Randers HK satser på det hele

Camilla Degn og kompagni spillede sig søndag videre blandt de sidste 16 hold i EHF Cup?en. Foto: Annelene Petersen

Randers HK satser på det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med minimum 17 kampe venter et tætpakket program efter nytår for Randers HK. Cheftræner Niels Agesen tror dog ikke på, at man får noget ud af at nedprioritere EHF Cup-gruppespillet til fordel for kampene i ligaen. 

Randers: 11 ligakampe og seks europæiske opgør. Det er som minimum, hvad der venter Randers HK-truppen efter nytår. 

Den menu stod klubben også over for i sidste sæson, hvor de endte med at misse DM-slutspillet for første gang siden 2009.

Et blik på stillingen i ligaen viser, at den risiko er tilstede igen, da Randers HK overvintrer som nummer ni og har ét point op til slutspilsstregen. 

Alligevel har cheftræner Niels Agesen ingen planer om at nedprioritere de kommende kampe i EHF Cup-gruppespillet for i stedet at smide alle kræfter ind i jagten på plads i DM-slutspillet.

- Vi skal gå efter at komme videre fra gruppespillet i EHF Cup'en. Jeg har set med de hold, jeg tidligere har trænet, at de kan udvikle sig helt vanvittigt ved at spille EHF Cup-kampe, så jeg synes både for klubben og holdets skyld, at vi skal drømme om en plads i kvartfinalerne, siger Niels Agesen, der tror på, at erfaringerne fra de europæiske kampe kan komme holdet til gode i ligaen. 

- Jeg tror ikke på den der med, at man kan spare kræfter i nogle kampe for at gemme til andre kampe. For så ender man bare med, at konceptet falder fra hinanden. Vi skal høste erfaringer fra de europæiske kampe og tage dem med ind til kampene i ligaen. Hvis vi først går i gang med at pibe over, at vi har et hårdt program, så får vi ikke noget godt ud af det, siger Randers HK-træneren.

Gode erfaringer 

Han har personligt gode erfaringer med EHF Cup'en, hvor han nåede finalen i 2011 og vandt i 2013 og 2015. Alle tre gange med TTH Holstebro.

Faktisk har Niels Agesen aldrig prøvet at ryge ud før kvartfinalerne i EHF Cup'en.

Randers HK-træneren understreger, at det nu handler om at få lagt en fysisk base i december, så holdet går ind til det tætte program i god form. På fredag rejser truppen til La Santa Sport på en uges træningsophold. 

Skadede spillere klar igen

Samtidig kan Randers HK glæde sig over, at både Lærke Christensen og Josefine Dragenberg bliver klar til første kamp efter nytår, mens Cecilie Mørch, som har været ude hele sæsonen, ventes at kunne spille de første minutter for ligaholdet i løbet af januar.

Dermed er det kun Camilla Dalby, som definitivt er ude til anden sæsonhalvdel på grund af graviditet. 

Desuden er der spørgsmålet om, hvilken forfatning Maria Fisker og Daniela Gustin vender tilbage i, når de har spillet VM-slutrunde i december. Men det er ikke noget, Niels Agesen bruger energi på.

- Det ville jeg have bekymret mig om for syv-otte år siden, men hvis der er noget, jeg har lært af mine år som træner, så er det, at man skal lade være at bekymre sig om noget, man alligevel ikke kan gøre noget ved.

Niels Agesen er ikke i tvivl om, hvor Randers HK skal forbedre sig i foråret, hvis de skal nå de sportslige mål.

- Det er helt klart i vores angrebsspil, hvor vi skal have et bedre flow og færre fejl. Det angrebsspil, vi leverede i sejren hjemme over Nykøbing Falster, har vi ikke været i nærheden af siden.

- Det har været tydeligt, at vi har manglet Dalby og Fisker. Uden Dalby har vi ikke haft den samme trussel i vores højre side, og det har modstanderne selvfølgelig godt kunnet se. Men nu skal vi have Lærke Christensen klar igen, for jeg er sikker på, at hun vil kunne lave nogle indhop, som vil kunne være med til at løfte os, siger Niels Agesen. 

Randers HK satser på det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce