Med udsigt til Flensborg Fjord: Sønderborgs nye vartegn hedder Alsik

Sådan kommer den offentlige udsigtsplatform på Alsik til at se ud. PR-foto:

Med udsigt til Flensborg Fjord: Sønderborgs nye vartegn hedder Alsik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alsik er navnet på et 70 meter højt fire-stjernet hotel, der slår dørene op i begyndelsen af maj. Et stort spaområde og lokale egnsretter bliver en del af hotellets fundament. Det skal ikke kun lokke besøgende til Als' hovedby. Som Sønderborgs nye vartegn håber hotellets direktør også, at det bliver et samlingspunkt for lokale.

En Alsike er navnet på en kløverblomst, som vokser i de sønderjyske egne. Det navn har Sønderborgs nye fire-stjernede Alsik Hotel taget til sig. Udover at være Sønderborgs nye vartegn, der er 70 meter højt, består Alsik også af Nordisk Spa & Wellness, der er et stort spaområde, flere restauranter og en offentlig udsigtsplatform i 64 meters højde. Herfra har man en 360 graders udsigt udover Flensborg Fjord og Dybbøl Banke. Den sønderjyske natur og kultur er dog ikke kun noget, som hotellets gæster kan nyde synet af. Spørger man hotellets direktør, Henrik Bille, er målet med Alsik også, at egnen skal kunne mærkes og smages.

- Historiefortælling er i 2019 vigtig for os alle sammen, og hvis vi kigger på Sønderjylland, må vi bare sige, at de råvarer, som vi har hernede, er at finde overalt. Du kan gå langs med Gendarmstien og plukke bær og frugt. Hvorfor så ikke tage det med hjem og gøre det til en historiefortælling. Sønderjylland har for eksempel mange æblesorter. Det bliver sjovt at kunne fortælle gæsterne, at de smager æbler af sorter som Ingrid Marie og Gråsten. På den måde får man en fornemmelse for, hvor forskelligt æbler kan smage, når de bliver presset og står i rå flor, fortæller han.

Alsik
Alsik åbner 6. maj.Det fire-stjernede hotel byder på 190 værelser, heraf 21 suiter.

Udsigt over Sønderborg og Als finder besøgende på en offentlig udkigsplatform, der ligger på 16. etage i 64 meters højde.

Alsik byder også på restauranter samt møde- og konferencefaciliteter.

Med hotellet åbner også Danmarks største spa og wellness med en separat indgang og åbent for alle.

Det bliver drevet af RIMC Hotels & Resports Group, der har hovedsæde i Hamborg, og er designet af det københavnske arkitektbureau Henning Larsen Architects.

Adressen er Nørre Havnegade 21-25, 6400 Sønderborg.

Læs mere på www.alsik.com.
Tegninger af Alsik Nordisk Spa & Wellness. PR-foto
Tegninger af Alsik Nordisk Spa & Wellness. PR-foto

Med rødder i det sønderjyske

Udover 190 værelser kommer hotellets altså også til at byde på et væld af retter med rødder i det sønderjyske køkken. Restaurantkoncepterne er udtænkt af kokken Jesper Koch, der er opvokset i Aabenraa, og som flytter tilbage til Sønderjylland i forbindelse med arbejdet. Han får hjælp af Peter Rødsgaard, som er køkkenchef.

- Gastronomien på Alsik kommer til at arbejde med råvarer, som findes i nærområdet, og tage udgangspunkt i sønderjysk originalitet, fortæller Henrik Bille.

Hotellet kommer til at byde på fire restauranter og en café i spaområdet. Gourmetrestauranten Syttende er Alsiks eksklusive spisested og har den højeste placering i hotellet. Restaurant Freia er en klassisk spisestue, der kommer til at ligge i stueetagen sammen med Alsik Café, der byder på et verdenskøkken.

Alsik Nordisk Spa & Wellness
Med åbningen af hotellet byder Alsik samtidig hotel- og daggæster indenfor i et spa & wellness-område på 4500 kvadratmeter.Her kan besøgende gå på opdagelse i 160 kvadratmeter indendørs pool, Spa Café med en terrasse og udendørs infinity saltvandspool.

Spaområdet er fordelt på fire etager og byder på 60 forskellige spa- og wellnessoplevelser, som blandt andet Aqua Balancing pool, salt relax-områder, panorama-sauna, 10 afslapningsområder, 11 behandlingsrum og skønhedssaloner samt mulighed for hamman og danam.

Et fitness og gym studio har 24 timers åbent for hotellets gæster. Der tilbydes også Yoga Studio, Kids Club og Teen Club.
Alsik Hotel  i Sønderborg i måneskin. Arkivfoto: Timo Battefeld
Alsik Hotel i Sønderborg i måneskin. Arkivfoto: Timo Battefeld

Snysk på menukortet

Den er en á la carte restaurant for alle med fokus på egnsretter. Her introduceres det sønderjyske køkken med retter som snysk, der er en sønderjysk gryderet, og øllebrød med chokolade.

- Her skal man kunne smage alt fra mælk fra øen Barsø til kød fra kvæg, der har græsset på sønderjyske blomsterenge, fortæller Henrik Bille om Freia, der kommer til at ligge direkte ud mod Alssund med 140 pladser til udeservering.

Sådanne oplevelser er også med til at sætte folks syn på deres egne lokale områder i perspektiv, hvis man spørger hoteldirektøren.

- Når man kommer hjem til sig selv, kan det være, man opdager, at man har glemt, hvad der vokser i ens eget lokalområde. Der er masser af steder i Danmark, der bugner af råvarer, som vi bare skal tage til os.

Byens Havn
Byens Havn er navnet på Sønderborgs byprojekt, som er et resultat af et samarbejde med arkitekten Frank Gehry, som er en prisbelønnet, canadisk arkitekt.Planen for ombygningen af havnearealet blev udarbejdet i 2008.

Udover Alsik Hotel Sønderborg, som bliver byens nye vartegn, blev Multikulturhuset indviet i 2017. Det danner ramme om kunst, kultur og oplevelser.

Derudover bygges studieboliger, et p-hus med plads til 380 biler og et stort kontorbyggeri.

Læs mere på www.byenshavn.dk.
Henrik Bille er direktør for Alsik Hotel. Arkivfoto: Timo Battefeld
Henrik Bille er direktør for Alsik Hotel. Arkivfoto: Timo Battefeld

Nordisk design

Hotellets placering ved Nørre Havnegade direkte ud til Alssund, gør det til et markant byggeri i den gamle købstad. Det er en del af havneudviklingen i Sønderborg, der begyndte tilbage i 2006. Byprojektet er et resultat af et samarbejde med den amerikansk-canadiske arkitekt Frank Gehry, der er kendt for Walt Disney Concert Hall i Los Angeles og Det Dansende Hus i Prag. Det er tegnestuen Henning Larsen Architects, der står bag Alsik Hotel, som skal være med til at binde by og havneområde sammen. 92 procent af værelserne har udsigt mod Alssund. Resten ud mod Nordre Havnegade.

- Når man træder indenfor, vil man opleve et nordisk inspireret hus med masser af træ, og med materialer, som folk, der bor og er opvokset i Norden, vil kunne genkende. For at vise at vi kommer fra Norden, og vi er i Norden. Det vil vi gerne vil være en del af og vise frem, fortæller han.

Alsik er for turister, forretningsfolk og lokale
Der kan være mange forskellige grunde til at tage et ophold på Alsik. Her er plads til parret, der gerne vil forkæle sig selv og børnefamilien, der skal hygge sig og opleve området sammen. Og til forretningsfolk, der gerne vil have muligheder for at dyrke fritidsinteresser i forbindelse med en forretningsrejse. Hotellet byder blandt andet på et fitness og gym studio, der har døgnåbent med spinning on demand og yoga-klasser. Derudover imødekommer Alsik transformation travellers.- Som rejsende bliver vi mere og mere bevidste om vores liv, og at vi for at skabe en forandring, skal gøre noget alvorligt ud af det. På Alsik kommer vi til at få meget op i sundhed. Det betyder blandt andet, at vores spa bliver et alkoholfrit område. Her skal man kunne starte den forandring, man ønsker sig i sit liv, forklarer Henrik Bille.Wellness for alleGæster har mulighed få at lavet en wellness-screening. Den foretages af terapeuter med uddannelse indenfor motion og kostvejledning. Man kan desuden få udarbejdet indviduelle kur-programmer. Af spa- og wellnessbehandlinger tilbydes blandt andet ansigts- og kropsbehandlinger samt beauty, manicure og pedicure. Hotellets gæster har mulighed for at tale motion og kost med kostvejledere, få analyse og vejledning af kosmetologer og behandling i spaen efter eksempelvis en knæoperation. Alsik Spa er 20 meter højt og har en selvstændig indgang. Henrik Bille håber, at stedet vil tiltrække borgere i hele området.

- Vi ønsker, at de lokale kommer til at bruge det, som hotellet tilbyder. Alsik er ikke et hus til de få, men et hus til alle, konstaterer han.

Derfor kommer Alsik Nordisk Spa & Wellness til at tilbyde fitness- og spa-medlemskaber, aquasvømning og holdtræning som for eksempel aqua balancing.

Høje forventninger

Inden åbningen oplever Alsik efterspørgsel på deres elektroniske bookingsite. I forbindelse med åbningen 6. maj planlægges en åbningsfest, der skal byde på forskellige aktiviteter for Sønderborgs borgere op til åbningen.

- Vi fornemmer en stor grad af interesse. Jeg glæder mig til at vise huset frem og til at blive en go-to-destination, der vil kunne mærkes i hele området, fortæller Henrik Bille.

Når han ser længere ud i fremtiden, er forventningerne måske endda endnu højere, når han begynder at tænke på Genforeningsfesten i 2020 og Tour de France, der lægger sin vej forbi byen.

- Det bliver en katapult til at skyde turismesamarbejdet i gang i løbet af de næste tre år, fastslår han.

Med udsigt til Flensborg Fjord: Sønderborgs nye vartegn hedder Alsik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce