Arvidsson stopper som elitechef i Randers

Morten Arvidsson stopper efter næsten otte år som elitechef. Arkivfoto: Annelene Petersen

Arvidsson stopper som elitechef i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter otte år som elitechef i Randers Kommune skifter Morten Arvidsson 1. februar til en stilling i Aalborg.

Randers: Efter knap otte år i stolen siger Morten Arvidsson 1. februar farvel til jobbet som elitechef i Randers Kommune.

54-årige Morten Arvidsson, der i Randers også er kendt fra tiden som succesfuld Randers HK-træner fra 1999 til 2004, skifter til en stilling ved Aalborg Kommune, hvor han skal være koordinator for Idrætsmødet i Aalborg, som er en ny stor fire dages event, der skal afvikles for første gang i 2019.

- Jeg har været i Randers i efterhånden 13-14 år som håndboldtræner og elitechef, så jeg glæder mig til en ny udfordring, hvor jeg kommer til at arbejde med et andet aspekt inden for idræt, siger Morten Arvidsson om det nye job ved Idrætsmødet, som er en kombination af et folkemøde og en idrætsfestival.

Morten Arvidsson har været på jobjagt, efter at det stod klart, at besparelserne inden for eliteidrætsområdet i Randers forvandler hans stilling som elitechef til et job som elitekoordinator med en lavere lønramme.

- Jeg havde udsigt til en markant lønnedgang, og samtidig vil jobbet få en anden karakter, end det har i dag. Derfor har jeg kigget mig om efter noget andet og har så været heldig, at der er dukket det her op, som er noget, jeg rigtig godt kunne tænke mig og kan bruge den uddannelse, jeg har taget inden for oplevelsesøkonomi, siger Morten Arvidsson, der blev valgt til jobbet i Aalborg blandt 105 ansøgere.

Primært rådgiver

Han afløste i sin tid Martin Albertsen som elitechef i Randers og har været glad for jobbet.

Men det er også et job, hvor han indimellem har været udfordret af, at nok kunne han komme med sine råd og idéer. Men i sidste ende har det været op til klubberne at bestemme, hvad de vil.

- Nogle gange har jeg følt mig lidt som en konge uden land forstået på den måde, at jeg har kunnet give mine råd, men klubberne har i sidste ende kunnet gøre, som de vil. Så det har været en rådgivende funktion uden ret mange beføjelser. Men jeg har forsøgt at præge tingene og bidrage med den viden, jeg har fra blandt andet den forskning, der findes inden for talentudvikling. Det har været vigtigt for mig, at mine input var fagligt funderede frem for blot, hvad jeg synes eller mente, siger Morten Arvidsson.

Morten Arvidssons job har handlet om at sparre med de store klubber inden for håndbold, fodbold og basketball, men i høj grad også om at støtte op omkring de mindre idrætsgrene, hvor de store individuelle talenter inden for blandt andet atletik, BMX, bueskydning og motocross befinder sig.

Blandt de førende

Men hvordan ser han egentlig potentialet for eliteidrætten i den kommune, han nu forlader?

- Der er ingen tvivl om, at man i Randers har nogle af de bedste rammer i hele Danmark. Randers Kommune er inden for Team Danmark regnet som en af de førende, når det handler om forholdene for eliteidrætten. Jeg ved godt, at man internt i Randers ikke altid er tilfredse, men det er nok også et spørgsmål om, at man hurtigt vænner sig til, hvad man har. Generelt er der faciliteter, som man ikke ser ret mange andre steder.

- Til gengæld synes jeg, at man i Randers kan blive endnu skarpere på det her med at udnytte hinandens styrker på tværs af idrætter. Når det handler om at ansætte eksperter, som både trænere og udøvere på tværs af sportsgrene vil kunne drage stor nytte af, synes jeg stadig, at man er udfordret af, at klubberne har det med at holde sig inden for deres eget felt.

Morten Arvidsson peger på det nye idrætscentrum ved Langvang som noget, der har været med til at styrke flere af de individuelle idrætsgrene og vil tiltrække flere talenter til Randers.

Hans sidste opgave som elitechef bliver den årlige sportsfejring i Arena Randers 1. februar.

Arvidsson stopper som elitechef i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce