Randers HH-skurk mærker fremskridt efter utilfredsstillende halvsæson

Christian Olesen fik øget sin måltotal fra 18 til 22 mod Ajax København, men brændte et afgørende skud 30 sekunder før tid. Arkivfoto: Lars Rasborg

Randers HH-skurk mærker fremskridt efter utilfredsstillende halvsæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HH's venstre fløj Christian Olesen brændte et afgørende skud 30 sekunder før tid i nederlaget til Ajax København. Fløjspilleren kan ellers mærke, at det går fremad med det personlige spil efter en halvsæson med for få mål.

Randers: Det var nogle skuffede Randers HH-spillere, der lørdag eftermiddag kom ud af omklædningsrummet efter et snævert nederlag på 25-26 til Ajax København.

Kronjyderne havde da også flere afgørende momenter undervejs, hvor de kunne have snøret sækken.

- Vi spiller ikke en særlig god kamp. Vi lukker 15 mål ind i anden halvleg, og det er bare for ringe. I første halvleg fungerer vores angrebsspil overhovedet heller ikke, og efter pausen smider vi også en masse bolde ud over siden eller i hænderne på dem, så de kan score i tomt mål. Det er sådan nogle fejl, man bare ikke må lave, hvis man vil vinde kampe, lød det fra Randers HH's Christian Olesen efter kampen.

Venstre fløjen havde muligheden for at sikre point, da han 30 sekunder før tid kommer til en god chance fra siden, men skuddet var ikke placeret godt nok.

I stedet løb Ajax København ned i modsatte ende og satte det afgørende mål i kassen to sekunder før slutfløjtet. En spand kold vand i ansigtet på Randers HH-spillerne, der et minut før tid var foran 25-24 og to mand i overtal, og en særlig bitter pille at sluge for venstre fløjen.

- Det er den værste følelse i håndbold, når man står i de afgørende situationer, og ikke får boldene puttet i kassen. Man er virkelig irriteret bagefter, for man kan jo ikke gøre noget ved det. Men det kommer man til at prøve flere gange som håndboldspiller, siger Christian Olesen.

Spilletid og stort ansvar

Den 21-årige fløjspiller havde ellers spillet en fin kamp med fire scoringer på fem forsøg. Der var dog enkelte returbolde, der ikke blev samlet op til cheftræner Jan Paulsen store fortrydelse.

Christian Olesen har da også selv bemærket, at den personlige spillemæssige kurve er på vej fremad efter en sommer, hvor han overtog tjansen som fast mand på venstre fløjen fra Lars Skaarup, der skiftede til BSV.

- Jeg har været superglad for at få så meget spilletid i forhold til sidste sæson, men jeg kan godt mærke, at jeg lige skal spilles i form igen. Jeg har også skulle håndtere noget ansvar, og det er noget tid siden, jeg skulle det sidst, men det er mega fedt. Inden sæsonen glædede jeg mig til at have det ansvar og stå i situationer som mod Ajax, siger venstre fløjen, der tror på endnu bedre tider i det nye år.

- Jeg ville godt kunne levere bedre, og det tror jeg også, jeg kommer til efter julen. Håndboldglæden er i hvert fald i top, og det er virkelig sjovt at spille, selvom man også taber nogle gange, siger Christian Olesen.

Få chancer til mål

Fløjens fire mål var ikke nok til at hive sejren i land, men de pynter til gengæld gevaldigt på Olesens egen måltotal, der inden kampen mod Ajax København talte 18 scoringer i 12 kampe. Og det er ikke nok, hvis man spørger hovedpersonen selv.

- Det har ikke været tilfredsstillende. Jeg ville gerne have scoret flere mål, men der har ikke været så mange chancer, og når det er tilfældet, kommer jeg nok til at miste skarpheden lidt, så det skal jeg arbejde med, siger Christian Olesen, der også har et bud på, hvorfor det ikke er blevet til flere chancer.

- Vi er et nyt hold, og vi kender ikke helt hinandens løbebaner endnu. Det har vi brugt den første halvdel af sæsonen på at lære. Vi skal også være bedre til at holde bolden i gang, for så er chancen for, at den kommer ud til fløjene større.

På modsatte fløj har holdkammeraten Joachim Enggaard formået at gøre sig bemærket med 55 mål indtil nu. Der er da også en ting eller to, Christian Olesen kan lære af af højre fløjen.

- Joachim har måske lidt mere kynisme, end jeg har. Det er et af de steder, jeg gerne vil udvikle mig. Han går lige meget hvad, om chancen er spids eller stor. Det der med bare at køre på, har jeg også som fokus. Man kan også sige, at vi jo har Kasper Gudnitz, der har smidt mange bolde derud, og han spiller jo ikke venstre back, siger Christian Olesen.

Randers HH-skurk mærker fremskridt efter utilfredsstillende halvsæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce