Hotel Britannia sår de første frø til en grøn tidsalder

Den nye café og bar, Appetiit, i Hotel Britannia. PR-foto

Hotel Britannia sår de første frø til en grøn tidsalder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en gennemgribende ombygning af stueetagen er målet for Hotel Britannia at blive et hotel med en grøn profil.

Rundt om et bord, der reflekterer sollyset i en skinnende guldoverflade, står hotelchef Helle Tingberg og restaurantchef Casper Rosendahl. Bordet er en væsentlig del af indretningen i Hotel Britannias nye lounge- og caféområde med navnet Appetiit. Bordpladen er lavet af hotellets gamle elevatordør. Det er der to grunde til. For det første på grund af nostalgi. For det andet: genanvendelse. Bordet er et godt eksempel på hele Hotel Britannias formål med den gennemgribende ombygning.

- Der er ikke grund til at smide noget ud, som kan få liv igen, forklarer Casper Rosendahl.

Stueetagen kunne i slutningen af marts slå dørene op til et loungeområde med bar og café og en gourmetrestaurant med navnet Mundheld, der byder på a la carte i nordic dining-stil.

- Nu kan vi give vores gæster lige præcis den service, de gerne vil have. De behøver ikke længere at gå ud i byen for at finde en bar, fortæller Casper Rosendahl.

Forventningen er ikke kun, at turister og forretningsfolk vil føle sig hjemme i de grønne og hjemlige omgivelser, men også at lokale får lyst til at lægge deres vej forbi.

Hotel Britannia
Hotel Britannia er et firestjernet hotel, der ligger ved Torvet i Esbjerg.Hotellet blev etableret i 1965 af en gruppe aktive erhvervsfolk fra Esbjerg.

Det er den lokale arkitekt Sottrup Jensen, der har tegnet hotellet, med inspiration fra SAS Royal i København.

I dag er det et hotel med 108 værelser, konferencefaciliteter samt café, bar og gourmetrestaurant.

Adressen er Torvegade 24, 6700 Esbjerg.

Læs mere på www.britannia.dk.
I glasburet serveres morgenmadsbuffet. PR-foto
I glasburet serveres morgenmadsbuffet. PR-foto

Økologi

Bag de mange grønne planter er også vokset en retningslinje frem mod en mere grøn profil. Det betyder blandt andet, at retterne på menukortet består af økologiske råvarer. Derudover samarbejder hotellet med en lokal landmand, Økotopen, som arbejder med biodiversitet og leverer sine varer i en el-bil.

- De gæster, der rejser i dag, er meget bevidste. De forlanger økologi, og at driften er bæredygtig, fortæller Helle Tingberg.

I år søger Hotel Britannia om bronze i Det Økologisk Spisemærke (gratis statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder, red.). Næste år går de efter sølv.

- Det gør vi for at vise, at vi mener det, forklarer Casper Rosendahl.

Hotel Britannia har sat flere grønne tiltag i gang. Hotellet har blandt andet fået bygget en affaldssortering, der sender affald til et biogasværk, og skal gæsterne have en coffee-to-go, er kruset lavet af nedbrydelige plantematerialer. Næste projekt bliver en renovering af de 108 værelser og en etablering af et fitnesscenter.

Restaurantchef Casper Rosendahl og hotelchef Helle Tingberg. Arkivfoto: André Thorup
Restaurantchef Casper Rosendahl og hotelchef Helle Tingberg. Arkivfoto: André Thorup
Restaurant Mundheld. PR-foto
Restaurant Mundheld. PR-foto
Sofahjørne i Hotel Britannias nye loungeområde. PR-foto
Sofahjørne i Hotel Britannias nye loungeområde. PR-foto

Hotel Britannia sår de første frø til en grøn tidsalder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce