Agesen efter storsejr: Angrebsspillet var for én gangs skyld afgørende

Jamina Roberts, Camilla Dalby og Cecilie Mørch Hansen scorede 17 mål til sammen i sejren på 31-24 over Silkeborg-Voel. Tempoet blev afgørende for succesen.. Foto: Annelene Petersen

Agesen efter storsejr: Angrebsspillet var for én gangs skyld afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cheftræner Niels Agesen var meget tilfreds med sit holds angrebsspil i sejren på 31-24 over Silkeborg-Voel, men kronjyderne blev også hjulpet godt på vej af en skade til gæsternes helt store profil.

Randers: Det er langt fra hverdagskost for Randers HK at sætte 31 mål på tavlen. Det er faktisk kun sket en anden gang i denne sæson, og det var i seneste hjemmebanekamp mod Skanderborg.

Endnu engang var det nok til sejr, da Silkeborg-Voel kun lavede 24 kasser. Cheftræner Niels Agesen er da også glad for at kunne rose sit holds angrebsspil i en sæson, hvor det oftest er forsvaret, der har trukket de positive overskrifter.

- Vores angrebsspil var for én gangs skyld afgørende. Vi broderede os til chancer, og så gjorde Martina Thörns præstation i anden halvleg jo, at vi kunne løbe kontra og lave 31 mål, siger Niels Agesen.

Fra bænken kunne cheftræneren også notere sig, at bagspillerne i den grad bidrog til målfesten.

I lang tid var det Camilla Dalby, der trak det helt store læs med otte scoringer, men i anden halvleg bød Jamina Roberts og Cecilie Mørch sig også til med henholdsvis fire og fem mål.

- Vi fik lavet en masse forflytninger uden bold, og der var bevægelse i bolden hele vejen rundt. Det bekom Dalby meget bedre, fordi forsvaret så ikke bare kunne ligge og tage højde på hende.

- Hvis vi spiller for langsomt, kan vi simpelthen ikke få hende sat i scene. Derfor har vi behov for tempoet, selvom nogle vil sige, at vi har lavet for mange fejl, når vi har spillet for hurtigt, siger Niels Agesen.

Hjulpet af skade

Ja, angrebet så bedre ud end længe set, og Martina Thörn fik i samarbejde med forsvaret sat skodder op undervejs i anden halvleg.

Men med til hele ligningen hører også, at Silkeborg-Voels helt store profil, Sofie Bæk Andersen, aldrig kom ud til anden halvleg efter en ankelskade kort før pausen. En pause, hvor gæsterne førte 15-14.

Indtil da havde den vævre playmaker voldt randrusianerne så store problemer, at de blev nødt til at lægge en mand frem på hende midtvejs i første halvleg.

- Vi lykkedes ikke rent taktisk. Aftalen var, at hvis Sofie Bæk kom lige på i midten, skulle vi have mere højde på fra vores to treere. Anne Sofie Hjort havde lidt højde, mens Josefine Dragenberg stod på seks meter. Det kunne vi slet ikke styre, forklarer cheftræneren, der også kom i problemer, da Line Mai blev lagt frem på Sofie Bæk Andersen.

- Vi fik slået rytmen en lille smule i stykker, men der blev så åbnet op nogle andre steder, fordi vi blev fladere på vores backs, så det var lidt ærgerligt, forklarer cheftræneren.

Derfor blev arbejdsbetingelserne selvfølgelig noget nemmere, da ligaens tredjemest scorende og assisterende spiller måtte sidde over de sidste 30 minutter. Men to point, er to point.

- Der er ingen tvivl om, at Silkeborg-Voel med og uden Sofie Bæk er to vidt forskellige størrelser, men jeg kigger på tavlen, og vi har fået to point. Det er det, der tæller, siger Niels Agesen.

Agesen efter storsejr: Angrebsspillet var for én gangs skyld afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce