Bruxelles: Så skal der spises chokolade

Bruxelles centrum vrimler med chokoladebutikker med hjemmelavede praliner og andre specialiteter. Det siges, at hver belgier i gennemsnit spiser seks kilo chokolade om året. Her er det Frederic Blondeels butik. Foto: Visit Flandern

Bruxelles: Så skal der spises chokolade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den belgiske hovedstad er en gourmet-by med restauranter, gode lokale øl og så chokolade. Byens chokolademuseum har netop skiftet adresse og fået tre gange så meget plads.

Bruxelles er som et pilgrimsmål for enhver chocoholic, for det er her, de fyldte chokolader blev født. Pralinéerne - chokoladestykker med cremet fyld - skabt af chokolademester Jean Neuhaus II i 1912.

Belgisk chokolade er verdensberømt, og i Bruxelles myldrer det med chokoladebutikker med hjemmelavede himmerigsmundfulde - og byen har naturligvis også et chokolademuseum. Det åbnede i 1998 på initiativ af Jo Draps, tredje generation i Draps-dynastiet. Pierre Draps senior åbnede i 1926 butik med sine pralinéer med mandler eller hasselnødder og karamelliseret sukker, som han kaldte Godiva.

Musée du Cacao et du Chocolat de Bruxelles blev indrettet i et klassisk gavlhus fra 1697 i Rue de la Tête d'Or lige ved det store torv, Grand-Place. Tre etager med historien om kakao, som aztekerne og maya-folket dyrkede allerede for tusinder af år siden, og beretningen om vejen fra en kakaobønne til en praliné.

I 2007 overtog fjerde generation ledelsen af museet, og for fem år siden valgte man at gå sammen med en anden chokoladefamilie, Van Belle, der også havde museum, Choco-Story i Brugge. Museet i Bruxelles fik samme koncept - gourmet- og oplevelsesmuseum med blandt andet en chocolatier, som hver dag fabrikerer pralinéer på den traditionelle måde foran de besøgende. Samtidig skiftede museet navn til Choco-Story Bruxelles.

I år er museet flyttet til større lokaler i godt selskab. Der ligger nemlig en række cholokadebutikker i gaden, blandt andre en af byens Godiva-forretninger. I de nye lokaler breder Choko-Story sig også over flere etager med et samlet areal på 1850 kvadratmeter, tre gange så meget som det gamle museum, og udstillingen er ført up to date med nye interaktive oplevelser - men der er selvfølgelig stadig smagsprøver.

Vejen til søde sager
Hvor: Rue de l'Etuve 41, Bruxelles.Hvornår: Mandag-søndag klokken 10-17.

Læs mere på www.choco-story-brussels.be.
Pralinéer ? de fyldte chokolader, der har en hård skal af chokolade og et cremet indhold ? er opfundet i Belgien. Foto: Visit Flandern
Pralinéer ? de fyldte chokolader, der har en hård skal af chokolade og et cremet indhold ? er opfundet i Belgien. Foto: Visit Flandern

Lige i nærheden
50 meter ned ad gaden over for Godiva-butikken står byens vartegn, Manneken Pis, en 62 centimeter høj figur af en lille knægt, som står og tisser.

Om hjørnet derfra, på Rue du Chêne 19, ligger det sjove museum GardeRobe MannekenPis med mere end tusinde sæt tøj, som statuen har været iført. Cirka 130 gange om året har Manneken tøj på, www.mannekenpis.brussels.

Sightseeing med guide om og med chokolade, www.groovybrussels.com.
Pralinéer ? de fyldte chokolader, der har en hård skal af chokolade og et cremet indhold ? er opfundet i Belgien. Foto: Visit Flandern
Pralinéer ? de fyldte chokolader, der har en hård skal af chokolade og et cremet indhold ? er opfundet i Belgien. Foto: Visit Flandern

Bruxelles: Så skal der spises chokolade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce