Reportage: Randers HK chanceløse i rumænsk magtdemonstration

Selv om der blev trænet igennem op til kampen mod SCM Craiova., lykkedes det ikke Randers HK at vinde i Rumænien lørdag aften.

Reportage: Randers HK chanceløse i rumænsk magtdemonstration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HK tabte 17-23 til SCM Craiova efter at være blevet kvast fysisk de første 30 minutter.

Craiova: Rumænien. Craiova. Tre timers halvbumlende bustur fra hovedstaden Bukarest.

Med de mange historier, der florerer om østeuropæiske udebaner i Europa Cup'en, kunne man ikke fortænke Randers HK-spillerne i at være en smule nervøse over for lørdagens udfordring mod SCM Craiova.Der var dog ikke en finger at sætte på rumænernes værtskab.

Fire-stjernet hotel, udmærkede portionsanretninger, en blot fem år gammel kæmpearena og politieskorte med blå blink og det hele til og fra hallen.

Inde på banen var der til gengæld en knap så varm modtagelse. Den var på ingen måder ond, men Craiova-spillerne, anført af den montenegrinske hardhitter Bobana Klikovac i midtblokken, spillede i den grad med musklerne. Fem minutter, tre gule kort. Og det virkede.

Randers HK's angrebsspil var helt ved siden af sig selv. Afstanden til forsvaret blev for stort. Ingen turde for alvor lægge det vigtige pres. Bolden blev bare flyttet fra side til side.

Det fik uundgåeligt de ungarske dommeres hænder i vejret. Panik. Fire gange mistede randrusianerne bolden ved skridtkendelser eller mistimede afleveringer ud over sidelinjen det første kvarter.

To strafferedninger af Martina Thörn var dog med til at holde rumæneres forspring nede på 8-4.

Kampen i tal
SCM Craiova - Randers HK 23-17 (16-6)Topscorere Craiova: Christina Florianu 6, Zeljka Nikolic 5, Valentina Ardean-Elisei 5.

Randers HK: Mari Molid 7, Frederikke Gulmark 5, Anne Sofie Hjort 3, Daniela Gustin 1, Cecilie Mørch Hansen 1.

Udvisninger: SCM Craiova 4, Randers HK 5.

Tilskuere: 36000

Dommere: Katalin Pech og Maria Vagvolgyi (Ungarn)

Rumænsk magtdemonstration

En tidlig timeout fra Niels Agesen skulle ændre billedet, men fejlene fortsatte med at komme. Seks minutter senere smed cheftræneren det grønne kort igen. Denne gang nede med 4-11. Det lignede en lussing af de større til randrusianerne.

Unge Rikke Thorngaard blev prøvet af i bagkæden. Rutinerede Mari Molid fik også masser af spilletid. Lige lidt hjalp det. Rumænerne buldrede afsted med 3600 højlydte tilskuere i ryggen.

Der var ikke mange af randrusianerne, der kiggede op på måltavlen, da de til en summende vuvuzela-koncert og med bukkede hoveder gik ned til pause.

Det forstår man godt. 16-6 stod der med store røde tal. Turen hjem til Danmark var pludselig blevet dobbelt så lang.

Otte gyldne minutter

De femten minutter i omklædningsrummet var en kærkommen mulighed for en god omgang selvransagelse.

- Vi havde inden kampen snakket om, hvad rumænernes alternativ til håndbolden er i forhold til vores. Vi spiller fordi det er sjovt, men det var jo ikke sjovt, det der skete i første halvleg. Det synes jeg egentligt, at pigerne tog til sig, og de gik virkelig til stålet i anden halvleg, siger Niels Agesen, cheftræner i Randers HK.

Forvandlingen var tydelig. Randrusianerne tacklede igennem i forsvaret, og lod bolden gøre arbejdet i angrebet. Det kastede flere gennemspillede muligheder af sig, men kynismen manglede.

Især de to fløje, Daniela Gustin og Camilla Degn, havde en mindre god dag på kontoret.

I stedet blev greb Mari Molid og Frederikke Gulmark taktstokken, da Randers HK på baggrund af fremragende forsvarsspil og førnævnte duo på otte minutter reducerede Craiovas forspring fra 20-8 til 20-14.

De to blonde bagspillere scorede næsten to tredjedele af Randers HK's mål i kampen. Molid med tre på straffe og fire med sin karakteristiske underhånd, mens Gulmark bød sig til med frygtløse gennembrud.

Debut til 17-årig

I samme periode fik 17-årige Mathilde Orkild officiel debut for Randers HK. Lidt mere end en håndfuld minutter blev det til for talentet, der endte sin første seniorkamp med at rive den mere end dobbelt så gamle verdensstjerne Valentina Ardean-Elisei omkuld.

Straffe og udvisning, men højre fløjen fik i den grad vist, at hun ikke er bange for at tage kampen op med de bedste.

Orkilds afkøling på bænken blev enden på Randers HK's momentum, så den sidste del af kampen bare blev brugt på at dele mål.

Dermed endte trods alt med at bevare skindet på næsen, og det må også vække glæde hos trænerteamet, at holdet formår at svare igen efter en så rædderlig først halvleg, at de faktisk vinder de sidste 30 minutter 11-7.

Reportage: Randers HK chanceløse i rumænsk magtdemonstration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce