Kommentar: Randers HK er ikke skabt til middelmådighed

Sportsredaktør Lars Abildgaard.

Kommentar: Randers HK er ikke skabt til middelmådighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt for længe har Randers HK leveret under niveau. Men Niels Agesen har nu fået samlet et hold, der kan og skal være i stand til at bringe klubben fremad.

Ny sæson, nye spillere, nye forhåbninger.

Det vil være følelsen blandt det randrusianske håndboldpublikum, når Randers HK onsdag aften tager imod Odense HC i Arena Randers. Men for ofte er de blevet skuffet de seneste fem år.

Bevares, der var en pokaltriumf i 2016, hvor de tilbageværende cirkusheste i truppen duftede savsmuld og gav FC Midtjylland en lektion i finalen. Men i ligaen er Randers HK år for år gledet længere ned i tabellen og er de seneste to sæsoner sluttet som nummer otte.

Det er ikke det niveau, Randers HK skal være på, hvad enten man kigger på de historiske meritter, det aktuelle spillerbudget eller for den sags skyld talentudviklingen, hvor klubben har været i særklasse.

Men det har været et udslag af kommerciel stilstand og sportslig slingrekurs, hvor middelmådige spillere er blevet hentet ind i metermål. Randers HK er ikke skabt til den slags. De er skabt til store stjerner og lokale profiler. Punktum.

Derfor var det også rigtigt set og på høje tid, at bestyrelsen sidste forår hakkede bremsen i for den febrilske jagt på fordums storhed og gav Niels Agesen og den nye direktør Per Rasmussen god tid til at bygge noget nyt op. Der var sådan set heller ikke andre muligheder. Randers HK var skakmat. Økonomisk og sportsligt.

Niels Agesen kom dog for sent ind til at kunne hente spillere fra den hylde, der skal til for at præstere i en klub med Randers HK's arvemasse, og da TTH Holstebro samtidig hev en sensationel sæson ud af ærmet, måtte Agesen i sit første år slide hårdt for overhovedet at klemme sig med i DM-slutspillet.

Randers HK kommer heller ikke til at sprænge hierarkiet i ligaen i stumper og stykker i den kommende sæson. Dertil er både København, Odense, Esbjerg, Herning/Ikast Håndbold og Viborg HK stadig for langt foran. Men Randers HK skal være i stand til at udfordre Nykøbing Falster og Silkeborg/Voel i laget lige under de bedste.

Det bliver de otte hold, der kommer i slutspillet, og når vi kommer dertil, skal Randers HK også kunne gøre det markant bedre end i sidste sæson, hvor de tabte samtlige seks slutspilskampe. Alt andet vil være en fiasko.

Holdet er tilført tre klare forstærkninger. Jamina Roberts er den bedste udenlandske tilgang til klubben længe, rutinerede Sabine Pedersen bør blive en gevinst på stregen, og det svenske stjernefrø Julia Eriksson har potentialet til at blive den bedste svenske skytte i den danske liga siden Linnea Torstenson.

De øvrige tilgange er mere åbne spørgsmål. Line Mai er en spændende spiller for fremtiden, men har en tung arv at løfte efter Gitte Andersen, norske Celine Sivertsen skal først og fremmest gardere for Camilla Dalby, mens tilbagevendte Nina Müller har alderen imod sig. Sidstnævnte er dog vigtig i forsvaret og skal såmænd også nok få en rolle i angrebet, hvor Randers HK først efter nytår har Maria Fisker Stokholm tilbage efter skade.

Heller ikke Jamina Roberts har den bedste skadeshistorik og er ude de første kampe, og det er selvsagt bekymrende, når vi taler om spillere, der skal bære holdet.

Men smadrer skaderne ikke det hele, har Randers HK et spændende hold. Komplet er det ikke endnu. Men det er bedre, end det har været i de seneste sæsoner.

Nu skal de ud at bevise, at de kan levere det, der skal til i en klub, der er til mere end ottendepladser.

Det har været et udslag af kommerciel stilstand og sportslig slingrekurs, hvor middelmådige spillere er blevet hentet ind i metermål. Randers HK er ikke skabt til den slags. De er skabt til store stjerner og lokale profiler. Punktum

Kommentar: Randers HK er ikke skabt til middelmådighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce