17-årig debutant med Randers HK i flyet til Rumænien: - Jeg er spændt og nervøs

Mathilde Orkild (th.) og Christina Hansen, der begge spiller i Randers HK, var i sommer med til at vinde en bronzemedalje til Ungdoms-OL. Foto: Facebook

17-årig debutant med Randers HK i flyet til Rumænien: - Jeg er spændt og nervøs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17-årige Mathilde Orkild afløser Gitte Andersen i Randers HK's trup mod SCM Craiova. Højre fløjen glæder sig og vil have så meget som muligt ud af oplevelsen.

Craiova: De fleste i Randers HK har prøvet det før. At spille i imponerende halkomplekser i fremmede lande, redde nattesøvnen i en bus på motorvejen, eller slå kedsomheden ihjel i et alt for småt flysæde.

På Randers HK's tur til Rumænien, hvor kronjyderne lørdag aften skal møde CSM Craiova i EHF Cup'en, er der dog en enkelt, for hvem det hele er helt nyt.

17-årige Mathilde Orkild, der til dagligt spiller for Randers HK's U18-hold, er ikke bare på sin første europatur. Hun er også på jagt efter sine første officielle minutter for Randers HK's ligahold.

Den unge højre fløj er blevet kaldt ind som erstatning for rutinerede Gitte Andersen, der er blevet hjemme i Danmark på grund af et dødsfald i den nærmeste familie.

Beskeden om den ledige plads tikkede ind på Mathilde Orkilds telefon i tirsdags, hvor det lige krævede lidt betænkningstid at takke ja til tilbuddet.

- Jeg kan godt lide trygge rammer, så jeg skulle tænke lidt over det, men det er en oplevelse, som jeg ikke kunne takke nej til. Det er noget helt specielt og kæmpe stort, at jeg for lov til at komme med. Jeg er både spændt og nervøs, men det bliver mest af alt bare spændende at prøve, lød det fra Mathilde Orkild torsdag eftermiddag syv timer inden bussen kørte mod Kastrup Lufthavn.

- Jeg kan få nogle erfaringer med, hvordan det er at spille håndbold i et andet land, og hvordan det er at bruge så meget tid på transport. Det bliver også spændende at se, hvordan man lader op til den slags kampe. De andre har meget mere erfaring og er vant til den her procedure, så jeg skal bare suge til mig, siger Mathilde Orkild, der inden turen først lige skulle have overstået en U18-kamp mod Viborg HK torsdag aften.

God træning i fokus

Højre fløjen har kun været i Randers HK i et halvt års tid siden sit sommerskifte fra Aalborg EH.

I den tid har hun nået at snuse til tilværelsen som professionel håndboldspiller i sommerens træningskampe, mens hun også har deltaget i ligaholdets træninger hen over efteråret.

Det kommer dog alligevel bag på talentet, at cheftræner Niels Agesen allerede nu har set i hendes retning.

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med at få sådan en mulighed og kunne få lov til at være med ligaholdet allerede nu. Jeg havde egentlig bare håbet at få noget god træning og nogle gode oplevelser på U18, siger Mathilde Orkild, der med sine 17 år - snart 18, ikke har travlt, når hun skal forholde sig til sin håndboldfremtid.

I princippet kan hun fortsætte på U18-holdet i to sæsoner endnu.

- Jeg håber at få lov til at træne meget med ligaholdet, og så må vi se, om jeg også kan få lov til at lidt kampe også, men i første omgang handler det bare om at få noget træning på et endnu højere niveau.

Atypisk pigespiller

I Randers HK er de glade for at kunne give en af klubbens talenter den oplevelse, som en EHF Cup-tur til Rumænien nu engang er.

Især når spilleren har gjort sig fortjent til en plads i truppen.

- Orkild er en lidt atypisk pigespiller, fordi hun virkelig spiller med musklerne - også selvom hun er fløj. Hun er sådan en type, der bare går all-in i alt, hvad hun foretager sig. Der skal meget til for at stoppe hende. Hun er en hård pige, der virkelig knokler igennem, siger Randers HK's assistenttræner, Torben van Gogh, der er træner for højre fløjen på Randers HK's U18-hold samt talentkoordinator i klubben.

- Hun er også en fremragende forsvarsspiller, men er også ved at udvikle nogle rigtigt gode skudkompetencer i angrebet. Hun er i hvert fald en spændende fløj for fremtiden.

17-årig debutant med Randers HK i flyet til Rumænien: - Jeg er spændt og nervøs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce