Fløjtalent forlænger med Randers HK: Var aldrig i tvivl

17-årige Signe Schaar glæder sig til udvikle sig endnu mere næste sæson efter sin kontraktforlængelse. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Fløjtalent forlænger med Randers HK: Var aldrig i tvivl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17-årige Signe Schaar opfylder en af sine håndbolddrømme ved at underskrive en etårig aftale med Randers HK. Cheftræner Niels Agesen ser et stort potentiale i fløjspilleren, men nedtoner samtidig forventningerne til den kommende sæson, hvor hun risikerer at skulle spille kampe for U18-holdet.

Randers: I sommer blev Signe Schaar rykket op i Randers HK's ligatrup. Dengang var hun 16 år. Siden har hun fejret sin 17 års fødselsdag, fået spilletid i 19 ligakampe, scoret 21 mål og nu skrevet under på sin første rigtige kontrakt. En etårig aftale med Randers HK.

- Det er noget, jeg har gået og drømt om, lige siden jeg startede til håndbold, og derfor var jeg aldrig i tvivl, da Randers HK ville tilbyde mig den kontrakt. Det betyder virkelig meget, og jeg er glad for, at den hårde træning giver pote, lyder det fra Signe Schaar, som har svært ved at forstå, at det hele er gået så stærkt det seneste halve års tid.

- Jeg er helt vildt overrasket over, hvor godt det er gået. Jeg havde ikke lige forestillet mig, at jeg skulle få ligadebut og så meget spilletid allerede som førsteårs U18-spiller. Jeg havde bare regnet med at spille for U18-holdet og så træne lidt med hos ligaholdet et par gange om ugen, siger venstrefløjen.

Undgå sovepude

Kontraktens længde på blot et enkelt år er ikke et udtryk for, at Randers HK tvivler på Signe Schaars evner. Det skyldes derimod, at kontrakter med spillere under 18 år maksimalt må have en løbetid på 24 måneder. Derudover har spilleren mulighed for at opsige sin kontrakt med 30 dages varsel.

- Signe er stadig ungdomsspiller, så aftalen er et udtryk for, at hun har gjort det rigtig godt, og vi gerne vil have hende som en del af truppen. Hun skal bruge året på at vise, at hun også kan være med videre frem, siger cheftræner Niels Agesen og pointerer, at det kræver tålmodighed at få succes på eliteniveau.

- Vi har fået snakket igennem, at ting tager tid. Det skal ikke være en sovepude at få en kontrakt i Randers HK. Tværtimod. Det skal være en motivation til at ville endnu mere. Det er egentlig derfor, at vi ser hinanden an det næste års tid, siger cheftræneren.

Rigtige indstilling

Spørger man Signe Schaar selv, er der intet, der tyder på, at den unge fløjspiller er blevet magelig efter kontraktunderskrivelsen. Det er håndbolden, hun vil. Som hos alle andre unge spillere drømmer hun om at blive ligaprofil og landsholdsspiller, men venstrefløjen har også arbejdsmoralen og forudsætningerne til at få sat rigtigt skub i håndboldkarrieren.

- Signe er en klassisk alsidig venstrefløj. Hun springer ualmindeligt godt, er ikke bange for at tage initiativ i forsvaret og har vist sig at være en klog spiller i forhold til at læse, hvornår hun skal lave indløb. Hun kommer også med masser af power og drive til træning, og den træningsindstilling er noget af det, vi i endnu højere grad gerne vil dyrke i klubben fremadrettet, siger Niels Agesen.

Logisk nok er der også nok at arbejde med som 17-årig. Der skal blandt andet bygges på fysikken, og afslutningsrutinerne skal blive mere alsidige, men den slags kommer helt naturligt med erfaring og kamptræning.

Rykker bag i køen

Signe Schaars udsigt til den vitale kamptræning bliver sandsynligvis længere næste sæson, når Maria Fisker Stokholm kommer tilbage fra sin skade og graviditet. Den tidligere landsholdsfløj spillede playmaker inden sin pause, men Niels Agesen lurer på at give profilen mulighed for at finde ind i håndboldrytmen igen på den vante fløjposition.

- Når der kommer lokale spillere som Camilla Degn og Signe Schaar så tæt på hinanden, og man har en profil som Maria Fisker Stokholm i forvejen, kan man være nødsaget til at have tre på kontrakt. Men det er også en indikation af, at hvis de to unge gør det godt nok, kan Maria bruges mere i bagkæden, når hun lige har fundet sig selv, siger Niels Agesen, som har forberedt Signe Schaar på den øgede konkurrence.

- Hvis man gerne vil have unge talenter i truppen, skal de først og fremmest være dygtige nok, og så skal de også have chancen. Den dialog har vi haft med Signe Schaar, for det kan godt være, at hun ikke lige brænder helt igennem og måske stadig skal spille ungdomskampe næste år, siger Niels Agesen.

At en deleordning mellem U18- og ligaholdet kan komme på tale efter sommerpausen, er Signe Schaar helt med på.

- Aftalen for den her sæson var, at jeg skulle hjælpe holdet, indtil Maria Fisker Stokholm var tilbage, så det gør mig ikke noget. Det er en del af gamet, og jeg tror stadig, at jeg kommer til at lære en masse og kan blive ved med at udvikle mig det næste år. Så må vi se, hvad det bliver til, siger Signe Schaar.

Fløjtalent forlænger med Randers HK: Var aldrig i tvivl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce