Stor genbrugsbutik har haft besværlig start

Finderiet åbnede butikken på Grenåvej i maj og har haft en besværlig start. "Men vi er kommet ud på den anden side - og er kommet for at blive," forsikrer Lars Kristensen, der er direktør i Randers Socialøkonomiske Virksomhed. Arkivfoto: Lars Rasborg

Stor genbrugsbutik har haft besværlig start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers' store genbrugsbutik, Finderiet, har haft nogle besværlige måneder siden åbningen i maj men ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.

RANDERS: Randers store genbrugsforretning, Finderiet på Grenåvej, har været gennem svære seks måneder siden åbningen 21. maj.

Et udeblevet lån på 2,5 millioner kroner fra den Sociale Kapitalfond har presset arbejdspladsen, der hidtil har beskæftiget knap 40 fleks- og skånejobbere.

Men butikken er på ingen måde truet på sin eksistens, forsikrer Lars Kristensen, der er direktør i Randers Socialøkonomiske Virksomhed, der driver Finderiet.

- Vi er startet med en mere presset økonomi, end vi havde håbet på, men jeg er sikker på, at der stadig er plads til Finderiet i Randers. Og vores håb er stadig, at den Sociale Kapitalfond ender med at give os det lovede lån. Det vil skabe en hel del mere ro på vores projekt, siger han.

På længere sigt er tanken, at Finderiet økonomisk skal kunne stå på egne ben. Og også præstere et overskud.

- Vi løser en opgave for Randers Kommune, når vi sørger for at sikre genbrug af blandt andet en masse tøj - og mange andre ting, siger han.

Et andet problem for Finderiet har faktisk været tyverier - både fra den indhegnede gård bag forretningen, hvor blandt andet butikkens istandsatte cykler er opbevaret. Og inde i selve butikken.

Vi er startet med en mere presset økonomi, end vi havde håbet på, men jeg er sikker på, at der stadig er plads til Finderiet i Randers. 
Lars Kristensen, direktør i Randers Socialøkonomiske Virksomhed

Afskediger og ansætter

Netop nu afskediger Finderiet medarbejdere, hvilket dog ikke har noget med den økonomisk pressede situation at gøre.

- Vi er i gang med at tilpasse antallet af ansatte til den mængde arbejder, her er, siger Lars Kristensen.

- Fra knap 40 medarbejdere er vi lige nu nede på godt 30 fleks- og skånejobbere. Men allerede efter nytår begynder vi at ansætte igen. Og jeg går ud fra, at vi indenfor et års tid når op på at beskæftige måske 80 mennesker.

Eget vikarbureau

Den markante udvidelse af antallet af medarbejdere hænger sammen med, at Lars Kristensen regner med, at Finderiets eget vikarbureau for alvor kommer i omdrejninger i løbet af det næste års tid.

- Vi har allerede etableret vikarbureauet Refleks, som vi håber på kan blive en landsdækkende virksomhed. Blandt andet fordi vi vil åbne for, at man som fleksjobber samtidig kan være selvstændig. Det kan man ikke i dag.

Finderiet har en målsætning om at nå en omsætning på fire millioner kroner om året. Og trods en lidt for haltende start, er genbrugsforretningen tæt på at være halvvejs i mål efter sine første seks måneder.

Stor genbrugsbutik har haft besværlig start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce