Cimbria gav kaniner svar på tiltale

Derrick Wilson og Devon Thomas (th.) leverede store spil for hver sit hold, da Randers Cimbria mødte Svendborg Rabbits i den anden kvartfinalekamp. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Cimbria gav kaniner svar på tiltale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Cimbria fik i den grad revancheret sig på hjemmebane, hvor de i tre perioder viste angrebsspil af højeste karat mod Svendborg Rabbits, som blev sendt tilbage til Fyn med et nederlag på 88-95.

Randers: 13 point. Det lyder som noget, Chris Nielsen plejer at lave på en halvleg med en arm på ryggen. Men i den første kvartfinalekamp mod Svendborg Rabbits var det den samlede pointtotal for "Borgmesteren", Charlie Burgess og Devon Thomas.

Langt fra godkendt. Langt fra en sejr.

Bagud 0-1 i serien var Randers Cimbria derfor presset til at levere mandag aften, hvor de fynske kaniner kom til Kronjylland. Og lad det være sagt med det samme. Cimbria lever i kvartfinalen.

I en vild, tæt og underholdende kamp scorede fem randrusianere dobbeltcifre, hvilket i sidste ende rakte til en sejr på 95-88, men vigtigst af alt viste kronjyderne, at de trods størrelsesforskel kan sætte point på tavlen.

Kampen i tal
Basketligaen, 2. kvartfinaleRanders Cimbria - Svendborg Rabbits 95-88 (53-43)

Periodecifre: (23-25), (30-18), (17-26), (27-19)

Randers Cimbria: Brantley Bynum 21, Devon Thomas 20, Chris Nielsen 14, Charlie Burgess 13, Casper Stage 11, Dee Franklin 7, Rasmus Bach 7, Marinus Mouboe 2.

Svendborg Rabbits: Derrick Wilson 24, Jacob Enevold 17, Sebastian Aaris 14, Peter Møller 9, Jeremiah Ingram 9, Enouma Ebinum 8, Mikkel Planthin 7.

Rebounds: Cimbria 37, Rabbits 35.

Turnovers: Cimbria 12, Rabbits 16.

Assist: Cimbria 21, Rabbits 21.

Straffekast: Cimbria 16 ud af 22, Rabbits 11 ud af 15.

Ramte skud: Cimbria 34 ud af 67, Rabbits 34 ud af 66.

Hæsblæsende tempo

Der var ellers et par bekymrede miner at spore hos de nærmeste tilskuere kort før kampstart, da Dee Franklin gik en tur på sidelinjen for at få is og tape på den skudarm, der var så brændende varm i den første kamp.

Om det var på grund af skulderproblemer, eller fordi cheftræner Jimmy Moore havde gjort sig andre taktiske overvejelser, er ikke til at vide, men Franklin måtte tage til takke med en plads på bænken fra start.

Umiddelbart var han ikke savnet. Cimbria scorede point i et tempo og med en kvalitet, der var helt umulig at forestille sig, hvis man havde set kampen i torsdags.

Det samme gjorde Svendborg vis brændte chancer de første ti minutter næsten kunne tælles på én hånd. Derfor kom gæsterne også foran 25-21.

I den første kamp blev Cimbria most fysisk, og de kom da også hurtigt frem til, at det var en bedre idé at bryde afleveringsbanerne end at slås under kurven.

Den taktik gav pote. Hele 19 point scorede hjemmeholdet på kontra i de første 20 minutter, hvor tempoet konstant blev presset højere og højere op.

Det bekom ikke de store, stærke og en anelse tungere fynboere, som ofte blev fanget på hælene i returløbene. Og med en fantastisk slutspurt op mod pausen med scoringer på syv af de sidste otte forsøg blev Cimbria-spillerne klappet af banen foran 53-43.

Flashback til Fyn

Men så gik det, som det lidt for ofte har gjort med Randers Cimbria, som forfaldt til soloaktioner fra de mindre effektive områder af banen.

Det udnyttede gæsterne til langsomt at æde sig ind i kampen, der blev spillet mere og mere på fynboernes præmisser. Tungt, fysisk, intenst.

215 centimeter høje Jacob Enevoldsen dominerende under kurven, mens Chris Nielsen og kompagni slet ikke fik spillet hinanden lige så gode som tidligere i kampen.

Samtidig viste Derrick Wilson, hvorfor han er en af ligens bedste spillere. Profilen var for anden kamp i streg tæt på at få en triple double, mere end ti assist, point og rebounds.

Det mindede ubehageligt meget om den første kamp på Fyn, hvor Svendborg også kørte Cimbria-spillerne over fysisk til sidst i kampen.

Cirkustricks og brede smil

I dag var det bare anderledes. Gejsten forlod aldrig kronjyderne, som sammen med gæsterne leverede sand basketball-reklame i den sidste periode. De sidste ti minutter havde simpelthen alt.

To trænere, der med en puls på 200 råbte, dirigerede og kogte halvvejs inde på banen. Chris Nielsen, der satte en vigtig trepointsscoring på et ben. Derrick Wilson, der satte to treere i træk i ansigtet på et hårdt kæmpende forsvar. Og så var der Devon Thomas.

Den lille magiker med den legesyge attitude leverede først en førsteklassesaflevering til et Brantley Bynum-dunk, siden en flabet pasning bag om ryggen midt i feltet, som mirakuløst nåede frem til Casper Stage, og også lige en millimeter præcis pasning i ryggen på hele Svendborg-forsvaret til Chris Nielsen.

Det er den slags, publikum kan lide. De kvitterede da også med stående jubel og klapsalver i sekvenserne.

Det fik Brantley Bynum også et minut før tid, da han med sin trepointsscoring til 90-86 reelt set lukkede kampen. Amerikanerne, der kun har fået et minuts pause i de første to kampe, var generelt ekstremt effektiv med sine 21 point på 13 skud.

Cimbria gav kaniner svar på tiltale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce