Agesen om bonuspoint, kontrafase og temperament: - De siger, jeg ser ond ud

Niels Agesen roste kollektivet efter onsdagens sejr over sidste års DM-bronzevindere fra Viborg HK. Foto: Morten Pedersen

Agesen om bonuspoint, kontrafase og temperament: - De siger, jeg ser ond ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Agesen roste kollektivet efter sejren på 29-26 over Viborg onsdag aften. Cheftræneren konstaterede fremgang i kontrafasen, og forklarede til Randers Amtsvis, hvorfor lydbølgerne til tider går højt på Randers HK-bænken.

Viborg: Cheftræner Niels Agesen løb med armene over hovedet ind på banen efter kampen. Han skulle omfavne målvogter Mathilde Juncker, der med vigtige redninger i slutfasen var en væsentlig faktor i sejren onsdag aften på 29-26 over Viborg HK.

Cheftræneren var specielt glad for, at præstationen viste kollektiv fremgang.

- Vi gør det godt som hold, og det er faktisk det vigtigste på nuværende tidspunkt. Uanset hvordan vi skifter ud, og hvilken løsning vi beder spillerne om at gå efter, så arbejder de stenhårdt efter at finde den løsning. Konstellationerne arbejder sammen og stiller krav til hinanden. Folk byder også ind i timeouts, og det er tegn på, at vi begynder at være et hold, og det har vi manglet, sagde Niels Agesen efter sejren i domkirkebyen.

Ifølge cheftræneren var der både bonuspoint og positive spillemæssige elementer i opgøret mod sidste års DM-bronzevindere.

- I min optik skulle vi have to point i de første fem kampe, men samtidigt skulle vi også have noget brugbart med spillemæssigt frem mod de næste kampe, og det har jeg fået i de seneste tre halvlege. Det er to point mere end det forventede, da vi kiggede på antallet af nye spillere, skadesituationen og startprogrammet. Nu er det godt i stedet for okay, fortalte Niels Agesen.

Kontrafasen var i et fokuspunkt for randrusianerne op til kampen, og selv om den ikke var fejlfri gennem 60 minutter, faldt ni scoringer i kontrafasen.

- Vi er godt på vej i kontraspillet. Vores førstefase ser fin ud med gode udkast fra vores keeper, men andenfasen halter lidt. Det vigtigste er, at vi gør det fra kampens begyndelse. Hvis ikke det kommer fra starten, så kan man godt komme til at stå meget i forsvar, og så skal man kæmpe for at få kontrafasen ind, og det er vi ikke gode nok til endnu. Den skal kickstartes, og så er den der i perioder, for vi taber den eksempelvis også i starten af anden halvleg i aften, lød det fra Niels Agesen.

Temperament på bænken

Opgøret var intenst, og som sædvanligt levede Randers HK-cheftræneren med på bænken.

Kort før første halvlegs afslutning flåede han Camilla Dalby ud efter en forhastet afslutning, der endte over mål, og hun blev mødt af en udfarende Niels Agesen. En god gammeldags skideballe.

- I min bog skal man aldrig nogensinde have skæld ud for at misse udførelsen i en kollektiv aftale. Men man skal have det at vide, når man går imod de kollektive aftaler, når vi eksempelvis er i modgang. Når spillerne begynder at bryde ud af aftaler eller vælger at tage et skud, hvor man kigger op i loftet i stedet for at give bolden videre, så får de det at vide. Jeg har svært ved dem, der mener, at de selv lige skal afgøre tingene for så at koste en til holdet, fortalte Niels Agesen og uddybede omkring Camilla Dalby.

- Camilla Dalby ved udmærket godt, at jeg synes, hun er en dygtig håndboldspiller. Hun spiller ind i himmelen i perioder, men andre gange er det tæt på afgrunden. Det skal vi have justeret, så det bliver knapt så tæt på afgrunden, men stadig ind i himmelen. Hun har nogle gange givet udtryk for, at jeg er lidt hård, men hun ved også godt, at det er fordi, jeg ved, hvad hun kan. Jeg vil have mere af det, som hun er rigtig god til, og det skal jeg være sikker på, at jeg får hende fortalt. Tonen kan være hård, men det vænner pigerne sig også til, sagde cheftræneren.

Udstrålingen, indlevelsen og den til tider hårde tone er en del af cheftrænerpakken hos Niels Agesen, men det kan nedtones, hvis spillerne ønsker det.

- Jeg har fået at vide, at jeg godt kan se ond ud, når jeg råber højt, og det er selvfølgelig et minus, hvis det er tilfældet. Ond er nok det sidste, jeg betragter mig selv som, men jeg tror også, at pigerne bider mærke i, hvor nemt vi har dialoger imellem kampene. Hvis de kommer og siger, at det er for meget, så toner jeg det også ned. Det er et arbejdsredskab, og hvis jeg tager den del ud af mig selv, så er jeg ikke mig selv, og er jeg ikke det, så er jeg ikke 100 procent på.

Agesen om bonuspoint, kontrafase og temperament: - De siger, jeg ser ond ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce