Agesen om Holstebro: Umulige at slå helt ud af kurs

Niels Agesen og Randers HK skal i aften forsøge at følge op på storsejren over Nykøbing Falster. Arkivfoto: Ole Nielsen

Agesen om Holstebro: Umulige at slå helt ud af kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en flot sejr over Nykøbing Falster skal Randers HK i aften forsøge at følge op på bedriften, når TTH Holstebro gæster Arena Randers. Cheftræneren fremhæver vestjydernes individuelle kvaliteter og et stærkt fightende kollektiv.

Randers: Randers HK leverede sæsonens bedste præstation i den seneste ligakamp mod Nykøbing Falster.

I anden halvleg førte randrusianerne med hele tolv mål mod det hold, som cheftræner Niels Agesen i sidste sæson førte til det første mesterskab.

- Jeg har ikke tidligere med det her hold prøvet at vise så mange positive klip under vores evaluering. Vi havde et forsvar, som hang rigtig godt sammen. Vi var hele tiden gode til at justere den højde, som vi mødte de forskellige spillere med. Selvom Kristina Kristiansen fik trykket vores midtzone flad, var der alligevel ikke plads på den udvendige side af dem, og når hun forsøgte med krydsspil, nåede vores treere hele tiden at støde frem. Det var meget kompakt, men samtidig med god højde, forklarer Niels Agesen, som ikke blot fik revanche mod sin tidligere klub efter Super Cup-nederlaget.

Cheftræneren kunne samtidig konstatere, at hans mandskab præsterede over 60 minutter for første gang i sæsonen.

- Det så godt ud kollektivt gennem hele kampen, så evalueringerne har handlet om individuelle justeringer. Efter 50 minutter havde vi ikke lavet en teknisk fejl, så der var ikke meget at pille i, men til tider kom vi for tæt på deres forsvar i forhold til at lade bolden gøre arbejdet, og så er vores kontrafase stadig kun sporadisk super god, fortæller Niels Agesen.

Individuelle kompetencer

Aftenens modstandere fra Holstebro begyndte sæsonen med tre sejre på stribe, hvor det blandt andet blev til en storsejr i premieren over sidste sæsons DM-finalister fra København Håndbold, men i de seneste to kampe er vestjyderne gået fra banen uden point.

- Vi har brugt en stor del af forberedelsen på at fokusere på Holstebros fem bagspillere, hvor vi har kigget på, hvad de enkelte spillere er gode til, og hvordan vi skal agere i forhold til de forskellige, fortæller Niels Agesen, som har været mere end i ti år i den vestjyske klub, inden han i 2015 blev afskediget på grund af dårlig økonomi.

- Mine spillere har fået at vide, at de skal forberede sig på de enkelte Holstebro-spilleres spidskompetencer, fordi de giver dem flow som kollektiv, og så kan de slå alle hold. Det beviste de i den

første kamp ved at smadre København, og derfor skal vi kunne håndtere de individuelle kompetencer, forklarer cheftræneren.

Et fighterhold

I kampen mod Nykøbing Falster lykkedes det for Randers-spillerne, at få de forsvarende danske mestre ud af vanlig rytme, da de blå-bluserede gik fra 8-8 til 16-8 op mod pausen, og derefter formåede gæsterne aldrig at komme tilbage.

Ifølge Niels Agesen bliver der dog næppe en gentagelse i aftenens kamp.

- Man kan aldrig slå dem helt ud af kurs, fordi de kæmper uanset, hvad der står på tavlen. Selvom man har styr på Holstebro i 15, 20 eller 30 minutter, så laver de lige pludselig fem mål på syv minutter, fordi de finder en nøgle, så jeg har stor respekt for opgaven. Og samtidig har de Pether Krautmeyer på sidelinjen, som måske er den bedste, jeg har mødt, til at justere undervejs. Han er ekstrem dygtig til at skrue på bitte små ting for at skabe en bedre helhed, lyder det fra cheftræneren, som på trods af sit mangeårige virke hos aftenens modstander fokuserer på vigtigheden af to point mod en jævnbyrdig konkurrent i tabellen.

- Jeg har super mange gode minder og er stadigvæk stolt over min tid i Holstebro, men mit liv ligger i Randers nu. Jeg tror på, at det bliver ét af de hold, som vi skal kæmpe med for at ende blandt de otte bedste, og derfor betyder kampen rigtig meget, slutter Niels Agesen.

Kampen spilles klokken 18.30 i Arena Randers, og hjemmeholdet må kun se bort fra langtidsskadede Cecilie Mørch Hansen.

Agesen om Holstebro: Umulige at slå helt ud af kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce