Thörn om krisen i Randers HK: I mit hoved spiller jeg ikke på et bundhold

Martina Thörn finder sig selv og holdkammeraterne i Randers HK bedre end den nuværerende placering som nummer tolv, men hun erkender, at de skal se realiteten i øjnene. Arkivfoto: Jens Thaysen

Thörn om krisen i Randers HK: I mit hoved spiller jeg ikke på et bundhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håbet om slutspil er parkeret. Nu handler det om overlevelse. Nederlaget til Ajax København var en tyk streg under, at Randers HK er et bundhold i indeværende sæson, som skal fokusere på at vinde de rigtige kampe og holde minimum et hold bag sig i tabellen.

Randers: Randers HK-projektet med Per Rasmussen i direktørstolen og Niels Agesen på trænerbænken blev indledt i 2017 og kaldt "Randers HK forfra".

Forud for denne sæson fik projektet endnu et nyk under navnet "Randers HK videre", men i de seneste måneder har det mest af alt været "Randers HK baglæns".

Den seneste sejr var den 12. oktober mod Ringkøbing Håndbold, og i gårsdagens udgave af Randers Amtsavis var bestyrelsesformand Peter Møller-Lassen også klar i mælet.

- Det handler om at undgå nedrykning. Det kan du roligt citere mig for, lød det blandt andet fra bestyrelsesformanden.

Trods ni nederlag i træk mod blandt andre historiske miniputter fra Skanderborg og Ajax, der har kastet den værste sportslige krise af sig siden efteråret 2008, har interne drøftelser i ugens løb ført til konklusionen om, at der stadig er tiltro til, at de rette er ansat til at vende skuden. Kursen er bare ikke længere slutspillet.

Nu handler det om at overleve.

En klog udmelding ifølge holdets svenske målvogter, Martina Thörn.

- Hvis vores målsætning var at undgå nedrykning før sæsonen, havde alle sagt, at det var helt galt. Men jeg tror det er fornuftigt at revurdere målsætningen i forhold til, hvor vi er nu. Selvfølgelig er det ikke optimalt eller som håbet, men jeg tror, at det er godt for os som hold, at vi ikke skal tænke på slutspillet, fortæller den svenske keeper.

Nedrykningsspil i kvindernes håndboldliga
Nummer 14 efter grundspillet rykker direkte ned i 1. division og erstattes af vinderne af 1. division.

Nummer 9-13 i grundspillet spiller kvalifikationspuljespil, hvor holdene tager følgende point med over efter deres placering i grundspillet:

Nr. 9 = 2 point
Nr. 10 = 2 point
Nr. 11 = 1 point
Nr. 12 = 1 point
Nr. 13 = 0 point

De fem hold møder hinanden en gang. Fire kampe i alt, hvor to er på hjemmebane, og to er på udebane.

De fire bedst placerede hold i kvalifikationsspillet bliver i håndboldligaen.

Det lavest placerede hold møder vinderen af kampe mellem 1. divisions nummer to og tre. Holdene spiller bedst af tre kampe om en plads i håndboldligaen, og ligaholdet har hjemmebane i første kamp og en eventuelt tredje kamp.

Status som bundhold

Der har været langt mellem de gode præstationer på banen de seneste måneder, men mod Ajax København leverede Martina Thörn et lyspunkt i mørket.

Den svenske keeper sluttede kampen med en redningsprocent på 54, og hun erkender, at det er svært at se realiteten som bundhold i øjnene.

- I mit hoved spiller jeg ikke på et bundhold. Når jeg ser på spillerne omkring mig, så synes jeg, at vi er bedre. Men lige nu er vi bare et bundhold, og det skal vi indse, uden at vi skal sætte det stempel på os som håndboldspillere, fortæller Martina Thörn.

Men hvis I er bedre håndboldspillere, hvorfor ligger I så i bunden og har tabt ni kampe i træk?

- Jeg ville virkelig gerne kunne svare på det spørgsmål. Der er mange ting, som spiller ind. I efteråret tabte vi tre kampe med ét mål og manglede marginaler, og så begynder det at sætte sig mentalt. Personligt har jeg ikke spillet så meget, men jeg har mærket, hvordan hovederne har været fyldt inde på banen blandt mine holdkammerater, siger Martina Thörn.

Randers HK - København Håndbold
Kampstart: Fredag klokken 18.30 i Arena Randers.

Skader: Maria Fisker Stokholm og Jamina Roberts. Julia Eriksson har været syg de seneste dage og deltog heller ikke ved torsdagens træning. Det er usikkert, om hun bliver klar til kampen.

Dommerpar: Lars Hansen og Klaus Andersen.

Vind de rigtige

Slutspilsdeltagelse er ikke definitivt et lukket kapitel for Randers HK, men med otte point op til Viborg HK på ottendepladsen skal man være jubeloptimist for at tro på, at kampe mod de bedste bliver afslutningen på foråret.

Det mest sandsynlige er, at Randers HK ender mellem nummer 9 og 13 og dermed skal spille om at undgå nedrykning.

Men faktisk kan det blive endnu værre.

Sidstepladsen, der lige nu indtages af EH Aalborg, rykker direkte ud af håndboldligaen. Selvom Randers HK aktuelt har fem point ned til nordjyderne, så kan der hurtigt blive ændret ved det, når holdene mødes i slutningen af januar.

- Vi skal forsøge at rykke os i alle kampe, men faktum er, at det ikke er super, super vigtigt, at vi får point i de næste tre kampe mod København, Herning-Ikast og Viborg. Til gengæld må vi bare ikke tabe i Aalborg, lyder det fra Martina Thörn.

Selvtillid og bedre spil

Det er i kampene mod nedrykningsduellanterne fra Aalborg, Skanderborg og Ringkøbing, at Randers HK for alvor bliver konfronteret med alvoren, men ifølge den svenske keeper er det for tidligt at rette fokus mod de livsvigtige kampe.

- Vi skal bruge de næste tre kampe til at opbygge selvtillid igen og optimere vores spil, så på den måde skal vi ikke begynde at fokusere på kampe en måned ude i fremtiden. Men der er da ingen tvivl om, at kampene mod Aalborg, Skanderborg og Ringkøbing er markant vigtigere end de tre forestående, siger Martina Thörn.

Hvad får dig til at tro på, at den forfærdelige stime af nederlag ikke bare fortsætter?

- Vi er 16 piger, som vil det, og jeg tror på, at vi kæmper os igennem det. Vi vil vinde. Vi vil spille godt håndbold, og jeg ved vi kan. Ja, vi har tabt ni kampe i træk, men vi har vist tidligere, at vi er gode håndboldspillere, og nu kigger vi fremad, siger Martina Thörn.

Randers HK og København Håndbold tørner sammen fredag aften klokken 18.30 i Arena Randers

Thörn om krisen i Randers HK: I mit hoved spiller jeg ikke på et bundhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce