Randers HK-profil tvunget til karrierestop: Mit knæ kan ikke mere

Knæproblemer har holdt Anne Sofie Hjort for meget på bænken i indeværende sæson. Til sommer stopper hun sin håndboldkarriere. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Randers HK-profil tvunget til karrierestop: Mit knæ kan ikke mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Sofie Hjort har været cheftræner Niels Agesens foretrukne til at styre holdets defensiv, men til sommer er det slut. Bagspilleren har kæmpet med knæsmerter længe og føler sig nødsaget til at opgive håndboldkarrieren.

Randers: Anne Sofie Hjort er i gang med sin sidste sæson som professionel håndboldspiller.

Den 26-årige bagspiller, der kom til Randers HK i sommeren 2017, stopper karrieren, når kontrakten udløber til sommer på grund af vedvarende knæproblemer.

- Mit knæ er slidt og har brug for ro. Der er et liv efter håndbolden, og det er jeg nødt til at tænke på. Det er superærgerligt, at det er fysikken, der skal være årsag til mit stop, men jeg føler ikke, at det kan være anderledes, fortæller Anne Sofie Hjort til Randers Amtsavis.

Bagspilleren underskrev sin første professionelle kontrakt i Ringkøbing Håndbold, og siden er det blevet til ni år på eliteplan.

- Jeg har forenet mig med tanken over tid, men jeg kommer til at savne det helt vildt. Jeg forsøger at fokusere på alle de gode oplevelser. Jeg har repræsenteret Danmark, spillet internationale kampe og været med mange år i ligaen. Jeg har mødt fantastiske mennesker, og selvfølgelig gør det ondt at sige farvel. I mit hoved har jeg flere gode år tilbage, men det er der desværre ikke i min krop, lyder det fra Anne Sofie Hjort.

Randers HK-cheftræner, Niels Agesen, begræder det, han kalder et alt for tidligt karrierestop.

- Jeg er ked af det på hendes vegne, og jeg er træt af det på vores vegne. Jeg havde håbet, at vi skulle forlænge samarbejdet, for hun har om nogen trådt i karakter og taget ansvar for, at vi skal lykkes med tingene, siger Niels Agesen.

Anne Sofie Hjort
Født: 5. juli 1992 (26 år), Herning.

Højde: 186 centimeter.

Position: Venstre back.

Tidligere klubber: Herning FH, FCM Håndbold (nu Herning-Ikast Håndbold), Ringkøbing Håndbold, Team Tvis Holstebro (nu TTH Holstebro) og SK Aarhus (nu Aarhus United).

Landskampe: 50 ungdomslandskampe og 3 A-landskampe.

Operation og smerter

Igennem store dele af den første sæson i Randers HK døjede Anne Sofie Hjort med smerter i sit venstre knæ, og derfor endte hun med at lade sig operere lige inden starten af indeværende sæson.

Bagspilleren fik foretaget en udrensning i knæet, som hun i 2014 fik opereret for en alvorlig meniskskade.

- Jeg håbede, at operationen ville optimere knæet, men problemerne har fortsat. Der er gode og dårlige dage, men jeg har mest af alt haft følelsen af, at knæet har haft brug for pause.

Men er du overhovedet i stand til at bidrage i de resterende kampe i foråret?

- Det vil jeg mene. Jeg skal slutte fornuftigt af med pigerne, og det føler jeg også, at fysikken er til. Jeg er blevet god til at mærke efter, hvad jeg kan holde til, og jeg er i et godt samarbejde med sundhedsstaben og Niels Agesen, fortæller Anne Sofie Hjort, der glæder sig over, at hun til sommer er færdiguddannet psykolog ved Aarhus Universitet og dermed har en uddannelse med sig til livet væk fra håndboldbanen.

Ny forsvarsstyrmand

I bagspillerens første sæson i Kronjylland dannede hun en succesfuld forsvarsduo med Josefine Dragenberg i den randrusianske midtzone. Et fundament, som i denne sæson har lidt under, at Anne Sofie Hjort i store perioder ikke har været i stand til at spille.

I det seneste opgør mod Herning-Ikast var hun i store smerter i løbet af opgøret, men Niels Agesen understreger, at han meget gerne ser hende være i stand til at have en rolle resten af foråret.

- Det er vigtigt for os, at hun kan være mest muligt med. Hun trækker et stort læs forsvarsmæssigt, og som situationen har været, har hun også været en vigtig brik i angrebet. Når hun er fit, gør hun det virkelig godt.

- Vi skal dosere knæet og lytte til signalerne, for når hun får ondt, så kan hun ikke præstere. Det fungerer okay, hvis hun træner en-to gange om ugen og spiller kampe, men det er ikke holdbart på den lange bane, og hun har også et liv efter håndbolden, siger Niels Agesen.

Cheftræneren efterlader ingen tvivl om, at han gerne havde fortsat samarbejdet med Anne Sofie Hjort, men sådan bliver det ikke, og derfor jagter han nu en ny styrmand til defensiven.

- Jamina Roberts kan godt udfylde rollen i midten, og Sabine Pedersen kan også godt i en lidt anden model. Det kan blive en løsning, men førsteprioriteten er, at vi skal ud og hente en erstatning. Jeg kan godt acceptere, at det bliver en, som i udgangspunktet kun skal styre forsvaret, men jeg går efter at finde en, som skal være med i begge ender, siger Niels Agesen.

Randers HK skal i aktion igen på onsdag, når Viborg HK besøger Arena Randers.

Randers HK-profil tvunget til karrierestop: Mit knæ kan ikke mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce