Interview med Mørch og Agesen: Et vigtigt slag før den store krig

Cecilie Mørch Hansen er førsteplaymaker i Randers HK, efter at Nina Müller har forladt klubben. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Interview med Mørch og Agesen: Et vigtigt slag før den store krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HK skal bruge onsdagens udekamp i Ikast til at bygge videre på det fundament, der skal stå sin prøve om få uger, når tre af de andre bundhold i ligaen kommer som perler på en snor.

Ikast: Skulle der gemme sig uventede godter i form af et point eller to, er de klar til at sige haps.

Men det vigtigste for Randers HK i onsdagens udekamp mod Herning-Ikast Håndbold og ugen efter hjemme mod Viborg er at bygge videre på den gode præstation fra i fredags mod København Håndbold, så randrusianerne står klar til de efterfølgende tre bundkampe mod EH Aalborg, Skanderborg og Ringkøbing.

- Vores fundament er stadig porøst. Det er trods alt kun én god kamp, vi har spillet siden Final 4. Men det er vigtigt, at vi fastholder den stabilitet, som vi havde i kampen mod København Håndbold. Kan vi spille på samme niveau mod Herning-Ikast, så har vi rent faktisk også en chance for at vinde.

- Men først og fremmest handler det om at fastholde det rigtige udtryk, hvor vi kæmper om hver en centimer på banen. Kan vi det, er vi et godt stykke i forhold til at slutte sæsonen langt bedre, end det vi har vist før nytår, siger cheftræner Niels Agesen.

Hans største bekymring er, om Randers HK kan holde samme intensitet i spillet som mod København. Holdet er fortsat uden gravide Maria Fisker og skadede Jamina Roberts, og derudover har Camilla Dalby ikke trænet siden i fredags og er tvivlsom til kampen. Endelig slider Anne Sofie Hjort fortsat med det knæ, som hun blev opereret i sidste sommer.

- Vi skal sørge for at være aggressive i forsvaret som mod København, for når vi er det, dækker vi rent faktisk fint op, og det skal vi krydre med en bevægelig kontrafase og et generelt højt tempo i vores angrebsspil. Min bekymring i den henseende er, om vores ressourcer er for knappe til at gøre det i 60 minutter, men heldigvis er det en kamp, hvor vi kan tillade os at prøve, og så må vi se, hvor langt det rækker, siger Niels Agesen.

Fight og udstråling

I spillertruppen mærker man, at den gode præstation i fem måls nederlaget mod København har givet stemningen et nøk i den rigtige retning.

- Der var en helt anden fight og udstråling mod København, som automatisk løfter humøret. Der er stor forskel på, om man går fra banen med følelsen af at have leveret en god præstation, eller man løber ind i en afklapsning, som vi senest oplevede ved Final 4 mod Nykøbing. Du kan spille nok så mange ting og forsøge en masse taktisk. Men uden ærgerrighed og vilje er det fuldstændig ligegyldigt, og det har manglet i efteråret, hvor vi har været ramt på selvtilliden, erkender Cecilie Mørch Hansen, der personligt har fået en større rolle efter afskeden med Nina Müller efter jul og nytår.

- Det er klart, at jeg som playmaker skal skabe noget flow og sætte spillet op, og mit ansvar er selvfølgelig blevet større, nu hvor vi ikke længere har Nina Müller. Hun havde en masse erfaring, som jeg også kunne lære af. Men det kan ikke nytte noget at sidde og sige øv-bøv. Når nogle forsvinder, skal andre tage over, og det ansvar er jeg klar til at tage min del af, siger Cecilie Mørch Hansen.

Formstærk Burgaard

Både hun og cheftræner Niels Agesen forventer en svær kamp mod Herning-Ikast, selv om midtjyderne halter efter de allerbedste hold i ligaen.

Herning-Ikast ligger nummer fem i ligaen med fire point op til Team Esbjerg på fjerdepladsen, og holdet har tabt de to første ligakampe i 2019 mod netop Team Esbjerg og førerholdet, Odense.

I søndags fik de dog en overbevisende sejr i EHF Cup-gruppespillet, hvor de svenske mestre, IK Sävehof, blev besejret 29-22.

- De har måske været lidt ramt på selvtilliden, men har også haft nogle nederlag i sæsonen, hvor de har været uheldige med marginalerne. Jeg ser dem som et hold, der nærmere kan kigge mod top 4 end nedad i tabellen. Lige nu har de Louise Burgaard i storform og Helene Fauske som den store assist- og vurderingsspiller, der ligger og styrer tingene. Det har vi selvfølgelig forberedt os på, men det er ikke nok at holde øje med de to, for de har gode spillere på alle pladser, siger Niels Agesen.

Randers HK ligger tredjesidst i ligaen med otte point.

Kampen i Sportscenter Ikast spilles klokken 19.

Interview med Mørch og Agesen: Et vigtigt slag før den store krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce