Badmintonklubber fusionerer i Randers

Jonas Birch Jørgensen fra Randers Badminton Klub og Sarina Ulrich fra Vorup FB Badminton, som i maj 2017 vandt U19 Mester i mixrækken. Privatfoto: Jimmy Jørgensen

Badmintonklubber fusionerer i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vorup FB Badminton, Randers Badminton Klub og Randers Real Badminton fusionerer fra næste sæson under navnet Randers Badminton Klub. Det meddeler klubberne i en pressemeddelelse, og samarbejdet glæder Randers Kommunes elitechef Morten Arvidsson.

Randers: Badmintonsporten oplever fremgang på landsplan, og sporten er også under udvikling i Randers, hvor tre af kommunes badmintonklubber har indledt et samarbejde, som efter planen resulterer i, at de tre klubber fusionerer inden begyndelsen af næste sæson.

Det drejer sig om Vorup FB badminton, Randers Badminton Klub og Randers Real Badminton, som igennem flere år har samarbejdet i Kronjylland Badminton, og klubbernes bestyrelser har nu besluttet, at dette samarbejde skal danne grundlag for en egentlig fusion af klubberne.

Fusionen betyder, at der bliver én fælles bestyrelse for klubben, som kommer til at hedde Randers Badminton Klub.

Der vil forsat blive tilbudt badmintontræning på alle tre nuværende spillesteder, som er Søndermarksskolen, Real Hallen og i Randers Badminton Haller.

Klubberne forventer, at fusioneringen vil give et løft til ungdomsarbejdet med badmintonspillere i Randers, idet der kan skabes et træningsmiljø på alle tre spillesteder med en gemmengående rød tråd, som trænere på tværs af spillestederne får til opgave at opbygge.

- Den fusionerede badmintonklubs fokus vil være at skabe en fødekæde til klubben, og dermed vil miniton for de yngste og begyndertræning blive styrket på alle tre spillesteder - der vil derfor ikke være langt til træning for den enkelte spiller, lyder det i pressemeddelelsen fra arbejdsgruppen omkring fusionen.

Glæde hos elitechefen

Det nye badmintonsamarbejde i kommunen vækker begejstring hos Elitechef Morten Arvidsson.

- Det glæder mig at tre af de førende badmintonklubber i kommunen har fundet sammen i et samarbejde, som kan tiltrække og fastholde talenter og trænere, hvilket er afgørende for der bliver etableret et endnu stærkere træningsmiljø lokalt, siger elitechef i Randers Talent & Elite Morten Arvidsson.

- Klubberne har i flere år arbejdet på at få styrket badmintonsporten lokalt, hvilket dette tiltag kommer til at gavne. Træningssamarbejder for elitespillerne vil kunne øges yderligere, og tilbuddet til badmintonspillere på alle niveauer vil blive styrket, så det er yderst positivt at klubberne formaliserer samarbejdet endnu mere og samler kræfterne organisatorisk, lyder det fra elitechefen.

Tanke på motionisterne

Motionister som tidligere har lejet baner i de tre klubber, vil fortsat kunne gøre dette.

Der kan blive mindre justeringer, men ambitionen er at alle skal have mulighed for at dyrke badminton, der hvor de ønsker det på de tre spillesteder.

Politisk skal det hele falde på plads, hvilket i første omgang betyder, at Vorup FB Badminton og Randers Real Badminton på deres kommende ordinære generalforsamlinger 27. februar, skal behandle bestyrelsens indstilling til fusionen. Tilsvarende skal Randers Badminton Klub på deres ordinære generalforsamling 3. maj.

Efterfølgende forventer de tre klubbers bestyrelse, at en ny fælles bestyrelse kan tage form, således fusionen kan blive implementeret og være klar til sæsonstart.

Badmintonklubber fusionerer i Randers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce