Slut med spekulationer: Nina Müller vender tilbage til Randers HK

Nina Müller (th.), tidligere Nina Wörz, og hendes parter Susann Müller (tv.) vandt DM-guld med Randers HK i 2012. Nu vender de tilbage til dansk håndbold efter måneders stridigheder med den tyske bundesligaklub SG BBM Bietigheim. Arkivfoto: Annelene Petersen

Slut med spekulationer: Nina Müller vender tilbage til Randers HK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er Nina Müller, som vender tilbage til Randers HK. Amtsavisen kan nu afsløre, at klubben præsenterer den 37-årige tyske playmaker på mandag.

Randers: Nu er det sikkert. 37-årige Nina Müller vender tilbage til Randers HK.

Randrusianske håndboldfans har måttet vente længe på at få sat et endeligt punktum for de spillerspekulationer, som Randers HK plantede på et pressemøde for tre måneder siden.

Alle dengang kunne Amtsavisen røbe, at der var tale om et comeback til tyske playmaker, som var i Randers HK fra 2006 til 2012, da hun sluttede med et dansk mesterskab, inden hun tog til RK Krim i slovensk håndbold.

Men offentliggørelsen er trukket ud på grund af problemer med Nina Müllers partners kontrakt i SG BBM Bietigheim, som har været håndboldadresse for begge spillere siden 2015.

I gårsdagens avis afslørede Randers HK-direktør Per Rasmussen da også, at der var to spillere inde i billedet, så klubben ikke ville ende uden en erstatning for korsbåndsskadede Maria Fisker. Men den erstatning er nu på plads, og det er altså et velkendt ansigt.

Ifølge avisens oplysninger er aftalen med 37-årige Müller underskrevet, og det er dermed hende, som klubben ifølge sin Facebook-side præsenterer på mandag klokken 13.15 i Randers HK's lokaler på Sjællandsgade.

Hårdknuden er løst

Men optakten til mandagens præsentation af Nina Müller har været usædvanlig lang.

I april kunne Randers HK ikke offentliggøre spillerens navn på grund af vedkommendes daværende arbejdsgiver.

Og arbejdsgiveren var altså den tyske bundesligaklub SG BBM Bietigheim, hvor det tyske par Nina og Susann Müller har været ansat siden 2015.

Men i slutningen af efteråret 2017 endte parret i stridigheder med den tyske bundesligaklub, og duoen har dermed været suspenderet fra både kampe og træning siden.

I stedet er kræfterne blevet brugt på at få fritstillet Susann Müller, som egentlig skulle være i klubben til sommeren 2019.

Nina Müllers kontrakt udløb efter sæsonen, men ifølge avisens oplysninger har det store problem mellem de tyske parter været, at SG BBM Bietigheim har krævet en økonomisk kompensation, hvis Susann Müller skulle ud af sin kontrakt et år før tid for at kunne tage med sin partner til Danmark.

Præcis hvordan den tyske hårdknude, som har stået på i månedsvis, er blevet løst, ved kun parterne ved forhandlingsbordet, men ifølge avisens oplysninger har Susann Müller nu fået grønt lys til at rejse med sin partner til Danmark for at forsætte karrieren hos ligakonkurrenterne fra Silkeborg/Voel KFUM.

Rent mel i posen

Da ejeren af Lasergame Danmark Benjamin Huss på pressemødet tilbage i april fortalte Randers Amtsavis, at virksomheden ville ansætte og lønne spilleren uden om Randers HK, begyndte spekulationerne om, hvorvidt det var en måde at omgå reglerne.

Ifølge Dansk Håndbold Forbunds reglement er en den samlede lønsum i en håndboldklub underlagt en række krav, som blandt andet hedder, at klubbens samlede lønsum maksimalt må udgøre 2,8 gange klubbens egenkapital.

Ved en ansættelse af Nina Müller udenom klubben ville Randers HK dermed kunne trække tyskerens lønsum ud af ligningen.

Men i dagene efter pressemødet var Randers HK's direktør, Per Rasmussen, ude at beklage over for TV2, at han ikke havde fået ejeren af Lasergame Danmark klædt ordentligt på inden pressemødet og forsikrede, at klubben ville aflønne og forsikre spilleren.

Og til Randers Amtsavis understregede også Randers HK-formand Peter Møller-Lassen, at klubben har rent mel i posen.

- I princippet er aftalen den samme, som vi har haft med andre spillere. Den eneste forskel er, at den pågældende spiller får lov at arbejde mere ved siden af håndbolden, end de spillere, vi tidligere har lavet sådan en aftale med. Men spilleren kommer på en håndboldkontrakt og bliver aflønnet hos os. Vi har altid haft helt rene linjer i forhold til, hvordan vi aflønner spillerne, og det kommer vi også til at have i dette tilfælde, lød det fra formanden i forbindelse med spekulationerne om urent trav, hvor han også afviste, at klubben nu rammer loftet for, hvor stort et spillerbudget klubben må have i forhold til egenkapitalen.

Amtsavisen har været i kontakt med Randers HK's direktør, Per Rasmussen, men han vil stadig ikke bekræfte over for avisen, at det er den 37-årige tyske playmaker, som vender tilbage til klubben. Han henviser i stedet til klubbens præsentation af den nye spiller.

Randers HK har allerede præsenteret Celine Sivertsen, Julia Eriksson, Jamina Roberts, Sabine Pedersen og Line Mai Hougaard som nye spillere fra den kommende sæson.

Slut med spekulationer: Nina Müller vender tilbage til Randers HK

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce