Flere før Randers HK har følt sig snydt af Benjamin Huss: Han har ikke betalt så meget som en bøjet femøre

Benjamin Huss (i midten) på pressemødet i april sidste år, hvor han blev præsenteret som personlig sponsor for Nina Müller. Arkivfoto: Annelene Petersen

Flere før Randers HK har følt sig snydt af Benjamin Huss: Han har ikke betalt så meget som en bøjet femøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter bruddet mellem Randers HK og Benjamin Huss i december stiller flere kilder sig nu frem og fortæller om, hvordan de føler sig snydt af den tyske virksomhedsnomade, som har en lang række opløste selskaber bag sig.

Randers: Randers HK-direktør Per Rasmussen indledte pressemødet med at flå sin skjorte op, så knapperne fløj i alle retninger i lokalet hos Memphis Mansion i Randers.

Sådan præsenterede klubben på et pressemøde i april sin nye spillertrøje, som tyske Nina Müller nogle måneder senere kom til at trække over hovedet.

Der var egentlig ikke råd til at hente den tyske playmaker tilbage til Kronjylland, men på pressemødet sad manden med redningskransen stolt på podiet.

Tyskfødte Benjamin Huss blev præsenteret under stor ståhej som ejer af Lasergame Danmark.

Den tidligere håndboldmålmand var klar til at betale størstedelen af kagen for at sikre Nina Müllers comeback i Randers HK-trøjen, men kort før jul var det ikke kun skjorteknapperne, der var sprunget.

Bukserne var revnet i det stort lancerede samarbejde mellem Randers HK, Nina Müller og Benjamin Huss.

Ifølge Randers HK havde han ikke betalt de penge, han havde lovet.

- Vi vidste godt, at der var en risiko, men personligt har jeg ikke oplevet, at han har snydt mig tidligere, og Nina kendte ham jo personligt. Så vi synes, det var en chance, der var værd at tage. Det har så vist sig efterfølgende, at det var en smutter, og den tager jeg på mig, sagde Randers HK-direktør Per Rasmussen til Randers Amtsavis i december og slog fast, at han er færdig med at lave aftaler med Benjamin Huss.

Nina Müller bekræftede, at hun ikke havde fået den aftalte løn fra Benjamin Huss.

- Randers HK har betalt, hvad de skulle, men Lasergame har ikke betalt mig en krone, sagde Nina Müller til Randers Amtsavis og lod forstå, at hendes personlige venskab med Benjamin Huss var et overstået kapitel.

De to havde lært hinanden at kende i Nina Müllers første periode i Randers HK, hvor Benjamin Huss i en sæson spillede i Randers Herre Håndbold.

Benjamin Huss selv benægtede, at han ikke havde betalt, men Randers Amtsavis kan nu afsløre, at mange andre før Randers HK og Nina Müller har følt sig taget ved næsen af Benjamin Huss.

Benjamin Huss (tv.) sammen med racerkøreren Niklas Voetmann. På billedet kan man se, at Lasergame Danmark står på både kørerdragt og bil. Men Benjamin Huss og Lasergame Danmark har ifølge Voetmann Racing aldrig betalt for reklamen. Foto: Voetmann Racing
Benjamin Huss (tv.) sammen med racerkøreren Niklas Voetmann. På billedet kan man se, at Lasergame Danmark står på både kørerdragt og bil. Men Benjamin Huss og Lasergame Danmark har ifølge Voetmann Racing aldrig betalt for reklamen. Foto: Voetmann Racing

Tilfældigt møde

Flere kilder står nu frem og fortæller om bristede sponsoraftaler med Benjamin Huss.

I motorsportsbranchen er det således ikke pæne ord, de har at sige, når det handler om Benjamin Huss' evne til at overholde aftaler.

I Nørre Snede sidder Claus Voetmann, far til den talentfulde racerkører Niklas Voetmann. Sammen driver de Voetmann Racing, som er selskabet bag den 22-årige racerkørers karriere, der så ud til at drøne i den rigtige retning, da han i sidste sæson skrev kontrakt med Jan Magnussens team, Magnussen Racing Experience. For første gang skulle han køre med i den prestigefyldte DTC-klasse.

Men i dag kan Claus og Niklas Voetmann se tilbage på et kuldsejlet samarbejde med Benjamin Huss, som ifølge Claus Voetmann løb fra en aftale om et sponsorat på 100.000 kroner.

Claus Voetmann stiftede for første gang bekendtskab med Benjamin Huss ved et netværksmøde i Randers HK i november 2017, hvor de tilfældigt løb ind i hinanden. I en kort snak om løst og fast fortalte Claus Voetmann om sønnens karriere.

Dagen efter får Claus Voetmann et opkald fra Benjamin Huss, der giver udtryk for, at han er interesseret i at komme ind i motorsport og vil høre nærmere om muligheden for et samarbejde. Senere bliver der sat et møde op i Racehall ved Aarhus, hvor det ifølge Claus Voetmann bliver aftalt, at Benjamin Huss skal ind i ejerkredsen i Voetmann Racing sammen med Claus Voetmann og Niklas Voetmann samt yderligere en partner.

Sponsorat til 100.000

I første omgang viser Benjamin Huss ikke interesse for et sponsorat, men det gør han, da Claus og Niklas Voetmann mødes med ham i sidstnævntes lejlighed en aften op til sæsonen, hvor Niklas er ved at gøre klar til at debutere i DTC.

Han viser sin kørerdragt til Benjamin Huss, som spørger, hvad det vil koste at få Lasergame Danmarks logo på kørerdragten. Egentlig er kørerdragten sat i produktion, men det kan godt arrangeres, og ifølge Claus Voetmann bliver der lavet en mundtlig aftale om et sponsorat til 100.000 kroner, der giver Lasergame Danmark adgang til reklame på kørerdragten og forruden af bilen.

I de første måneder af sæsonen er der ingen problemer. Der er indtægter fra andre sponsorer i budgettet, som gør, at det ikke haster med pengene fra Lasergame Danmark. Men som sæsonen skrider frem, og der skal indkøbes nye reservedele, begynder Claus Voetmann at spørge efter pengene hos Benjamin Huss. Han sender en faktura på 100.000 kroner og flere rykkere, men pengene bliver ikke betalt. I den skriftlige korrespondance, som Randers Amtsavis har set, skriver Benjamin Huss i begyndelsen af november til Claus Voetmann, at "jeg tjekker op på alt udestående her til morgen, så får du en status".

Men pengene kommer stadig ikke, og 12. december gør Benjamin Huss det klart, at han ikke ønsker at betale.

- Det er rigtigt, at jeg på vegne af Lasergame Danmark gav et tilsagn om et muligt sponsorat. Dette sponsorat var bundet op på nogle forudsætninger omkring deltagelse til nogle race og rammerne til løbene. Disse ting kunne desværre ikke blive overholdt, skriver Benjamin Huss i en mail til Claus Voetmann.

Det sker til trods for, at Lasergame Danmark hele sæsonen har stået som reklame på Niklas Voetmanns bil og kørerdragt, ligesom Huss har deltaget i flere sponsorarrangementer i forbindelse med løbene.

- Der blev indgået en aftale den aften i Niklas' lejlighed om et sponsorat på 100.000 kroner plus moms, mod at Lasergame Danmark fik navn på kørerdragt og bil. Dette er blevet honoreret, skriver Claus Voetmann i sit svar til Benjamin Huss.

Claus Voetmann har nu besluttet at kontakte en advokat for at indlede en inkassosag.

- Vi har ikke fået så meget som en bøjet femøre fra Benjamin Huss. Jeg vil råde folk, der bliver kontaktet af ham omkring muligheden for et samarbejde, til at løbe skrigende bort, siger Claus Voetmann.

Fortryder du, at I ikke indgik en skriftlig kontrakt?

- Det skulle vi måske nok have gjort, men vi havde ingen mistanke i forhold til Benjamin. Han virkede seriøs og var på vej ind i ejerkredsen. Han var en af gutterne på det tidspunkt. Men jeg er heller ikke sikker på, at vi havde fået pengene, selv om der havde været en kontrakt. Spørgsmålet er jo, om der overhovedet er nogle aktiver i Lasergame Danmark.

Grid girls og SoMe-billeder

I Skivum i Nordjylland sidder danmarks bedste rallycrosskører, 28-årige Ulrik Linnemann, med en lignende oplevelse af brudte løfter fra Benjamin Huss.

I modsætning til Voetmann Racing havde han endda gjort en kontrakt klar for et sponsorat til 50.000 kroner.

I kontrakten, som Randers Amtsavis har set, indgås der en aftale mellem Linnemann Motorsport og Invest in Denmark ApS ved Benjamin Huss. I kontrakten står det aftalt, hvordan Ulrik Linnemann skal reklamere for Lasergame Danmark, som er det selskab, Benajmin Huss ønsker promoveret.

Kontrakten, der skal gælde fra 22. juni til 31. december 2018, bliver bare aldrig underskrevet af Benjamin Huss.

Forud var gået et forløb, hvor Ulrik Linnemann i foråret 2018 var kommet i kontakt med Benjamin Huss ved et møde i erhvervsnetværket Skov Motorsport Promotions, der står for at skabe kontakt mellem sponsorer og motorsportskørere.

- Han var meget veltalende og optrådte som lidt af en verdensmand, husker Ulrik Linnemann, der efterfølgende lavede en mindre aftale med Benjamin Huss om at promovere Lasergame Danmark i forbindelse med det store Classic Race i Aarhus i foråret 2018, hvor Linnemann skulle køre med i et showløb.

- Aftalen var, at jeg skulle have Lasergame Danmarks logo på min cap, og så stod Benjamin Huss for at samle nogle Grid Girls, som også havde logo på og skulle gå rundt med mig i pitten, så vi kunne tage nogle billeder til de sociale medier, siger Ulrik Linnemann.

På det tidspunkt er der ingen problemer i samarbejdet, som bliver udvidet til det omtalte sponsorat på 50.000 kroner, som skal gælde for efterårssæsonen.

Mødet om sponsoraftalen mellem Benjamin Huss og Ulrik Linnemann finder sted hos Skov Motorsport Promotions.

- Benjamin Huss giver tilsagn om et sponsorat til Ulrik Linnemann på 50.000 kroner, og der er også en kontrakt klar, som Benjamin Huss læser igennem og godkender. Han ville ikke skrive den under med det samme, men ville lige have sine folk til at kigge den igennem og så returnere den, siger Ole Skov, der er indehaver af Skov Motorsport Promotions

Undskyldning på undskyldning

Benjamin Huss returnerer bare aldrig en underskrevet kontrakt.

Ulrik Linnemann oplever samme mønster som Voetmann Racing. Benjamin Huss glider af på spørgsmålene om den manglende kontraktunderskrivelse, og han betaler aldrig de 50.000 kroner.

- Nogle gange undlader hen helt at svare, og andre gange kommer der en række søforklaringer. Han nævner blandt andet på et tidspunkt, at der er nogle problemer i den ejerkreds, han er med i omkring Voetmann Racing, som han vil have afklaret først, og så vil han derefter fuldende aftalen, siger Ulrik Linnemann, der dog på det tidspunkt allerede var begyndt at lugte ugler i mosen.

- Jeg nåede heldigvis aldrig at køre med Lasergame Danmarks logo på bilen, for det ville jeg vente med, indtil der begyndte at komme penge, siger Linnemann.

- Men det kom der aldrig. Det har været undskyldning på undskyldning hele vejen igennem fra Benjamin Huss.

Ole Skov fra Skov Motorsport Promotions har efterfølgende smidt Benjamin Huss ud af sit netværk.

- Jeg ønsker ikke at have en person i mit netværk, der misligholder aftaler. Den slags risikerer jo at ramme de øvrige i netværket. Som erhvervsfolk klarer vi os nok. Men talentfulde motorsportsfolk som Ulrik Linnemann er dybt afhængige af den økonomi, som kommer ind via sponsoraftaler, og når jeg oplever, at han må køre det sidste løb i sæsonen på gamle dæk, fordi han mangler pengene fra Benjamin Huss, finder jeg det usmageligt, siger Ole Skov.

Bumper ball og tidsudtræk

Men utilfredsheden med den tyske virksomhedsnomade, som ifølge det Centrale Virksomhedsregister har 12 konkurser bag sig over de seneste tre og et halvt år, hører sig ikke kun til i motorsportsverdenen.

Lars Møller, der er ejer af Roskilde Kajakpolo og SUP samt Roskilde Bumper Ball, stiller sig i koret af folk, som føler sig ført bag lyset af Benjamin Huss.

Han tager selv kontakt til Benjamin Huss i slutningen af efteråret 2017, da han som arrangør af Blå Mandag Roskilde finder lasergame som et godt event til anledningen.

Snakken kører frem og tilbage, og Benjamin Huss er med på at stå for lasergame-aktiviteten.

Der bliver ikke skrevet under på noget, men ifølge Lars Møller gør Benjamin Huss ikke indsigelser mod de præmisser, han bliver præsenteret.

Inden blå mandag-dagene i Roskilde skal finde sted, har Lars Møller pludselig Benjamin Huss i røret.

- Han skulle op og lave et lasergame-arrangement på Furesøgård Fritidsklub lidt uden for Farum, men han sagde til mig, at han havde overset, de var for mange, så jeg endte med at tage op og lave et bumper ball-arrangement for ham til 3.950 kroner. Regningen skulle betales af Benjamin Huss, men pludselig begyndte han at trække tiden og svarede kun sporadisk på henvendelser, forklarer Lars Møller, der har forelagt Randers Amtsavis en udstedt faktura fra 7. maj 2018 for Bumper Ball-arrangementet på fritidshjemmet samt en efterfølgende rykkerfaktura på 458,18 kroner.

Aldrig set en krone

Efter arrangementet på Furesøgård Fritidsklub fortsætter forberedelserne frem mod blå mandag-dagene.

Det er ifølge Lars Møller aftalt, at omkostninger til hjemmeside og andre markedsføringstiltag skal deles ligeligt mellem Benjamin Huss og de øvrige eventaktører. En regning på yderligere 2.000 kroner til Benjamin Huss, men heller ikke de penge ser Lars Møller noget til.

- Han bliver ved med at trække den og svarer kun en gang imellem. Da jeg endelig kommer i kontakt med ham, glider han af på mine konfrontationer om, at han skylder mig penge, og på et tidspunkt vil han ikke snakke mere, fordi vi er uenige, siger Lars Møller.

Diskussioner om regningen fortsætter de efterfølgende uger i mails, som Randers Amtsavis har set.

I maj mødes de så ansigt til ansigt. Benjamin Huss kommer over to dage og afvikler lasergame-events i forbindelse med blå mandag, men igen lykkedes det ikke for Lars Møller at få betaling for hverken det ene eller det andet.

- Jeg konfronterer ham med det, men han glider bare af på det med en kommentar om, at jeg skal sende ham noget, så kigger han på det, siger Lars Møller, der i alt har lidt under 6.500 kroner til gode.

- Det er et lille beløb, men det er udspekuleret og pisse irriterende. Han laver indsigelser, uden de er særligt specifikke, så man ikke kan sende ham til inkasso. Jeg har brugt adskillige timer på at få mine penge, men jeg har aldrig fået en krone af ham.

- Når man snakker med ham første gang, er han en stor kanon, men han er i virkeligheden en fantast, og resultatet er ikke andet end skuffede mennesker. Jeg har skudt en hvid pil efter mine penge, men jeg håber ikke, at han får lov til at tage røven på flere, lyder det fra Lars Møller.

Randers Amtsavis har flere gange været i kontakt med Benjamin Huss, som ikke har ønsket at stille op til interview. Læs mailsvaret fra ham her.

Læs mere om sagen i Randers Amtsavis og på amtsavisen.dk søndag.

Flere før Randers HK har følt sig snydt af Benjamin Huss: Han har ikke betalt så meget som en bøjet femøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce