Håndboldoverblik: Sejr til Randers HK-piger - nederlag til Randers HH-drenge

Genrefoto: Iris/Scanpix

Håndboldoverblik: Sejr til Randers HK-piger - nederlag til Randers HH-drenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem lokale hold har været i aktion i weekenden. Se resultater, citater og målscorere.

Randers HK-piger sejrede sikkert

Randers HK's U18-piger havde allerede inden søndagens kamp mod Aars sikret en ligabillet efter jul, så der var ikke meget andet end æren at spille for.

Det var til gengæld vigtigt for holdet at slutte godt af og få vasket seneste rundes nederlag til Aalborg af sig.

Sejren kom da også i hus uden den store dramatik. Aars kunne følge med de første 20 minutter, hvorefter Randers HK trak afgørende fra.

- Vi fik den sejr, som vi kom efter. Det tog os lidt tid at komme i gang og omstille os til deres lange angreb, men vi fik taget noget initiativ ved at gå frem i forsvaret, som tvang deres angrebsspil til at gå lidt i stå. Det hjalp også på vores kontrafase, som var rigtig fin. Det er værd at tage med, fordi vi har været lidt udfordret på den del i andre kampe, siger Mathias Broløs, træner for Randers HK.

U18 Piger, 1. division

Aars HK - Randers HK 21-30 (10-15)

Randers HK: Astrid Lynnerup 10, Josephine Omann 7, Iben Lynnerup 4, Mathilde Orkild 3, Christina Hansen 3, Aia Raadshøj 2, Karoline Mathiesen 1.

Seniorsucces kostede for U18-drenge

Randers HH's U18-drenge fik aldrig et ben til jorden, da de søndag tabte med hele 19-31 til Aalborg Håndbold.

- Vi blev løbet over lige fra starten af. De var bedre end os på samtlige positioner, så nederlaget på 12 mål viser den helt reelle forskel, siger Kim Johansen, træner for Randers HH.

Tidligere på sæsonen spillede de to klubber ellers uafgjort, men forklaringen på søndagens niveauforskel er ganske simpel.

Lørdag vandt Randers HH over Køge i 1. division. Med på holdkortet var fire af klubbens U18-drenge, som derfor ikke var til rådighed mod Aalborg.

- Vi er sindsygt glade for, at vi kan levere fire spillere til 1. division, men det betyder jo også, at vi manglede fire topspillere, og så er der bare forskel på niveauet, lyder det fra Kim Johansen, der fra sidelinjen kunne se, hvordan gassen gik ud af kampen i anden halvleg.

- Drengene kæmpede for det, men Aalborg var bare langt bedre, så det endte med, at de også gav nogle af deres stamspillere en pause. Derfor mistede kampen tidligt sin intensitet, fordi udfaldet var afgjort så hurtigt.

U18 Drenge, 1. division.

Aalborg Håndbold - Randers HH 31-19 (15-7)

Målscorere: Ikke oplyst.

Randers HH-drenge tabte terræn

Randers HH's U16 drenge tabte med fire mål til HEI/VRI, som nu er á point med randrusianerne i tabellen. Alligevel rykker lørdagens modstander op på kronjydernes fjerdeplads, da de er bedre indbyrdes på reglen om udebanemål.

- For os gælder det om at blive så godt placeret som mulig, da 1. division efter jul bliver delt i A- og B-puljer, og der kan vi nu risikere at ende i B-puljen. Det er stadig gode håndboldhold, men vi vil rigtig gerne i A-puljen, så det var ærgerligt, at de fik scoret det ene mål til sidst, siger Jørgen Gluver, træner for Randers HH.

At der overhovedet skulle blive spænding om placeringen i tabellen, var ikke til at se efter første halvleg, hvor Randers HH både lavede fejl i angreb og forsvar, så de måtte gå til pause bagud med otte mål.

- Vi skiftede fra 6:0 til 5:1 i forsvaret, som vi løste til UG, og vores målmand stod også fantastisk. Det pressede dem virkelig, og samtidig lavede vi færre tekniske fejl. Hvis vi vi ikke havde fået et rødt kort, tror jeg, at vi havde spillet helt lige op med dem, men vi er en smal trup, så det blev afgørende i sidste ende, siger Jørgen Gluver.

U16-drenge, 1. division

HEI/VRI - Randers HH 27-23 (16-8)

Randers HH: Målscorere ikke oplyst.

Håndboldhovedet svigtede Hornbæk-kvinder

I en tæt affære blev fysikken afgørende, da Hornbæk i slutminutterne kom til kort mod Aalborg og tabte 23-26.

- På grund af skader havde vi kun to udskiftere på bænken, så der blev trukket store veksler på de samme spillere, som bare manglede energien til sidst, siger Nicklas Fast, træner for Hornbæk.

Der var også brug for mange kræfter i anden halvleg, hvor Hornbæk tidligt var bagud 11-16 på grund af lidt for mange dumme beslutninger og passivt angrebsspil.

På imponerende vis formåede hjemmeholdet ikke blot at lukke hullet, men også at bringe sig foran med to mål. Alligevel gik det galt til sidst.

- Vi fik fart i afleveringerne, modtog dem i løb, og fik søgt de rum, vi gerne ville. I forsvaret havde vi også godt styr på det, men da vi kom foran, gik der panik i den. Vi begyndte at afslutte for hurtigt og kom op i et tempo, hvor vi ikke rigtig har håndboldhovedet til at følge med. Der var Aalborg bare klogere end os, erkender Nicklas Fast.

2. division, damer

Hornbæk SF - Aalborg HK 23-26 (11-14)

Målscorere: Cille Valbjørn 7, Nanna Bugge 7, Louise Ahrenholt 5, Camilla Broberg 4, Julie Kanz 1.

Svoldgaard topscorer i HSF-sejr

Hornbæk slog søndag rækkens bundprop Skive 32-27, men kampen var vanskeligere end cifrene antyder.

I en tæt første halvleg med skiftende føringer knækkede Skive koden til Hornbæks forsvar ved at pille målmanden ud og smide en ekstra streg i angrebet, så gæsterne gik til pause med en føring på tre mål.

- De fik os tvunget til at stå mere fladt, og det udnyttede de til at score en hulens masse mål fra deres backs. Det lukkede også ned for vores hurtig midte, så vi gik frustrerede til pause med følelsen af, at vi ikke havde levet op til noget som helst, siger Mathias Bak Andersen, træner for Hornbæk.

Derfor blev der skruet på nogle knapper i pausen, hvor Hornbæk også begyndte at praktisere syv mod seks i angrebet, mens forsvaret blev sendt en anelse længere frem.

- Vi løftede vores forsvar en smule, så Skive kom i tvivl om, om de skulle skyde eller spille stregen. Derfor mistede de flere bolde og havde flere dårlige afslutninger, så vi kunne få gang i vores kontrafase og lukke kampen, siger Mathias Bak Andersen.

2. division, herrer

Hornbæk SF - Skive fH 32-27 (11-14)

Målscorere: Andreas Svoldgaard 11, Jonas Christensen 4, Malthe Juel 4, Edin Sabic 4, Thomas Sander 3, Drazen Majdandzic 2, Jakob Harbo 2, Sebastian Schytte 1, Mathias Fiil 1.

Håndboldoverblik: Sejr til Randers HK-piger - nederlag til Randers HH-drenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce