Agesen forlanger otte point i de kommende kampe

Randers HK fik et ønskeafsæt til den kommende periode med en sejr i Viborg. Niels Agesen vil have otte point i de fem næste ligakampe. Foto: Morten Pedersen.

Agesen forlanger otte point i de kommende kampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter sejren i Viborg kom Randers HK ud med fire point i sæsonens fem første kampe. En godkendt pointhøst ifølge cheftræner Niels Agesen, men de kommende fem kampe skal give otte point, hvis spillerne skal gøre cheftræneren tilfreds.

Randers: Odense har gjort rent bord og indledte mod Randers HK. Imod Ajax blev det lige akkurat til to point. I København faldt alt sammen i en stor blamage. Mod Herning Ikast var det tæt på. I Viborg førte en kollektiv god aften på kontoret til to point.

Fire point står der ud for Randers HK i ligatabellen. En niendeplads, og en tilfreds cheftræner.

- Jeg er helt sikkert tilfreds med pointhøsten. I min bog har vi to point mere, end vi kunne forvente på nuværende tidspunkt. Det eneste, der egentlig er at sætte på tingene nu, er vores kamp i København. Der faldt vi ikke bare ud spillemæssigt, men der faldt vi fra hinanden, og det må vi aldrig nogensinde gøre, siger Niels Agesen.

Men én ting er pointene. Noget andet er måden, hvorpå de kommet.

Det spillemæssige har svinget fra kamp til kamp. I perioder har det set lovende ud, mens det i København var bundløst og endte i en historisk afklapsning.

De seneste to kampe imod Herning Ikast og Viborg har dog efterladt en tro på, at ambitionen om at drille de bedste hold i ligaen ikke er for ambitiøs.

- I den første kamp mod Odense fungerede det nogenlunde. I kamp to fik vi Jamina Roberts med, og jeg vil ikke pege fingre ad nogle, men der blev lagt for stort et ansvar over til hende. Så faldt vi helt sammen i København, hvilket selvfølgelig ikke var godt nok, men kampene mod Herning Ikast og Viborg giver mig en tro på, at vi godt kan drille de forventede top 6 hold, siger Niels Agesen.

I kampen mod Viborg kom alle seks bagspillere på scoringstavlen. Randers HK besejrede viborgenserne som et kollektiv, og det glædede Niels Agesen.

- I Viborg fik vi gang i Josefine Dragenberg i angrebet, som har manglet at byde ind, fordi Sabine Pedersen er kommet og har stjålet mange af hendes minutter. Celine Sivertsen bød fint ind, og Julia Eriksson kom ind og gjorde det samme. Line Mai ramte så ikke niveau i Viborg, selv om hun er startet rigtig fint, men det gode ved hende er, at hun tør blive ved med at gå, selv om hun brænder, lyder det fra cheftræneren.

Favoritværdigheden

Randrusianerne har spillet imod den absolutte top med undtagelse af Ajax i indledningen, men i de kommende fem ligakampe venter der modstand fra en lettere hylde. I hvert fald på papiret.

EH Aalborg, Skanderborg, Ringkøbing, Silkeborg-Voel og TTH Holstebro. En menu, der ifølge Niels Agesen skal give otte point, hvis cheftræneren skal være tilfreds.

- Det er kampe, hvor det er mere forventeligt, at vi skal have point. Vi bliver favoritter i flere af kampene, og det har vi ikke været i fire af de første fem kampe. Jeg ved ikke, hvad der sker, når vi skal ind og sætte os på tingene. Vi forsøgte at gøre det mod Viborg, men vi lukkede den ikke på noget tidspunkt, og det skal vi kunne i nogle af de kommende kampe. Præsterer vi som kollektiv, så kan det blive fem rigtig fede kampe, fortæller Niels Agesen.

Nu siger du, at I er favoritter i flere af kampene. Mod hvem ser du ikke jer som favoritter?

- Når jeg har spurgt rundt i håndbolddanmark, så er der ikke rigtig nogle, der siger, at vi er favoritter imod Silkeborg. Mod de andre hold er vi favoritter på papiret, men nu hvor vi står med fire point, vil jeg godt løfte sløret for, at jeg aldrig i min vildeste fantasi havde forestillet mig, at jeg skulle have en opstart med ti nye spillere i truppen, og syv der sad ude med skade. Vi er heldigvis kommet på den anden side, men om det indhenter os, eller vi bare kan bygge videre, det må tiden vise, siger cheftræneren.

Men det er vel nu, at I for alvor skal ind og vise, at I vil være en del af top 8?

- Det kan du sige, men der kommer også et forår med en landsholdspause, hvor jeg ikke forventer, at vi skal afgive ret mange spillere til et mesterskab. Vi har en Anne Sofie Hjort ude, som uanset hvad kan blive en klippe i vores forsvar. Der kommer også en Maria Fisker tilbage, så jeg håber på, at vi bliver meget bedre i foråret. Om vi får seks, otte eller ti point i de næste fem kampe, kommer ikke til at afgøre, om vi kommer der hen, hvor vi gerne vil være på sigt, fortæller Niels Agesen.

Revanche på Frederiksberg

Inden det igen står på ligakamp, skal Randers HK dog lige et smut tilbage til Frederiksberg.

København Håndbold venter på tirsdag i pokalturneringen. Sidste step inden Final 4, og ifølge cheftræneren kommer holdet til at gå efter pokaloplevelsen mellem jul og nytår.

- Vi kommer til at gå efter det med alt, vi har, men det er klart, at der også kommer nogle kampe efterfølgende, hvor vi ikke vil stå og undvære spillere, fordi vi har taget chancer.

- Vi har noget, vi skal revanchere over for os selv, og det kommer vi til at arbejde benhårdt efter. Vi har været igennem en hård periode, så spillerne har fri indtil på mandag, og så kører vi på igen, siger Niels Agesen, der fastslår, at det bliver det stærkest mulige hold, der løber på banen på tirsdag.

Agesen forlanger otte point i de kommende kampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce