Efter Dalby-graviditet: Svensk back håber at få mere ansvar

Sara Johansson har endnu ikke overført målformen fra sin sidste sæson i Skövde HF til Randers HK. Foto: Lars Rasborg

Efter Dalby-graviditet: Svensk back håber at få mere ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sara Johansson er én af de to naturlige højrebacks i Randers HKs trup, nu da Camilla Dalby er gravid. Svenskeren er klar til at få mere spilletid og bygge videre på sit spil efter et svært sommerskifte.

Randers: Tidligere på ugen kom det frem, at Camilla Dalby sidder ude resten af sæsonen på grund af lykkelige omstændigheder. Graviditeten er et farvel til klubbens suverænt mest målfarlige højreback. 18 gange har alle tiders topscorer i Randers HK scoret indtil nu i åbent spil.

Det er næstflest af alle i Randers HK, og for de to andre højrebacks i truppen, Lærke Christensen og Sara Johansson, der har scoret henholdsvis to og fire mål i sæsonens første seks kampe, er der et stykke vej for at udfylde den tidligere landsholdsspillers rolle på måltavlen.

Selvom Sara Johansson endnu ikke har haft tur i den som målscorer, er svenskeren blevet foretrukket i startopstillingen foran af Camilla Dalby de seneste tre kampe. Dermed er hun også et oplagt bud på en naturlig afløser for den vordende mor.

Om det bliver hende, der skal overtage størstedelen af Camilla Dalbys minutter, har dog ikke for alvor været et samtaleemne mellem Johansson og cheftræner Niels Agesen.

- Vi har ikke snakket så meget om det. Jeg tænker, at vi bare fortsætter, som vi har gjort indtil nu. Gør jeg det godt, får jeg lov til at spille. Men jeg håber da, at jeg får endnu mere spilletid. Jeg har allerede fået lov til at starte i mange kampe, og det har været cool. Det er heller ikke noget problem at få mere ansvar, for det kan jeg godt lide, siger Sara Johansson.

Sara Johansson
Født: 2.10.1992 (25 år)

Nationalitet: Sverige

Position: Højreback

Tidligere klubber: Skövde HF, Örebro SK

Statistik for 2017/18: 6 kampe, 4 mål, 6 assist

Statistik for 2016/17: 20 kampe, 69 mål, 57 assist

Søge mere mod mål

Spilletiden i samtlige seks ligakampe har indtil nu kastet fire mål og seks assist af sig. Det udbytte står i skærende kontrast til de 69 mål og 57 oplæg, Sara Johansson noterede sig for på tyve kampe i sin sidste sæson i svenske Skövde HF.

- I Sverige spillede vi på en anden måde. Jeg skulle skyde mere og gå mere på mål. I Randers handler det mere om, at jeg skal krydses op for at sætte de andre spillere op, fordi vi er et godt hold. Jeg håber, at jeg kan score flere mål, når jeg kommer mere og mere ind i spillet, siger Sara Johansson.

Bagspilleren er da også rimelig fortrøstningsfuld i forhold til, at det nok skal komme. Niels Agesens måde at spille håndbold på passer nemlig lige til svenskerens kompetencer, mener hun selv.

- Spillestilen passer til mig. Jeg vil spille hurtigt og slippe bolden, nu skal jeg bare lige få mig selv til at gå lidt mere på mål også. Men jeg synes, at det er gået godt indtil nu. Jeg har også fået mere spilletid, end jeg havde regnet med.

Svært skifte

At det hele ikke lige sidder i skabet fra dag ét, er helt forståeligt, når man kommer til et nyt hold, som en af syv nye spillere, der skal finde ind i en ny træners håndboldsystem.

For Sara Johansson har skiftet også været en ekstra omvæltning.

Inden skiftet til Danmark havde svenskeren kun spillet i barndomsklubben Örebro SK og en anden svensk ligaklub Skövde HF, der ligger mindre end to timers kørsel fra familien og hjembyen.

Nu står den i stedet på færgefart og ti timers transport, når de gamle ansigter skal have et besøg i fridagene.

Det har naturligvis ikke kastet mange ture af sig siden flytningen i juli, men håndboldudfordringen i udlandet tager højrebacken i stiv arm.

- Det er svært at komme til et andet land, når man har spillet i Sverige hele sin karriere. Næsten alt er anderledes. Det hele går bare meget hurtigere, og alle spillere er bare bedre. Det sværeste har dog været sproget og at lære alle på holdet at kende. Men det har virkelig været sjovt at komme til en ny liga, og alle på holdet er virkelig søde, siger 25-årige Sara Johansson, der også har taget sin kæreste med til Randers, hvor han blandt andet spiller fodbold i Hornbæk.

Bagspilleren er en del af et svensk firkløver i klubben bestående af Daniela Gustin, Clara Monti og Martina Thörn, men i lørdagens kamp mod bundproppen Ajax København må holdet undvære Thörn i målet, da hun døjer med en mild hjernerystelse.

Efter Dalby-graviditet: Svensk back håber at få mere ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce