Trods minimal chance for DM-slutspil: Randers HK fokuserer kun på nedrykningsspil

Randers HK-cheftræner Niels Agesen fastslår, at holdet udelukkende fokuserer på at forberede sig på nedrykningsspil. Med fem kampe tilbage i grundspillet har randrusianerne ellers stadig en minimal mulighed for at nå DM-slutspillet. Arkivfoto: Jakob Lerche Fotografi

Trods minimal chance for DM-slutspil: Randers HK fokuserer kun på nedrykningsspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med fem kampe tilbage af grundspillet i kvindernes håndboldliga er Randers HK begyndt at forberede sig på nedrykningsspil. Ifølge cheftræner Niels Agesen bruger holdet ingen tanker på den eksisterende, om end minimale, mulighed for at nå DM-slutspillet.

Randers: Stort set alt skal gå Randers HK's vej, hvis de sidste fem kampe i grundspillet skal ende med en plads i DM-slutspillet.

Randrusianerne har seks point op til Viborg, der hænger med i slutspillet på yderste mandat, og cheftræner Niels Agesen erkender også, at der definitivt er skudt en hvid pil efter det oprindelige sæsonmål.

- Vi fokuserer slet ikke på den minimale chance for slutspillet. Det handler om, at vi skal stille os bedst muligt i forhold til nedrykningsspillet. Vi skal tro på egne evner og fokusere på sejrene mod Viborg og Skanderborg samt produktionen af chancer mod Ringkøbing. Vi får intet ud af at slå os selv i hovedet over de ting, som ikke fungerer, fortæller Niels Agesen.

Nedrykning i kvindernes håndboldliga
Nummer 14 efter grundspillet rykker direkte ned i 1. division og erstattes af vinderne af 1. division.Nummer 9-13 i grundspillet spiller kvalifikationspuljespil, hvor holdene tager følgende point med over efter deres placering i grundspillet:

Nr. 9 = 2 point Nr. 10 = 2 point Nr. 11 = 1 point Nr. 12 = 1 point Nr. 13 = 0 point

De fem hold møder hinanden en gang. Fire kampe i alt, hvor to er på hjemmebane, og to er på udebane.

De fire bedst placerede hold i kvalifikationsspillet bliver i håndboldligaen.

Det lavest placerede hold møder vinderen af kampe mellem 1. divisions nummer to og tre. Holdene spiller bedst af tre kampe om en plads i håndboldligaen, og ligaholdet har hjemmebane i første kamp og en eventuelt tredje kamp.

Placeringen er vigtig

Både nummer ni og ti fra grundspillet får to point med ind i nedrykningsspillet, og det er dermed ikke uvæsentligt for Randers HK at holde Skanderborg og Ajax bag sig i tabellen, da nummer 11 og 12 kun får et point med ind til nedrykningsræset.

Set i det lys erkender Niels Agesen, at mandagens opgør i Arena Randers mod Silkeborg-Voel er i den vigtige kategori, men han fastslår samtidigt, at strukturen i nedrykningsspillet ikke gør det til en stor fordel at få to frem for et point med fra grundspillet.

- Vi skal nok have fire-fem point for at være sikre på at få to point med over i nedrykningsspillet, men i mine øjne er det ikke altafgørende. Vi skal møde de andre hold én gang, så selvom vi eksempelvis kommer over med ét point færre end Holstebro, så kan den ene kamp mod dem tippe den fordel, siger Niels Agesen.

Randers HK's resterende kampe i grundspillet
Randers HK - Silkeborg-Voel

TTH Holstebro - Randers HK

Randers HK - Nykøbing-Falster

Aarhus United - Randers HK

Randers HK - Team Esbjerg

Mulighed for hattrick

Utvivlsomt er det, at presset ikke bliver mindre, når kampene får overlevelsesprædikatet.

Omverdenens forventninger til, at Randers HK klarer skærene vil være tårnhøje i et nedrykningsspil mod klubber som Ajax, Skanderborg og Ringkøbing. Det er selvom, at randrusianerne faktisk har lidt nederlag til alle tre klubber i denne sæson.

Der har været kæmpestore udfald, og lige netop det faktum gør, at Niels Agesen ikke på nuværende tidspunkt føler sig overbevist om, at holdet er rustet til kampene om liv og død.

- Jeg har ikke noget belæg for at føle mig overbevist, og netop derfor hæfter jeg mig ved de gode ting omkring spillet. Hvis vi fokuserer på, hvad vi ikke kan, så er vi med til at italesætte problematikken, og det gavner ikke noget, fortæller Niels Agesen.

I de seneste to hjemmekampe er det lykkedes for Randers HK at besejre Viborg og Skanderborg, og opskriften er klar til at levere et hattrick for hjemmepublikummet.

- Hvis vi kan spille som mod Ringkøbing, udrydde et par forsvarskiks og score på vores chancer, så er der gode muligheder for to point mod Silkeborg-Voel, siger Niels Agesen.

Men på papiret er det vel også den bedste mulighed for en sejr i de resterende fem kampe?

- Det har du nok ret i, men sådan kigger jeg ikke på det. Så længe vi er så svingende, som vi er, så kan vi godt tage til både Holstebro og Aarhus og hente point samt måske presse Nykøbing på hjemmebane. Jeg tror på, vi har en chance i alle kampe, for vi har vist, at vi kan matche de bedste, når vi rammer vores højeste niveau.

Kampen mellem Randers HK og Silkeborg-Voel fløjtes i gang mandag aften 18.30.

Fakta
Kampstart: Mandag klokken 18.30 i Arena Randers.Liveblog: Amtsavisen.dk

Skader: Maria Fisker Stokholm og Mathilde Juncker. Mathilde Orkild har døjet med sygdom op til kampen, men det forventes, at højrefløjen bliver klar til opgøret.

Dommerpar: Jakob Hansen og Daniel Møller.

Trods minimal chance for DM-slutspil: Randers HK fokuserer kun på nedrykningsspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce