Thorngaard fortsætter i Danmark: Jeg fik tilbud fra udlandet

Med sine blot 19 år har Rikke Thorngaard spillet en rolle i adskillige ligakampe og europæiske opgør for Randers HK i denne sæson. Foto: Annelene Petersen

Thorngaard fortsætter i Danmark: Jeg fik tilbud fra udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årige Rikke Thorngaard har efter længere betænkningstid besluttet at fortsætte håndboldkarrieren i Hadsten efter fem sæsoner i Randers HK. Den unge playmaker fortsætter dog med ugentlige træningspas i Randers HK.

Randers: Mandag kom det frem, at Rikke Thorngaards håndboldfremtid ikke ligger i Randers HK i den kommende sæson, og på et pressemøde tirsdag blev den unge playmaker så præsenteret i Hadsten Håndbold fra den næstbedste danske håndboldrække.

I denne sæson har Randers HK og Hadsten flere gange afviklet træninger i fællesskab, og dermed ved den unge playmaker, hvad der venter hende 20 kilometer længere mod syd.

- Jeg kan godt lide miljøet og mine kommende holdkammerater. Jeg har været fem år i Randers HK, som jeg har været glad for, men jeg glæder mig også til at prøve noget nyt.

- Jeg skal ind i et nyt spilsystem, være blandt nye holdkammerater og udvikle mig som håndboldspiller, siger Rikke Thorngaard, som pointerer, at 1. divisionsklubbens ansættelse af Jeppe Vestergaard som cheftræner, der tidligere har været assistent under Ryan Zinglersen i Randers HK, også har haft positiv indflydelse på valget af ny arbejdsgiver.

Udvikling i fokus

Den unge playmaker har i den forgangne sæson fået en del spilletid i både den hjemlige liga og i Randers HK's mange europæiske kampe, og derfor kan et skifte til den næstbedste række synes som et skridt i den forkerte retning.

- Det er jo, som man tager det. For mig handler det om at udvikle mig. Jeg kan få mere ansvar og spilletid, så jeg kan opbygge noget erfaring. Jeg tror på, at det er et godt skridt for mig, siger Rikke Thorngaard, som også havde tilbud fra en svensk og en norsk klub.

- Jeg overvejede mulighederne i udlandet, men da jeg snakkede med Jeppe (Vestergaard, red.) lød det som den bedste løsning. Jeg er stadig ung, og hvis jeg er god nok, så skal jeg nok få mulighed for at spille i udlandet, fortæller den 19-årige bagspiller.

Ifølge hende blev kendskabet til Hadsten afgørende, ligesom den unge playmaker også ser en fordel i, at hun fortsat skal træne med i Randers HK på ugentligt basis.

- Det er dejligt, at jeg hver uge fortsat skal træne med på det højeste niveau. Det øger blot min udvikling, at jeg kan komme ind og spille med i et elitemiljø, fortæller Thorngaard, som håber, at hun igen kommer til at trække Randers HK-trøjen over hovedet.

- Jeg håber ikke, at det er et definitivt farvel. Jeg vil meget gerne tilbage Randers HK, men nu har jeg i første omgang fuldt fokus på Hadsten, fortæller hun.

Råd fra Agesen

I sæsonen har Randers HK været ramt i bagkæden.

Lærke Christensen sad længe ude med lyskenskade, Maria Fisker måtte dosere kampene på grund af fodproblemer, og Camilla Dalby satte sig på tribunen med en baby i maven i oktober.

Det skabte plads til Rikke Thorngaard i den randrusianske bagkæde, men i den kommende sæson tjekker tre nye spillere ind, mens også Camilla Dalby vender tilbage, og i den forbindelse har cheftræner Niels Agesen spillet med åbne kort.

- Trænere vil altid gerne have mange at vælge imellem, men Niels har været ærlig og meddelt mig, at han synes, jeg skulle tage til en 1. divisionsklub og give den gas, og det råd har jeg fulgt, fortæller Rikke Thorngaard.

Men har du følt dig presset ud i at finde noget andet, fordi Niels Agesen ikke har lagt skjul på, at det ifølge ham ville være den mest optimale model?

- Overhovedet ikke. Det har været min egen beslutning. Jeg har fundet en klub, hvor jeg føler, at jeg kan udvikle mig. Jeg er glad for, at Niels har været ærlig. Han har spillet med åbne kort, og det sætter jeg pris på. Jeg var blevet skuffet, hvis han havde lovet guld og grønne skove frem mod næste sæson, og jeg så ikke havde fået hverken det ene eller det andet, slutter Rikke Thorngaard.

Thorngaard fortsætter i Danmark: Jeg fik tilbud fra udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce