Nu Kører Randers HK-toget: Knald eller fald for playmaker

Cecilie Mørch Hansens kontrakt udløber næste sommer, men playmakeren vil bevise, at hun skal være en del af Randers HK-projektet længere ude i fremtiden. Arkivfoto: Annelene Petersen

Nu Kører Randers HK-toget: Knald eller fald for playmaker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cecilie Mørch Hansen har vist fine takter i opstarten og lægger ikke skjul på, at hun skal ud og bevise sin berettigelse i Randers HK-projektet. Cheftræner Niels Agesen understreger, at playmakeren går en stor rolle i møde.

Randers: Maria Fisker Stokholm trampede løs på en motionscykel på sidelinjen, Anne Sofie Hjort var slet ikke til stede, og nyindkøbte Jamina Roberts fik kun lov til at være med i forsvaret ved Randers HK's sidste træning inden aftenens sæsonpremiere imod Odense Håndbold.

Niels Agesen er udfordret i bagkæden, men et lys i skadesmørket er, at Cecilie Mørch Hansen for alvor er tilbage.

I foråret kæmpede playmakeren med at komme tilbage i omdrejninger efter en bruskskade, der holdt hende fra banen det meste af et år, men hun nu er klar til at bevise, at klubben tog en god beslutning i at hente hende hjem til Kronjylland fra Ringkøbing Håndbold.

- I sidste sæson vidste jeg, at jeg manglede meget. Nu er jeg i bedre form, og jeg skal ind og vise noget, hvis jeg skal være berettiget til at være med. Jeg vil have en stor rolle i Randers HK, og det skal jeg bevise nu, siger Cecilie Mørch Hansen.

Over de næste tre sæsoner vil klubben tilbage til toppen af dansk håndbold, som de var det i guldårerne fra 2009 til 2013. Cecilie Mørch Hansen ved endnu ikke, om hun får lov at fortsætte længere end til sommer, men hun lægger ikke skjul på, at det er nu, at Randers HK-toget kører fra hendes perron.

- Det er op til mig at give alt, og så kan jeg kun bebrejde mig selv, hvis det ikke lykkes. Målet er helt sikkert, at jeg også spiller i Randers HK efter den kommende sæson, men det må tiden vise. Det er jeg ikke alene om at bestemme, fortæller hun.

Randers HK - Odense HC
Kampstart: Onsdag klokken 18.30 i Arena Randers

Liveblog: Amtsavisen.dk

Randers HK's trup til premieren: Mathilde Juncker, Stine Broløs, Line Mai Hougaard, Camilla Dalby, Celine Sivertsen, Cecilie Mørch Hansen, Nina Müller, Julia Eriksson, Josefine Dragenberg, Sabine Pedersen, Signe Schaar, Mathilde Orkild og Astrid Lynnerup.

Skader: Maria Fisker Stokholm, Martina Thörn, Camilla Degn, Jamina Roberts og Anne Sofie Hjort. Desuden udgik Julia Eriksson midtvejs i tirsdagens træning med en mindre skade, men det forventes, at den svenske bagspiller bliver klar til sin ligadebut.

Dommerpar: Karina Christiansen og Line Hesseldal Hansen

En del af fremtiden

Over sommeren har der været stor udskiftning i truppen. Niels Agesen har byttet rundt på seks brikker i puslespillet. En cheftræner, der er klar til at skifte ud i jagten på den rigtige sammensætning, men det betyder ikke, at Cecilie Mørch er den næste på affyringsrampen.

- Hun ved godt, at hun skal spille bedre, end hun gjorde i foråret, hvis hun skal være en del af det i fremtiden. Men jeg vil hellere se på, at vi skal lykkes i fællesskab, og i den forbindelse sætte hende i de rigtige situationer og give hende tillid, så hun får troen på, at vi har en plan med hende, siger cheftræner Niels Agesen, der fastslår, at han aktuelt betragter playmakeren som en del af fremtiden.

I fraværet af Jamina Robert, Maria Fisker Stokholm og Anne Sofie Hjort kan Cecilie Mørch Hansen se frem til en stor rolle i sæsonens første kampe, men selv når konkurrenterne om minutterne i bagkæden vender tilbage, ser Niels Agesen vigtige kompetencer i den 24-årige playmaker.

- Det er klart, at hun får en større rolle i de andres fravær, men hun kommer til at være vigtig for os uanset. Hun har spidskompetencer i det hurtige spil tæt på forsvaret, og det skal vi bruge hele sæsonen, siger cheftræneren.

I foråret kæmpede spilstyreren med at finde timing i sit angrebsspil, men i opstartens to sidste træningskampe har hun ifølge Agesen muligvis leveret sine to bedste præstationer i Randers HK-trøjen.

- Hun har spillet med selvtillid og power, og jeg synes faktisk, at hun har været vores bedste bagspiller i opstarten, fortæller han.

Nye legekammerater

Nina Müller er det eneste deciderede alternativ på playmakerpositionen, og derfor hviler der også et stort pres på Cecilie Mørch Hansen.

Hun er den oplagte spilstyrer til at sætte tempo i spillet, som Niels Agesen ynder at praktisere, og hun nyder udsigten til at indfri sin rolle.

- Det er forventningerne til os som hold og jeg selv som spiller, som blandt andet er grunden til, at jeg spiller håndbold. Hvis jeg ikke ville have en stor rolle, så kunne jeg finde et sted og spille 2. division for hyggens skyld, siger Cecilie Mørch Hansen, der har fået nye legekammerater i den randrusianske bagkæde.

Julia Eriksson og Celine Sivertsen er nye i klubben, men også Camilla Dalby er nyt bekendtskab for playmakeren, der sad ude, mens Dalby spillede i sidste sæson.

Der skal etableres nye relationer på banen, men playmakeren føler sig tryg i de nye konstellationer i bagkæden.

- Selvfølgelig skal vi lige finde ud af tingene i forhold til timing, og hvordan vi gør hinanden gode. Men jeg synes egentlig, at jeg er tryg. Flowet i vores spil bliver bedre og bedre, og vi har en god harmoni i truppen både på og uden for banen.

Randers HK indleder sæsonen onsdag aften klokken 18.30 mod sidste års sølvvindere fra Odense Håndbold. Fynboerne har Kathrine Heindahl, Mie Højlund og Freja Cohrt i truppen, der alle har en fortid i Randers HK.

Nu Kører Randers HK-toget: Knald eller fald for playmaker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce