Randers HK-fløj har savnet spilletid

Daniela Gustin vil bruge sin første VM-slutrunde med Sverige som udstillingsvindue, når hun nu forlader Randers HK efter sæsonen. Foto: Lars Rasborg

Randers HK-fløj har savnet spilletid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daniela Gustin har haft et svært efterår i Randers HK, hvor det nu også står klart, at hun stopper til sommer. Men til gengæld kan hun glæde sig over, at hun til december skal spille slutrunde for første gang. Først efter VM træffer hun en beslutning om klubfremtiden.

Randers: Efteråret i Randers HK har været en mental rutsjetur for den svenske højre fløj, Daniela Gustin.

I onsdagens nederlag ude mod København Håndbold blev hun topscorer for Randers HK med fem mål, og når holdet har spillet efterårets sidste kamp på søndag hjemme mod Minsk i EHF Cup'en, venter karrierens første slutrunde for den 23-årige venstrehåndsspiller.

Hun er nemlig udtaget til den svenske trup, som i december skal til VM i Tyskland.

Men samtidig har denne sæson i Randers HK ikke været, hvad hun havde håbet på i forhold til spilletid, og tidligere på ugen blev det meldt ud, at hun stopper i klubben til sommer, når hendes kontrakt løber ud.

- Man kan vel sige, at det var en fælles beslutning. Jeg har ikke fået så meget spilletid i denne sæson, som jeg havde håbet, og samtidig er det mit indtryk, at Randers HK gerne vil have en anden spiller ind på positionen, siger Daniela Gustin.

Den spiller er, som Randers Amtsavis torsdag kunne fortælle, 18-årige Line Mai fra TTH Holstebro. Hun ventes snart præsenteret som ny spiller i Randers HK fra den kommende sæson.

Uvis frentid

Til gengæld ved Daniela Gustin endnu ikke, hvor hun skal spille i næste sæson.

- Det er en beslutning, som jeg først kommer til at tage efter VM. Det er en stor drøm, som er gået i opfyldelse, at jeg nu skal med til en slutrunde, og det vil jeg gerne fokusere fuldt ud på. Samtidig tænker jeg også, at et VM er et godt udstillingsvindue, siger Daniela Gustin, der godt kunne forestille sig at fortsætte karrieren i dansk håndbold.

Her kom hun til i 2015 fra Füchse Berlin i den tyske Bundesligae.

- Den danske liga har et højt niveau, og jeg kan godt lide at være i Danmark. Så det er en mulighed at fortsætte i en dansk klub.

Mod København spillede hun en stor del af tiden på højre back, fordi Randers HK havde Lærke Christensen på tribunen med en skade. Den position spillede Gustin også i perioder af sidste sæson.

- Det er rigtig sjovt at spille på backen. Man er mere med i spillet end ude på fløjen, og nu har jeg siddet meget på bænken i de seneste kampe, så det var rart at komme ind og være en del af det igen, siger Gustin, som til gengæld ikke har haft et godt efterår på fløjen, hvor hendes scoringsprocent er nede på 50.

- Det har til tider været hårdt på det personlige plan, fordi jeg ved, at jeg kan spille bedre, end jeg har gjort. Som hold har det også været kendetegnende for os i mange kampe, at vi ikke får udnyttet vores angrebsspil godt nok. Vi har fået opbygget et rigtig godt forsvar, og målvogterne gør det godt, men vi formår ikke at tage kontrol over kampene, sådan som vi gerne vil, siger Gustin.

Frustrede topholet

Det blev også afgørende i onsdagens kamp mod København, hvor Randers HK ellers var godt med, men til sidst måtte se København afgøre slaget med en sejr på 25-22.

- Som kampen skred frem, kunne vi mærke, at der virkelig var mulighed for at tage point. Deres spillere virkede frustrerede og nervøse i anden halvleg. Men desværre spiller vi ikke klogt nok i slutfasen, hvilket kostede os point.

Gustin har spillet otte landskampe og scoret 18 mål for Sverige.

Hun er den eneste Randers HK-spiller, som er udtaget til den svenske VM-trup. Dog er Martina Thörn og Clara Monti Danielsson med i bruttotruppen af spillere, som kan komme i spil i tilfælde af skader.

Randers HK-fløj har savnet spilletid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce