tilskuersnit i denne sæson, siger Henrik Frydendahl.

Uændret målsætning

Trods den sportslige succes og de mildere økonomiske vinde, der blæser over klubben nu, får man dog ikke bestyrelsesformanden til at ændre på den sportslige målsætning.

- Nej, den får du mig ikke til at hoppe på. Vores altoverskyggende mål er stadig at undgå at komme i nedrykningskampe. Jeg vil tro, at der skal 20 point til for at nå det mål, så du kan ringe igen, når vi har nået de 18 point, griner Henrik Frydendahl.

- Men når det er sagt, må jeg sige, at både spillerne og vores træner Jeppe Bach Knudsen har gjort det fantastisk. Jeg havde regnet med, at det først var på det her tidspunkt, at vi for alvor ville være klar til at præstere. Vi har vel hentet seks point mere end forventet. Det er rart, for man løber næsten altid ind i en offday på et tidspunkt, og så er det godt at have noget at tære på, så man ikke er under øjeblikkelig pres i forhold til nedrykning, når man løber ind i et nederlag, siger Randers HH-formanden.

Fredagens modstander, Frederikshavn, ligger side om side med Randers HH i tabellen med otte point.

Randers HH-formand efter økonomisk uvejr: Sådan ser fremtiden ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce