Agesen om oprydning: Skal skabe stærkere hold

HTH GO Ligaen. Frederikke Gulmark i kamp med VHKs Line Uno og Kristina Jørgensen. Randers HK møder Viborg HK i Arena Randers. Foto: Lars Rasborg

Agesen om oprydning: Skal skabe stærkere hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire Randers HK-spillere har fået besked på, at de ikke er en del af fremtidsplanerne efter sommerferien.

Randers: Cheftræner Niels Agesen har foretaget den første oprydning i Randers HK-truppen for at skabe plads til nye spillere, som i den kommende sæson skal være med til at løfte klubben op i top 6 i håndboldligaen.

De tre bagspillere Frederikke Gulmark, Lærke Christensen og Sara Johansson samt højre fløjen Daniela Gustin har således fået besked på, at de ikke indgår i fremtidsplanerne i Randers HK og derfor må forlade klubben til sommer.

Niels Agesen har på intet tidspunkt lagt skjul på, at han ville bruge efteråret til både at vurdere den nuværende trup og kigge på, hvor han kunne tænke sig at forstærke holdet med nye spillere.

Det er altså første omgang mundet ud i et farvel til de fire nævnte spillere.

- Jeg har kigget på puslespillet i forhold til, hvordan vi gerne vil spille, og hvor vi kan hente noget andet ind, som vi tror på, kan skabe et stærkere hold over tid.

- Det betyder ikke, at nogle af de fire er dårlige håndboldspillere. Men det er et ønske om at sammensætte truppen på en anden måde, siger Niels Agesen til Randers Amtsavis.

HTH GO Ligaen. Sara Johansson score hos  VHKs Rikke Poulsen. Randers HK møder Viborg HK i Arena Randers. Foto: Lars Rasborg
HTH GO Ligaen. Sara Johansson score hos VHKs Rikke Poulsen. Randers HK møder Viborg HK i Arena Randers. Foto: Lars Rasborg

Dialog med Dalby

Blandt de fire spillere, han skiller sig af med, er de to højre backs, Sara Johansson og Lærke Christensen.

Det kunne klart indikere, at Randers HK har i sinde at forlænge med Camilla Dalby, som i øjeblikket er ude på grund af graviditet.

Ifølge avisens oplysninger skulle der da også være forhandlinger igang mellem Dalby og Randers HK.

Det vil Niels Agesen dog hverken be- eller afkræfte.

- At vi siger farvel til to højre backs kan ikke tolkes derhen, at der endegyldigt er noget på plads med Dalby. Men det er et signal om, at vi er tæt på at have de højre backs, vi skal bruge i næste sæson. Men om det er to nye eller Dalby og en ny, vil jeg helst ikke ud i spekulationer omkring, siger Niels Agesen.

Nogenlunde samme forklaring lyder, når man spørger til Gitte Andersens fremtid i klubben på højre fløj.

Hun har også kontraktudløb til sommer og har tidligere sagt til Randers Amtsavis, at det for hende formentlig enten bliver en forlængelse med Randers HK eller et karrierestop til sommer.

- Jeg har en åben og ærlig dialog med Gitte Andersen. Det betyder ikke, at der er truffet en beslutning i den ene eller den anden retning. Men vi har en fin snak om tingene, siger Randers HK-træneren.

HåndboldLiga. Daniela Gustin forsøger sig for Randers HK mod Ringkøbing Håndbold i Arena Randers. Foto: Lars Rasborg
HåndboldLiga. Daniela Gustin forsøger sig for Randers HK mod Ringkøbing Håndbold i Arena Randers. Foto: Lars Rasborg

Skal være professionelle

Udover Gitte Andersen og Camilla Dalby har også Mari Molid, Clara Monti Danielsson og Camilla Degn kontraktudløb til sommer.

At der ikke er meldt noget ud om deres fremtid, betyder dog ikke, at de er sikre på at få nye aftaler med Randers HK.

- De spillere, som vi har meldt ud omkring, er de spillere, vi har en afklaring på. De øvrige bliver også meldt ud, så snart vi har en afklaring, siger Niels Agesen.

Frygter du ikke, at de fire spillere, som nu ved, at de ikke skal fortsætte, kommer til at mangle motivation resten af sæsonen?

- Nej, jeg ser sådan på det, at havde vi trukket den ud, ville spillerne gå i uvished. Nu har vi i stedet valgt at melde ærligt ud til dem, når vi havde en afklaring.

- Vi har så været nødsaget til at træffe beslutningerne tidligere, end vi måske havde ønsket, men vi kan se, at de andre klubber reagerer hurtigt på markedet i år, og derfor er vi også nødt til at gøre det, siger Niels Agesen.

- Og jeg er sikker på, at spillerne vil være professionelle og har et ønske om både at slutte ordentlig af i Randers HK og vise sig frem for andre klubber. Har de ikke den indstilling, har det i hvert fald ikke været det rigtige at hente til dem til klubben i første omgang, siger Niels Agesen.

Han forventer snart at kunne præsentere nye spillere.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en blanding af erfarne og unge spillere, som vi tror på, at vi kan være med til at udvikle og bringe os derhen, hvor vi gerne vil, siger han.

HTH GO Ligaen. Lærke Christensen score hos  VHKs Rikke Poulsen. Randers HK møder Viborg HK i Arena Randers. Foto: Lars Rasborg
HTH GO Ligaen. Lærke Christensen score hos VHKs Rikke Poulsen. Randers HK møder Viborg HK i Arena Randers. Foto: Lars Rasborg

Agesen om oprydning: Skal skabe stærkere hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce