Første skoledag i Randers HK

Maria Fisker var tilbage i Randers HK efter ophold i Viborg HK og CSM Bukarest. Foto: Ole Jakobsen

Første skoledag i Randers HK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndboldmandskabet har taget hul på forberedelserne frem mod den nye sæson. Og der venter en opgave, hvor mange nye spillere skal spilles ind på holdet.

Der var både forventningens og gensynets glæde, da Randers HK-truppen tirsdag eftermiddag tog hul på forberedelserne frem mod den nye sæson i håndboldligaen. Håndboldkvinderne startede med en solid løbetur rundt i terrænet, inden holdet med god kulør i kinderne kunne fortsætte med den første officielle træning inden for dørene i Arena Randers.

Ryan Zinglersen dirigerede tropperne med hård hånd fra første træningspas. Foto: Ole Jakobsen.
Ryan Zinglersen dirigerede tropperne med hård hånd fra første træningspas. Foto: Ole Jakobsen.

Flere spillere var fraværende til den første træningssamling på grund af landsholdspligter, men et af de nye og samtidig velkendte ansigter, Maria Fisker, var på plads på halgulvet i det kronjyske.

Også den nye målvogter Jovana Risovic havde første træning i Danmark. Foto: Ole Jakobsen.
Også den nye målvogter Jovana Risovic havde første træning i Danmark. Foto: Ole Jakobsen.

Og hun var glad for at være tilbage i klubben, som hun også tidligere i karrieren har repræsenteret.

Kroppen skulle lige i gang med håndbold efter sommerferien. Foto: Ole Jakobsen
Kroppen skulle lige i gang med håndbold efter sommerferien. Foto: Ole Jakobsen

»Det er dejligt, det er lidt ligesom at komme hjem. Jeg har jo tilbragt mange timer her, så det er skønt,« lød det med et spil på læben fra fløjspilleren.

Men selvom hun var tilbage i vante omgivelser, var ansigterne omkring hende ikke helt så velkendte.

»Der er blevet skiftet lidt ud i truppen siden sidst, men det er altid spændende at møde nye mennesker, og så ser vi, hvordan det går,« sagde Maria Fisker.

Den 25-årige landsholdsspiller er tilbage i Kronjylland, efter hun senest har tilbragt en sæson i CSM Bukarest, som endte med at løfte Champions League-trofæet.

Og det er da også lidt andre forventninger, hun vender hjem til.

»Det er jo noget andet. Det her er en del af proces, hvor Randers gerne vil tilbage til toppen. Det vil jeg helt vildt gerne hjælpe med og være en del af, men det er klart, at det er nogle lidt andre målsætninger, end den seneste sæson jeg havde i Bukarest. Men det bliver også en udfordring,« forklarede Fisker, som dermed lod sig tiltrække af andet end udsigten til at vinde Champions League-trofæer med Randers HK.

»Jeg synes bare, det lød som et spændende projekt, de havde gang i. Jeg ser en masse potentiale i holdet over nogle år, hvis vi kan holde sammen på det. Jeg tror, det kan blive rigtig, rigtig godt, og jeg tænkte, at det var tæt på mit hjem. Jeg holder meget af klubben, og så var det bare et nemt valg, synes jeg,« konstaterede Maria Fisker.

Selvom der er skiftet meget ud i spillertruppen var manden med taktstokken den samme som i den forgangne sæson. Ryan Zinglersen tager hul på sin anden sæson i spidsen for mandskabet, og selv med mange år i gamet måtte han erkende, at han går i gang med en opgave, han ikke tidligere har prøvet.

»Det er for mig en helt ny situation. Jeg tror aldrig, jeg har prøvet at skulle af med så mange spillere i en klub. Men jeg glæder mig til at tage imod alle de nye. Det har været en dejlig start ude i naturen og så lige lidt bold her til sidst. Vi er ikke så mange, men der er jo en verdensmester, der holder lidt ferie og en OL-spiller, som er væk. De tilstøder sådan efterhånden,« lød det fra Zinglersen med henvisning til Mie Højlund og Mari Molid, som var fraværende i Arena Randers.

Med mange nye ansigter har det været nødvendigt, at kronjyderne kom tidligt i gang med forberedelserne til den nye kampagne i ligaen.

»Vi er én af de klubber, der virkelig starter tidligt op. Men det er fordi, jeg gerne vil have alle de nye navne så langt ind under huden som muligt og få lavet det værdisæt, der skal til i Randers HK for at komme styrket i gang. Turneringen er på grund af OL og den nye EHF-struktur nok noget af det mest komprimerede, vi kommer ud for. Det er fuldstændig vildt, så komprimeret det bliver, og det skal vi være klar til. Så fokus i opstarten er på det sociale og på fysikken,« forklarede Randers HK-træneren.

Han kan dog ikke afvise, at det bliver nødvendigt at lære endnu et nyt navn at kende, før den endelige trup er på plads.

»Jeg vil sige, som jeg altid gør. Min holdning er, at truppen aldrig er lukket. Så hvis jeg lige pludselig ser en interessant spiller, så tager jeg det op med stor alvor,« forklarede Zinglersen, som dog ikke ville kalde klubben direkte aktiv på spillermarkedet i øjeblikket.

»Markedet er vel ligesom resten af Danmark gået vældigt på sommerferie, så jeg tror, der kommer til at ske en masse efter OL,« sagde Ryan Zinglersen, inden han og resten af truppen drog videre til den planlagte fællesspisning.

Første skoledag i Randers HK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce