Randers HK vender blodigt underskud til overskud

Randers HK har i det første år med Per Rasmussen som direktør vendt underskud til overskud. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers HK vender blodigt underskud til overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flere sæsoner med underskud på finanserne har Randers HK formået at skabe positive tal på bundlinjen. Det glæder klubbens direktør Per Rasmussen, der blev hentet ind fra herreligaklubben BSV for netop at vende klubbens skrantende økonomi.

Randers: Et stort underskud er vendt til overskud.

Det var den gode nyhed, som Randers HK kunne melde ud ved VIP-arrangementet før ligapremieren onsdag aften mod Odense HC.

Randers HK kom ud af den forgangne sæson med et overskud på 28.841 kroner, hvilket ved første øjekast ikke syner af meget.

Men det skal måles op imod, at klubben sæsonen forinden kom ud med et blodigt underskud på 1,8 millioner kroner før skat, hvilket satte egenkapitalen under pres og fik nogle medlemmer af bestyrelsen til at skyde ansvarlig lånekapital ind i klubben.

Dermed har det første år i direktørstolen været en succes for Per Rasmussen, der sidste sommer blev hentet til Randers HK fra et job som kommerciel direktør i BSV.

- Selv om der er tale om et lille overskud, er jeg vanvittig glad for resultatet. Vi har været igennem en sæson med rigtig meget brandslukning, og jeg skal ikke lægge skjul på, at det har været en hård proces, siger Per Rasmussen.

Øget salg

Nøgletallene i regnskabet bliver først offentliggjort i forbindelse med klubbens generalforsamling senere på efteråret.

Men ifølge Per Rasmussen er den forbedrede økonomi skabt på vækst. Klubben har således ikke været ude at skære i de sportslige eller administrative omkostninger.

- Det handler om salg, salg og salg. Særligt har det bidraget positivt til indtægterne, at vi har skabt syv nye netværksgrupper. Det har været en god forretning, siger Randers HK-direktøren, der forventer at kunne danne yderligere et par netværksgrupper i de kommende måneder.

Ikke i mål endnu

Trods det flotte regnskab er Per Rasmussen ikke tilfreds endnu.

Efter at have lukket hullet håber han at skabe yderligere fremgang i den nye sæson.

- Jeg vil være ærlig at sige, at vi stadig ikke er, hvor jeg synes, vi skal være. Jeg vil gerne have, at vi skaber et større overskud, så vi for alvor kan vise, at man kan regne med Randers HK fremadrettet. Vi skal gerne have styrket vores egenkapital og skabt rum for at kunne øge vores sportslige budget, siger Per Rasmussen.

Presset branche

Han er dog bevidst om, at det er en hård opgave i en presset håndboldbranche.

- Vi er meget ydmyge omkring, at det hurtigt kan gå den anden vej. Derfor har vi også stor fokus på, hvor vi skabe nye indtægtsgivende aktiviteter, som kan gøre os mindre afhængige af sponsorater. Vi er blandt andet med i et projekt omkring jobskabelse, som tegner lovende, siger Per Rasmussen.

- Men samtidig er vi også meget opmærksomme på, at vi skal kigge på markedet uden for Randers. Det er svært at finde ret mange flere virksomheder i Randers, der kan gøre en forskel, og det er også derfor, at vi har haft fokus på at se, hvad der kan være af muligheder i eksempelvis Hobro og på Djursland, siger Per Rasmussen.

Randers HK vender blodigt underskud til overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce