Agesen: Ingen idealopstilling i Randers HK

Cheftræner, Niels Agesen, har ikke en idealopstilling. Han nyder, at truppen komplementerer hinanden. Arkivfoto: Lars Rasborg

Agesen: Ingen idealopstilling i Randers HK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cheftræner Niels Agesen har tidligere kørt hele sæsoner med en klar idealopstilling, men i Randers har cheftræneren fordelt spilletiden på hele truppen.

Randers: Sæsonen er kun seks kampe gammel for Randers HK, men der tegner sig allerede nu et billede af, at cheftræner Niels Agesen vil fordele spilletiden ud på hele truppen.

- Jeg synes ikke, man rigtig kan snakke om en idealopstilling på holdet. Jeg har byttet meget rundt, fortæller cheftræner Niels Agesen.

Én af de spillere, som har tilbragt uvant meget tid på bænken, er rutinerede Camilla Dalby. I halvdelen af sæsonens seks første kampe er højrebacken startet på bænken, men når hun er kommet ind fra bænken, har det været med stor kvalitet.

Tyve gange har hun sendt bolden i mål i de tre kampe, hvor hun fra bænken har set Sara Johansson starte på højrebacken.

- Det har vist sig at være rigtig godt for vores flow, når Sara Johansson starter inde, og så kommer Camilla Dalby ind og gør det rigtig godt. Det handler ikke om, at den ene er bedre end den anden, men det handler om, hvordan vi får den bedste dynamik på holdet, fortæller Niels Agesen.

- Dalby har bare været langt bedre de kampe, hvor hun er kommet ind. Og det er ikke fordi, at hun ikke kan finde ud af at starte inde, men det handler nogle gange om, hvad der passer godt på helheden, forklarer cheftræneren, som dog ikke længere har mulighed for at gøre brug af den hårdt skydende højreback.

Mandag meddelte klubben, at Camilla Dalby skal være mor i slutningen af april, og det bliver dermed Sara Johansson og unge Lærke Christensen, som står med ansvaret på randrusianernes højreback resten af sæsonen.

Topscorerliste Randers HK

Maria Fisker 28

Camilla Dalby 25

Gitte Andersen 15

Camilla Degn 15

Anne Sofie Hjort 14

Mari Molid 8

Clara Monti 7

Frederikke Gulmark 7

Daniela Gustin 7

Josefine Dragenberg 6

Sara Johansson 4 

Lærke Christensen 2

To spillere er faste

I sæsonens seks første kampe er alle spillere i truppen kommet på måltavlen, og det vidner om, at Niels Agesen ynder at udnytte truppens bredde.

I begyndelsen var eksempelvis Mari Molid Niels Agesens foretrukne på venstreback, men i de seneste kampe har Anne Sofie Hjort fået en større rolle i angrebet på bekostning af nordmanden. Og ligeledes var Clara Monti indledningsvist det foretrukne valg på stregen, men her har unge Josefine Dragenberg taget dirigentstokken i de seneste kampe og henvist Clara Monti til forsvarsdelen.

- Jeg er træner for et hold, hvor spillerne byder ind lidt på skift, og de er gode til at supplere hinanden, hvilket er helt fantastisk. Indtil videre kan man kan sige, at Camilla Degn har sat sig på venstrefløjen, fordi Maria Fisker har sat sig playmakerpositionen, men det er vel det mest afklarede, der er på nuværende tidspunkt, fortæller cheftræner Niels Agesen.

Netop Maria Fisker er holdets aktuelle topscorer med 28 fuldtræffere, hvilket er et synligt bevis på, at landsholdsspilleren allerede har fundet sig godt til rette i hendes nye rolle som playmaker.

- Maria Fisker har sat sig på playmakerpositionen i langt højere grad, end nogen af os havde turde håbe på, erkender cheftræneren, som er maden bag beslutningen om at omskole fløjspilleren til permament bagspiller.

Sundt for holdet

Selv på målmandspositionen, hvor der ofte er en klar rollefordeling, har Niels Agesen ikke et entydigt førstevalg.

- Martina Thörn var min foretrukne i begyndelsen, men så fik hun lidt skadesproblemer, hvilket gav chancen til Mathilde Juncker, som bare har taget over på et rigtig højt niveau, forklarer Niels Agesen, som glæder sig over, hvordan spillerne tackler rotationen på holdet.

- Tidligere har jeg nærmest praktiseret, at køre en hel sæson igennem med den samme idealopstilling, og det har langt fra været tilfældet her i Randers, men det ser jeg som en styrke. Konkurrencen er sund for et hold, når man kan finde ud af at være afklaret omkring det, og det synes jeg, at pigerne har været gode til, understreger Niels Agesen.

Agesen: Ingen idealopstilling i Randers HK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce