Stregspiller profiterer af bedre holdpræstationer

1. division herre håndbold. Randers HH - Fredericia HK. Her ses Alexander Morsten. Arkivfoto: Annelene Petersen

Stregspiller profiterer af bedre holdpræstationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HH's stregspiller Alexander Morsten, bedre kendt som Lillemand, har indledt 2018 med 16 mål i tre kampe. Ifølge svenskeren nyder han godt af, at hele holdet præsterer på et højere niveau.

Randers: Randers HH's Alexander Morsten har indledt forårssæsonen i 1. division på et højt niveau.

I forsvaret har svenskeren fortsat de gode takter fra efteråret i midtzonen med Henrik Hansen, mens han i angrebet har fået flere scoringer ind i sit spil.

- Vi er som hold blevet mere sammenspillet, og det er den største årsag til, at jeg også præstere bedre. Jeg var ikke tilfreds med min egen præstation i efteråret, men jeg begynder at være, hvor jeg skal være. Det var et nyt land og en ny by for mig, så det har taget tid at vænne sig til det hele, siger Alexander Morsten, som af mange er bedre kendt under kælenavnet Lillemand på trods af sine knap to meter i vejret og godt 100 kilo.

Den 24-årige svenske stregspiller, som før denne sæson kom til Kronjylland fra Hammerby i hjemlandet, scorede 39 mål i efterårets 15 kampe.

I sin sidste sæson i Hammerby lavede stregspilleren 88 mål, og målfarligheden er da også vendt tilbage i de seneste kampe. 16 mål er det blevet til siden årsskiftet.

- Jeg fik også bolde på stregen inden jul, men jeg fik for lidt ud af det i mange situationer. Derudover havde vi også nogle præstationer, hvor vi slet ikke ramte dagen, og det er blevet bedre nu, hvor vi kender hinanden, fortæller den svenske stregspiller.

Men har du spillet dig i bedre form igennem efteråret?

- Der var ikke problemer med min form da jeg kom, men jeg har trænet mere i Randers, end jeg gjorde i Hammerby, fordi jeg har haft mere fritid. Men den store forskel er, at der er mange på holdet, som har ramt højt niveau i de seneste kampe, og det profiterer jeg også af, forklarer Alexander Morsten.

Fokus på egne præstationer

Randers HH indledte forårssæsonen med startvanskeligheder i Skive, som endte med ét point, men siden er det blevet til to overbevisende sejre mod HEI og Odder.

Onsdag aften besøger Lemvig-Thyborøn Arena Randers, som randrusianerne tabte 29-21 til i det omvendte opgør i efteråret.

- Kampen er ligeså vigtig som alle andre kampe. Der er to point på spil, og jeg tror, at det bliver en sjov kamp mod et godt hold, som er lige efter os i tabellen. Jeg håber, at der kommer mange mennesker i hallen, siger Alexander Morsten, som delte topscorerværdigheden med Joachim Enggaard i nederlaget til vestjyderne på udebane.

Ligesom randrusianerne ligger Lemvig-Thyborøn aktuelt til at komme ud og spille om oprykning til håndboldligaen, mens Ringsted indtager duksepladsen, som giver direkte adgang til den største scene.

Det er dog ikke givet, at sjællænderne ender øverst. Højst overraskende tabte Ringsted senest mod bundholdet Stoholm, og Randers HH kan dermed mindske forspringet til fire point, hvis det lykkes at besejre Lemvig.

- Selvfølgelig giver det lidt ekstra motivation, når vi har mulighed for at komme tættere på Ringsted. Men vi skal kigge på os selv og vores egne præstationer. Der skal vi starte, siger Alexander Morsten.

Tror du på, at I kan indhente Ringsted i kampen om den direkte oprykningsplads?

- Jeg tror på, at det kan ske, men det er Ringsted, som har det i deres hænder. Vi skal gøre det, så godt som vi kan, og så må vi se, hvor langt det rækker. Det er farligt at begynde at regne alt for meget på tabellen, men der ikke nogen tvivl om, at jeg bliver skuffet, hvis vi ikke som minimum kommer ud at spille om oprykningen.

Onsdagens opgør i Arena Randers fløjtes op klokken 19.

Stregspiller profiterer af bedre holdpræstationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce