Verdensklassespiller venter på Randers HK i Rumænien

Valentina Ardean Elisei i aktion for det rumænske landshold. I aften skal Randers HK prøve at stoppe hende. Arkivfoto: Scanpix

Verdensklassespiller venter på Randers HK i Rumænien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers HK møder lørdag rumænske CSM Craiova med Valentina Ardean-Elisei på holdkortet. Venstrefløjen har tidligere været verdens bedste håndboldspiller, mener Niels Agesen, som har stor respekt for de skandinavisk inspirerede rumænere.

Craiova: De flestes kendskab til rumænsk kvindehåndbold er sandsynligvis begrænset til storklubben CSM Bucuresti, der blandt andet har Line Jørgensen på holdkortet og Helle Thomsen på trænerbænken. Randers HK's egen Maria Fisker har også vundet Champions League med klubben.

Storholdet fører da også ligaen i hjemlandet helt suverænt, men en af førsteudfordrerne til at bryde dominansen er SCM Craiova, som Randers HK lørdag aften møder i Rumænien.

Selv om der er mere end 2000 kilometer og knap 17 timers rejse i bus og fly mellem de to klubber, er forskellen i spillestil ikke så markant, som man ellers skulle tro.

- Det er faktisk et atypisk østeuropæisk hold, forstået på den måde, at de spiller en frygtelig masse krydsspil og har en lidt mere skandinavisk stil end så mange andre derovre, forklarer Randers HK's cheftræner, Niels Agesen.

Til opgøret må han undvære Maria Fisker, der bliver hjemme i Danmark for at pleje sin fodskade, Lærke Christensen, der fortsat har problemer med lysken, samt Gitte Andersen, der på grund af dødsfald i den nærmeste familie er fritaget fra turen. I stedet er U18-landsholdsspilleren Mathilde Orkild med.

Afbuddene falder i et i forvejen travlt kampprogram, men holdet forsøger at få det bedste ud af situationen.

- Det står ikke godt til med ressourcerne, men vi vil helst ikke pive over det. Jeg vælger at se sådan på det, at vi får noget teambuilding, som vi ikke ellers ville få, siger Niels Agesen.

Verdens bedste spiller

Holdet er i den grad også nødt til at stå sammen, hvis der skal point med hjem fra Craiova.

Rumænerne har måske ikke så mange velkendte navne, selvom den montenegrinske landsholdsspiller Bobana Klikovac og den tidligere Ringkøbing-fløj, Zelika Nikolic, muligvis vækker lidt genklang hos de håndboldkyndige læsere.

Den altoverskyggende stjerne er dog Valentina Ardean-Elisei. Venstrefløjen er tre gange blevet udtaget til Allstar-holdet til EM- og VM-slutrunder - senest til VM i 2015.

- Jeg så Ardean-Elisei for første gang for 15-16 år siden i en turnering i Holland, hvor hun havde en springstyrke af en anden verden og virkelig imponerede med sin eksplosivitet rent finte- og skudmæssigt. Hun kunne det hele. For mig var hun tidligere verdens bedste håndboldspiller, siger cheftræneren, der dog ikke forbereder sig specifikt på venstrefløjen.

- Det er klart, at i en alder af 35 år går det hele ikke så hurtigt mere, men hun er stadig en fantastisk spiller. Vi kommer til at snakke om, at vi skal være klar på hendes stopfinte, når hun går ind i banen, men Craiova er generelt et godt hold, så vi kommer ikke så meget på den enkelte spiller.

Kampen kan følges på amtsavisen.dk's liveblog fra kl. 16.45.

Verdensklassespiller venter på Randers HK i Rumænien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce