Paulsen: Alle peger på os som oprykningsfavoritter

Randers HHs cheftræner, Jan Paulsen, lader andre om at snakke om favoritværdighed og fokuserer på holdets udvikling. Foto: Lars Rasborg

Paulsen: Alle peger på os som oprykningsfavoritter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jan Paulsen koncentrerer sig om at udvikle sit hold, mens alle deres modstandere, ifølge Randers HHs cheftræner, har travlt med at gøre randrusianerne til oprykningsfavoritter.

Randers: Randers HH ligger aktuelt på en fjerdeplads i 1. division med kun to point op til førstepladsen, som giver en direkte adgangsbillet til håndboldligaen. Men selvom randrusianerne ligger fint til i toppen efter seks kampe, lader cheftræner, Jan Paulsen, andre om at snakke om favoritværdighed.

- Jeg har jeg fundet ud af, at vi er oprykningsfavoritter i alle vores modstanderes øjne, og det gør, at ligegyldigt hvem vi møder, så vil de sige, at vi er favoritter. Det bliver vi bare nødt til at leve med at tage på os, men jeg snakker aldrig om favoritter, når jeg snakker med mine spillere. Mit fokus er på holdet og vores udvikling, og om vi er favoritter eller ej, det er jeg sådan set ligeglad med, fortæller Jan Paulsen op mod lørdagens udekamp mod FIF i Frederiksberg Hallerne.

- Men er du ikke enig i, at I er favoritter i en kamp mod FIF, som kun har fået ét point?

- Jo. Men om vi er favoritter eller ej, det bekymrer jeg mig ikke om, siger cheftræneren.

Tryghed i Arena Randers

Jan Paulsens tropper har hidtil følt sig bedste tilpas på hjemmebane, hvor det er blevet til tre sejre af tre mulige, men på udebane har præstationerne vaklet.

I sæsonpremieren hentede de en storsejr mod Ajax København, men siden er det blevet til et stort nederlag i Lemvig, og senest randrusianerne var på fremmed halvgulv, endte det med et nederlag på tre mål til oprykkerne fra HEI Skæring.

- Jeg er ikke i tvivl om, at trygheden ved at spille på hjemmebane spiller ind, når man er et nyt hold, som vi er. Men jeg må også sige, at da vi taber i Lemvig, er de klart bedre end os på dagen. De spiller en sindssyg god kamp. Og HEI har gjort det godt og ligger fortjent i toppen, så det var også fortjent, at de vandt over os. Vi mødte ganske enkelt to hold, som var bedre end os på dagen, fortæller cheftræneren.

Offensivt forsvar venter

FIF praktiserer forskellige formationer af offensive forsvar, og det har randrusianerne kun spillet ganske lidt mod hidtil i sæsonen.

I premieren mod Ajax København blev de i perioder mødt højt i banen, men ellers har det kun været mod Odder i den seneste kamp, at kronjyderne har stået over for offensivt forsvar.

- Det er en flok unge gutter, som gik rent igennem 2. division og rykkede fortjent op. Det er et hold, som giver den fuld gas og bare klør på med alt, hvad de har. De er kendetegnet ved offensivt forsvarsspil, hvor de veksler mellem fem-et, tre-to-et og noget tre-tre-agtigt, så det bliver udfordringen i morgen, lyder det fra cheftræneren, som har prioriteret at bruge størstedelen af træningsugen på angrebsspil mod offensivt forsvar.

- Vi har ikke løst offensivt forsvar særlig godt hidtil. Vi har fået nogenlunde styr på vores angrebsspil mod fladt forsvar, men vi skal have bedre styr på hinanden ved offensivt forsvar. Der er mindre tid til at vurdere, og der skal hele tiden tages hurtigere beslutninger. Man skal spille mod et offensivt forsvar en del gange, før man finder ud af, hvordan man løser det. Én ting er træning, men en anden ting kamp, forklarer Jan Paulsen.

Tålmodighed i angrebet

I sæsonens fire sejre har godt forsvarsspil været fundamentet. I tre af de fire kampe har randrusianerne holdt deres modstandere under 25 scoringer, og derfor handler det også primært om mindre justeringer i den ende af banen.

- I store perioder i den seneste kamp mod Odder dækkede vi igen fint op, men det var faktisk først i den kamp, jeg fandt ud af, at vi skulle have Henrik Hansen over på højre treer i forsvaret. Det er sådan nogle ting, man opdager hen ad vejen, og det vil vi holde fast i. Og så håber jeg på at sikkerheden og trygheden i defensiven øges i endnu højere grad, fortæller Jan Paulsen.

Men mens cheftræneren i overvejende grad har roser mod sit hold defensive udtryk, halter det mere i den anden ende af banen.

- Vi skal spille med tålmodighed. Vi har afsluttet for hurtigt og kørt på første chance i stedet for at vente på anden, tredje eller fjerde chance. Det har været vores helt store problem, og det har vi arbejdet rigtig meget med i træningen. Det har også set bedre og bedre ud, men vi skal også kunne vise det, når adrenalinen kører i kampen, og det håber jeg, at vi bliver bedre til, lyder det fra Jan Paulsen.

Kampen mod FIF fløjtes op klokken 14.45.

Paulsen: Alle peger på os som oprykningsfavoritter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce