Chris Nielsen udvist i snævert Cimbria-nederlag

Devon Thomas var flyvende i første halvleg, hvor han var stærkt medvirkende til, at Randers Cimbria ikke sakkede alvorligt bagud. Foto: Annelene Petersen

Chris Nielsen udvist i snævert Cimbria-nederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Cimbria spillede en stor angrebskamp og fightede forbilledligt efter en sløj første periode, men det var ikke nok mod Horsens IC, der i Arena Randers trak fra til sidst efter en udvisning til Chris Nielsen.

Randers: Hvor Superligaens sidste runde i grundspillet emmer af spænding og alverdens forskellige scenarier, var der ikke den helt samme neglebidsfremkaldende atmosfære i kampen mellem Randers Cimbria og Horsens IC.

De gulblusede gæster var på forhånd sikret en andenplads i grundspillet, mens randrusianerne heller ikke kunne ændre på, at de uanset udfaldet af kampen møder Svendborg Rabbits i kvartfinalen.

Derfor betød nederlaget på 94-103 i generalprøven mod Horsens IC heller ikke andet, end at hjemmebanefordelen i en potentiel femte kvartfinalekampe gled kronjyderne af hænde.

Det er selvfølgelig en væsentlig detalje, men taget Svendborg Rabbits form med blot én sejr i de seneste syv kampe og Randers Cimbrias to udebanesejre over fynboerne i denne sæson in mente, ligger træner Jimmy Moore nok ikke søvnløs i nat.

Værre var det, at der var store problemer med at omsætte straffekast til point og forsvaret i lidt for store perioder lod Horsens-spillerne slippe alt for let igennem.

Basketligaen
Randers Cimbria - Horsens IC 94-103 (53-63)

Periodecifre: (21-32), (32-31), (24-15), (17-25)

Randers Cimbria: Dee Franklin 30, Devon Thomas 20, Charlie Burgess 18, Chris Nielsen 13, Brantley Bynum 12, Tobias Reinholt1.

Horsens IC topscorere: Brandon Tabb 29, Charles Callison 19 og Vedran Borovcanin 13.

Rebounds: Cimbria 35, Horsens 50.

Turnovers: Cimbria 14, Horsens 16.

Assist: Cimbria 16, Horsens 22.

Straffekast: Cimbria 19 ud af 30, Horsens 19 ud af 20.
Dee Franklin var varm fra trepointslinjen, hvor han scorede på seks ud af 13 forsøg. Foto: Annelene Petersen
Dee Franklin var varm fra trepointslinjen, hvor han scorede på seks ud af 13 forsøg. Foto: Annelene Petersen

Effektivt angrebsspil

Den manglende intensitet i forsvaret var særligt udslagsgivende i første halvleg. Cheftræner Jimmy Moore havde ellers spøgefuldt mindet sin kollega i Horsens, Arnel Dedic, om, at de bare skulle tage den med ro, når de nu ikke havde det store på spil.

Det lod de gulblusede sig dog ikke narre af. Det var nærmere Cimbria-spillerne, der lignede nogen, der stillede til start i en sommerkamp.

Det gik for langsomt med at komme ud til trepointsskytterne, mens der også for ofte listede en Horsens-spiller i ryggen på forsvaret. I modsatte ende af banen blev det nemme, men knap så effektive, lange topointsskud lidt for ofte foretrukket.

Derfor gik der heller ikke lang tid før Cimbria til Jimmy Moores store fortrydelse var bagud 8-22. Eneste mand, der kunne være sin indsats bekendt, var 175 centimeter høje Devon Thomas, der gang på gang tog bolden aggressivt til kurven uden frygt for liv og lemmer.

Energien smittede langsomt af på holdkammeraterne, som begyndte at gøre et ærligt forsøg i defensiven, mens bolden blev spillet mere rundt i angrebet, hvilket skabte bedre skudmuligheder.

Særligt fra trepointslinjen, hvor Dee Franklin brændte varm. Chris Nielsen kunne derfor udligne til 51-51. Det var generelt en første halvleg, hvor de to holds angreb virkelig dominerede.

Begge klubber skød flotte procenter fra to- og trepointsland, men den helt store forskel og grunden til Horsens IC's tipointsforspring i pausen, var effektiviteten fra straffekastlinjen.

Cimbria kom uden problemer til linjen, men de omsatte blot halvdelen, mens gæsterne omvendt skød 13-13 fra stregen.

Udvist Chris

Jimmy Moore kunne meget vel have brugt pausen på at sige, at det altså ikke nytter noget kun at bruge energien i angrebet. Cimbria-spillerne sværmede i hvert fald rundt om de gulblusede fra første fløjt.

Der blev stjålet bolde og blokeret skud til den store guldmedalje, hvilket stressede Horsens IC, som pludselig havde svært ved at ramme de treere, der faldt uden problemer tidligere i kampen.

Den slags problemer kendte Dee Franklin ikke til. Amerikanerne regnede fortsat point i, hvilket kastede den første føring i kampen af sig ni minutter før tid.

Desværre for Randers Cimbria fandt gæsterne rytmen igen med tre trepointsscoringer i streg, og da Chris Niels kort efter fik marchordre for at filme - den anden usportslige fejl i kampen af "Borgmesteren af Randers" - var det slut.

Cimbria-spillerne forsøgte ellers at sætte angreb op til sidste sekund, men det var ikke nok til at hente Horsens i en kamp, hvor kronjyderne kan være stolte af holdets angrebsspil, selvom det praktisk talt kun var de fem helt store profiler, der bar læsset.

Chris Nielsen udvist i snævert Cimbria-nederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce