Randers HH-playmaker: Jeg har altid haft for mange gode idéer

Den vante venstrefløj Andreas Svoldgaard har fået til opgave at styre Randers HH's angrebsspil. Foto: Lars Rasborg

Randers HH-playmaker: Jeg har altid haft for mange gode idéer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Andreas Svoldgaard har fået en god start som playmaker i Randers HH, men det kan stadig blive lidt for kreativt og hektisk i angrebsspillet.

Randers: Til trods for en enkelt svipser mod Lemvig er Randers HH kommet glimrende fra start i 1. division. Tre sejre ud af fire mulige er det blevet til for kronjyderne, der med en ny træner i Jan Paulsen og en masse nye spillere har haft nok at se til.

Det gælder også for Andreas Svoldgaard, der tidligere primært har gjort sig på venstrefløjen, men nu er at finde som boldfordeler i bagkæden.

På den nye position har playmakeren vist sig at være målfarlig. 16 scoringer er det blevet til. Kun Jorn Smits har indtil nu scoret flere af slagsen for kronjyderne. Svoldgaard er da også selv ganske godt tilfreds med starten.

- Det er en ny rolle, jeg har fået på holdet, men den har jeg taget glædeligt til mig. Jeg har lært en masse under Jan Paulsen, blandt andet at det handler om at være farlig selv og tiltrække noget opmærksomhed for at gøre de andre gode og give dem mere plads. Det er nok det, der har udmøntet sig i de flere mål, siger Andreas Svoldgaard.

For mange idéer

Overgangen fra fløjspiller til playmaker i Jan Paulsens system har dog krævet tilvænning, og der er stadig nogle knaster, der skal høvles af.

I den seneste kamp mod Skive fH, som Randers vandt 23-21, måtte Paulsen flere gange fra sidelinjen råbe, at der skulle ro på Svoldgaard i angrebet.

Playmakeren er da heller ikke bleg for at indrømme, at det kan blive lidt hektisk til tider, og råbene oftest er berettigede.

- Sådan er jeg som person. Rent håndboldmæssigt har jeg altid døjet med at have for mange gode idéer og måske bryde lidt for meget ud af konceptet. De andre har jo ingen anelse om, hvad der sker, når jeg lige pludselig gør et eller andet. Det skal jeg vænne mig af med. Nu er jeg holdets mand, og det er mig, der skal have roen og sørge for, at alle ved, hvad der foregår. Det er Jan lidt efter mig med, men det er også fint, at jeg får lidt skældud ud for det, siger Andreas Svoldgaard.

Forsvaret i fokus

Playmakeren får sandsynligvis en vigtig rolle i søndagens kamp, hvor Randers HH skal på besøg hos HEI i Skæring. Oprykkerholdet har overrasket alt og alle og ligger med tre sejre á point med kronjyderne inden weekendens opgør.

Resultaterne er kommet på baggrund af en stærk defensiv, der indtil nu har lukket klart færrest mål ind af alle i rækken, men målscoren på 90-81 vidner også om et hold, der ikke ligefrem sprudler i offensiven.

Til sammenligning har randrusianerne scoret 106 gange, og det er også angrebsspillet, der skal give holdets dets fjerde sejr.

- HEI har nogle gode spillere, og de ved, hvad de kan. De ting, holder de fast i og gør det godt. De stoler tilpas nok på deres offensive evner og prøver så at holde en base i forsvaret. Kan vi få åbnet op for den, tror jeg også, vi vinder kampen, vurderer Andreas Svoldgaard, der sammen med resten af holdkammeraterne ikke har haft det store fokus på søndagens modstander. I stedet har holdets egne svagheder været omdrejningspunktet.

- Vi har nogle generelle forsvarsaftaler, der skal helt på plads. Nogle gange opstår der miskommunikation mellem fireblokken, som vi skal have løst. Vi arbejder også på lidt forskellige forsvarsformationer, så vi har lidt at hive op fra posen, hvis det bliver nødvendigt, forklarer playmakeren.

Randers HH-playmaker: Jeg har altid haft for mange gode idéer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce