Agesen før besøg hos bundhold: Jeg tager det ikke for givet

Cheftræner Niels Agesen kan glæde sig over, at Camilla Degn og Jamina Roberts er med i bussen til København. Arkivfoto: Annelene Petersen

Agesen før besøg hos bundhold: Jeg tager det ikke for givet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Agesen forventer, at sit hold henter sæsonens første sejr imod sidste sæsons bundprop fra Ajax, men advarer imod at tage for let på opgaven. Jamina Roberts kan få debut i Randers HK-trøjen.

Randers: I en kamp mod sidste sæsons bundprop fra Ajax København skal Randers HK hive sæsonens første sejr.

Det indikerer statistikkerne. Det tilsiger et kig på truppernes kvalitet. Og det må trods nye ansigter og en række skadede spillere også være forventningen hos klubbens fans.

Cheftræner Niels Agesen er af samme opfattelse, men advarer imod at tage for let på opgaven imod københavnerne, der kun fik tre point i hele sidste sæson.

- Jeg forventer, at vi skal over og hente to point, men jeg tager det ikke for givet, der hvor vi er lige nu. Ajax har ikke store profiler med individuelle spidskompetencer i verdensklasse, men til gengæld har de mange dygtige boldspillere, og det skal man tage seriøst, når man ikke selv er kilet helt sammen endnu, siger Niels Agesen.

Ajax-mandskabet var ude i tre nedrykningsplayoffkampe imod Sønderjyske i sidste sæson, der sikrede videre status som ligahold.

I de seneste to opgør er det blevet til knebne nederlag imod Ringkøbing og Herning-Ikast, og ifølge Agesen er det ikke tilfældigt, at de leverer kompetent modstand i mange kampe.

- Deres helt store styrke er, at de tør angribe de åbninger, der kommer, når de holder bolden i gang. De har små hurtige spillere, der kanter sig igennem forsvaret, og det skal vi være klar til at tackle. De spiller, spiller og spiller, og når der så er en, som står og sover lidt, så angriber de. Det er ubehageligt at spille imod, og det er også derfor, at de leverer modstand i mange kampe, forklarer Niels Agesen, som også fremhæver københavnernes kontrafase som et punkt, der skal dæmmes op for.

AJAX København - Randers HK
Kampstart: Lørdag klokken 14.00 i Bavnehøj-HallenSkader: Maria Fisker Stokholm, Martina Thörn, Anne Sofie Hjort og Line Mai Hougaard

Dommerpar: Henrik Johnsen og Claus Adelgaard

Modbydelig menu

Lykkes det ikke for randrusianerne at hente pointene lørdag eftermiddag, kan der vente en ubehagelig status på sæsonens indledning.

Den efterfølgende menu består af mestrene fra København Håndbold, sidste års nummer tre i grundspillet Herning-Ikast og bronzevinderne fra Viborg.

- Hvis vi kigger i tabellen, og der står et rundt nul efter fem kampe, er der ingen tvivl om, at det vil sætte sig. Men omvendt har vi brugt meget tid på skitsere situationen sammen med pigerne. Vi ved, at vi kommer til at slås for tingene, så hvis det sker, så klarer vi også det. Vi kan ikke forvente at ramme noget på øverste hylde før til foråret, fortæller Niels Agesen.

I premierenederlaget imod Odense Håndbold fik fynboerne otte mål i kontrafasen, og det kunne være blevet endnu værre, hvis gæsterne havde omsat alle muligheder. Den del skal ifølge cheftræneren være bedre mod et tempofyldt københavnsk hold.

- Ajax prioriterer kontrafasen, og derfor skal vi være gode i vores omstilling fra returløb til forsvar. Den del var for dårlig imod Odense, og det har været en lidt en tendens, der kommer ud af, at holdet ikke rigtig kender hinanden endnu. Det er et punkt, som vi virkelig skal sætte ind på, men jeg forventer, at vi løfter os i alle spillets facetter, siger Niels Agesen.

Cheftræneren kan glæde sig over, at Camilla Degn er klar til at vende tilbage på venstre fløj, mens Jamina Roberts også har fået grønt lys af sundhedsstaben til at tage med til lørdagens kampen. Den svenske landsholdsspiller må dog sandsynligvis kun være med i forsvaret, så hun fortsat kan skåne sit opererede knæ for afsæt og retningsskift.

Agesen før besøg hos bundhold: Jeg tager det ikke for givet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce