Forløsning: Randers HK tager smal sejr og to vitale point

Sabine Pedersen i aktion i Ulvehøjhallen. Foto: Martin Ries.

Forløsning: Randers HK tager smal sejr og to vitale point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HK tog lørdag to vitale point i kvindernes håndboldliga, da de i Ulvehøjhallen besejrede Skanderborg 31-28.

Randers: To hold med formkurven pegende i hver sin retning.

Det var menuen, da Randers HK lørdag eftermiddag tog imod Skanderborg i kvindernes håndboldliga.

Siden Skanderborg slog Randers HK 25-24 i klubbernes første møde i begyndelsen af oktober, har oprykkerne hentet ni point i tolv kampe, mens Randers HK i samme periode blot har vundet to kampe.

Men lørdag eftermiddag kom det randrusianske slingretog endelig op i fart og styrede to vitale point hjem, selv om det holdt hårdt efter pausen. Randers HK vandt 31-28 og går dermed á point med netop Skanderborg på tiendepladsen i tabellen, hvor begge klubber nu ligger med tolv point.

Med seks spillerunder igen er der nu fire point op til Viborg HK på den slutspilsgivende ottendeplads.

Thörn på toppen

Vejen blev banet i en god første halvleg fra Randers HK i opgøret, der var flyttet fra Arena Randers til Ulvehøjhallen.

Angrebsspillet har i denne sæson ofte været for febrilsk og rodet, men det så markant bedre ud mod Skanderborg.

Randers HK lavede en fin åbning på kampen, hvor de ventede tålmodigt på de rigtige åbninger i gæsternes 6-0-forsvar, der stod foran den kommende Viborg HK-keeper, Anna Kristensen, der pillede pynten af Randers HK i de to klubbers opgør i efteråret.

Men denne gang havde Randers HK-skytterne overtaget. Anne Sofie Hjort åbnede op fra distancen og var med tre scoringer en væsentlig årsag til, at hjemmeholdet var i føring 6-3, da Skanderborg-træner Kristian Danielsen efter ti minutter tog sin første timeout.

Det stoppede dog ikke Randers HK, der fik sat gang i kontrabølgen og slog kapital af, at Martina Thörn var stærkt spillende og i første halvleg stod med en redningsprocent på 50 i åbent spil.

Kontrascoringer af Josefine Dragenberg og Sabine Pedersen, tre sikre scoringer på straffekast af Line Mai og gode indhop af Cecilie Mørch Hansen og Julia Eriksson med hver to scoringer var væsentlige bidrag til, at Randers HK støt kunne øge føringen igennem første halvleg og gå til pause i føring 17-10.

Sejren i fare

Anden halvleg begyndte dog alt andet end godt for Randers HK, der åbnede med en udvisning til Anne Sofie Hjort, to afbrændere af Signe Schaar og et skud på stolpen fra Camilla Dalby.

Det udnyttede Skanderborg til med fire scoringer på stribe at bringe spænding ind i opgøret, inden Jamina Roberts endelig fik åbnet hjemmeholdets målkonto efter pausen med en scoring til 18-14. Den svenske bagspiller var vigtig for Randers HK i den fase, hvor hun med yderligere to scoringer i de efterfølgende minutter sørgede for at holde føringen intakt.

Men det var helt tydeligt, at Skanderborg nu havde fået låst den randrusianske defensiv op med flere gode indspil til Marie Aamand Sørensen på stregen. Med et kvarter igen reducerede hun til 20-22, og da Sofie Alnor reducerede yderligere med en kontrascoring, var opgøret pludselig helt åbent.

Randers HK fik dog skaffet sig selv lidt luft over for det syv mod seks-spillende Skanderborg-hold, da Martina Thörn kunne sende et par bolde i et tomt mål. Med ti minutter igen scorede den svenske keeper således til 26-22.

Skanderborg blev ved at bide fra sig og reducerede med halvandet minut igen til 27-30, men efter en timeout fra Niels Agesen satte Celine Sivertsen en scoring ind til 31-27, og så kunne hjemmeholdet godt leve med, at Skanderborg fik pyntet med et sidste mål.

Jamina Roberts, Line Mai og Cecilie Mørch blev topscorere for Randers HK med hver fem mål, mens Anne Sofie Hjort scorede fire gange.

Sabine Pedersen, Martina Thörn og Celine Sivertsen lavede hver to mål, mens Camilla Dalby, Signe Schaar, Camilla Degn og Josefine Dragenberg hver blev noteret for én scoring.

Kampen blev overværet af 621 tilskuere.

Randers HK spiller igen i ligaen allerede på onsdag på udebane mod bundproppen Ringkøbing.

Forløsning: Randers HK tager smal sejr og to vitale point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce