Randers HK afsporede københavnertoget - velkommen i slutspillet

Glæden lyste ud af bestyrelsesformand Peter Møller Lassen, direktør Per Rasmussen og cheftræner Niels Agesen efter sejren, som sikrede en plads i slutspillet. Foto: Annelene Petersen

Randers HK afsporede københavnertoget - velkommen i slutspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HK leverede sensationen torsdag aften i Arena Randers og bookede billetten til slutspillet. De nykårede grundspilsvindere fra København Håndbold blev sendt hjem over Storebælt med sæsonens blot fjerde nederlag.

Randers: TTH Holstebro tabte onsdag aften til FC Midtjylland, og dermed fik Randers HK torsdag aften i Arena Randers en matchbold i jagten på den sidste slutspilsplads.

En matchbold mod København Håndbold, som allerede havde sikret sig grundspillets førsteplads, og en mulighed for at forvandle randrusianernes sidste kamp i gruppespillet mod Viborg HK fra altafgørende til kosmetisk.

To point ville definitivt indfrie målet om slutspillet, og randrusianerne lukrerede på matchbolden.

28-26 stod der på tavlen efter 60 minutters håndbold i Arena Randers, og det var på trods af, at der var nok at rynke pande over inden kampen.

Mathilde Juncker måtte blive i sengen med feber, Stine Broløs døjede fortsat med dårlig hofte og Martina Thörn satte sig ind i fitnesslokalet på en træningscykel med hjernerystelse.

Pilen pegede på, at kun 18-årige Caroline Grønkjær alene skulle vogte hjemmeholdets mål, mens det også længe så ud til, at Torben Van Gogh måtte vogte på trænerbænken.

Cheftræner Niels Agesen var hjemme hos en syg søn og dermed tvivlsom til opgøret, men få minutter inden kampstart dukkede cheftræneren op med taktiktavlen under armen. Han havde en plan, og den førte hjemmeholdet til slutspillet.

Kort efter cheftrænerens ankomst trissede også Stine Broløs på banen. Den 19-årige keeper var klar til at starte opgøret, og hun gjorde det godt i første halvleg, hvor også hjemmeholdets Daniela Gustin spillede stort.

Svenskeren indledte på bænken, men hun kom på banen efter 20 minutter og skulle kun bruge ti minutter på at sende bolden ind bag sin landsmand Johanna Bundsen i København-målet fem gange.

Ukarakteristisk for randrusianernes 2018 fungerede angrebsspillet seks mod seks. Angreb efter angreb kom hjemmeholdet frem til fine muligheder. Til tider stod Johanna Bundsen i vejen, men langsomt øgede hjemmeholdet føringen som halvlegen skred frem.

Specielt Rikke Thorngaard voldte københavnernes forsvar problemer. Den unge playmaker skød, hvis gæsternes forsvar lod hende komme ind under tremeterlinjen, hun fandt sin stregspiller, når de gik højt og to gange havde hun også held med at angribe det københavnske forsvar på ydersiden af deres back. Det var ikke fejlfrit, men på imponerende vis tog hun ansvar, ligesom også Anne Sofie Hjort og Sara Johansson bød ind.

Håndboldligaen
Randers HK-København Håndbold 28-26 (16-12)

Randers HK: Daniela Gustin 6, Anne Sofie Hjort Nielsen 5, Lærke Christensen 4, Gitte Andersen 3, Camilla Degn 2, Sara Johansson 2, Rikke Thorngaard 2, Mari Molid 1, Clara Monti Danielsson 1, Josefine Dragenberg 1, Stine Broløs 1.

København: Annika Meyer 4, Mai Kragballe 4, Stine Knudsen 4, Mia Rej 4, Louise Svalastog 3, Anne Cecilie de la Cour 3, Jenny Alm 2, Debbie Bont 1, Kelly Dulfer 1.

Udvisninger: Randers HK 5, København 4.

Tilskuere: 1430 i Arena Randers.

Dommere: Claus Gram Pedersen og Nichlas Nygaard
Josefine Dragenberg fik ikke lov at spille kampen færdig, men hun så sine holdkammerater hive sejren hjem. Foto: Annelene Petersen
Josefine Dragenberg fik ikke lov at spille kampen færdig, men hun så sine holdkammerater hive sejren hjem. Foto: Annelene Petersen

Direktøren i sejrsdans

Også kontradelen fungerede for hjemmeholdet. Fem mål på hurtige i opløb i første halvleg gav Randers HK et forspring før de sidste 30 minutter, og det blev der brug for.

Københavnerne indledte anden halvleg med tre hurtige kontrascoringer, og så var sidste års DM-finalister tilbage i opgøret. Ikke fordi de spillede sprudlende, men de udnyttede, at hjemmeholdet spillede med for mange fejl i angrebet.

Kampen var helt lige, men med 20 minutter igen kom Lærke Christensen på banen, og det viste sig at være en rigtig god beslutning. Højre backen har stadig problemer med sin lysken, men det var ikke til at se torsdag aften i Arena Randers.

Fire gange hamrede bagspilleren bolden i nettet, og samtidig kæmpede det randrusianske forsvar som skulle de nedlægge et dyr for at overleve. Hvert eneste spilstop blev fejret, som var det en scoring.

Josefine Dragenberg var én af dem, som uddelte tæsk til det københavnske førerhold, og med godt ti minutter igen måtte hun tage plads i hjørnet af banen efter sin tredje udvisning.

En vigtig defensiv brik var ude, men det var Stine Broløs ikke. Med to straffekastredninger på under et minut sørgede hun for, at gæsterne ikke fik kontakt.

Det var tæt på, at Københavnerne kom helt op til sidst, men en stående kulisse i Arena Randers kunne se, at Anne Sofie Hjort lukkede opgøret med sin femte scoring, og så brød jublen løs blandt spillerne og de 1430 tilskuere.

Direktør Per Rasmussen kom løbende ind i klumpen af spillere af kastede sig om halsen på Gitte Andersen. Niels Agesen skreg sin glæde ud på bænken. Forløsningen var gennemtrængende i hver en krog.

Sommerferien er udskudt for Randers HK og alle randrusianske håndboldfans. Sæsonens mål er indfriet. Velkommen i slutspillet.

Rikke Thorngaard tog et stort ansvar i angrebsspillet. Foto: Annelene Petersen
Rikke Thorngaard tog et stort ansvar i angrebsspillet. Foto: Annelene Petersen

Randers HK afsporede københavnertoget - velkommen i slutspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce