Cimbria satte Bears på plads

Devon Thomas var sammen med Charlie Burgess toneangivende, når Randers Cimbria virkelig fik gang i angrebsspillet. Arkivfoto: Annelene Petersen

Cimbria satte Bears på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Cimbria spillede fantastisk flot basketball i første periode, og til trods for spillemæssige udfald formåede de på med spillemæssig fleksibilitet at slå de danske mestre fra Bakken Bears 99-92 foran et medlevende kronjysk publikum.

Randers: Det kræver en helt særlig form for optimisme - nogle vil sige naivitet - at tro på, at man i den danske liga kan udfordre og slå Bakken Bears i en bedst á fem serie og vinde tre kampe. Ingen har i hvert fald formået at gøre det de to foregående sæsoner.

Det faktum krydret med et nederlag på ti point i den første semifinale har dog ikke slået Randers Cimbria ud.

Jimmy Moore slog før det andet semifinaleopgør fast, at det ikke ville være umuligt at gentage overraskelsen fra december, hvor randrusianerne slog lokalrivalerne for første gang i fire år, hvis holdet mandag aften bragte mere fysik i reboundspillet og bevarede kontakten med Bears frem til de sidste perioder.

Håbet om at vinde reboundduellen gik allerede fløjten i første periode, men spænding var der til det sidste. Og så fik cheftræneren ret. Det kan lade sig gøre at slå Bakken Bears.

Randers Cimbria holdt hovedet koldt hele vejen igennem og viste stor fleksibilitet, da de slog guldfavoritterne 99-92.

Kampen i tal
Basketligaen, 2. semifinale

Randers Cimbria - Bakken Bears 99-92 (53-48)

Periodecifre: (34-25) (19-23) (20-22) (26-22)

Randers Cimbria: Devon Thomas 21, Charlie Burgess 20, Brantley Bynum 16, Chris Nielsen 14, Casper Stage 12, Dee Franklin 10, Tobias Reinholt 4, Marinus Mouboe 2.

Bakken Bears: Tylor Ongwae 18, Thomas Lærke 13, Michel Diouf 13, Ryan Martin 12, Darko Jukic 10, Tobin Carberry 10, Hayden Dalton 8, Adama Darboe 8, Morten Sahlertz 1.

Rebounds: Cimbria 34, Bears 45.

Turnovers: Cimbria 13, Bears 18.

Assist: Cimbria 22, Bears 16.

Straffekast: Cimbria 13 ud af 15, Bears 16 ud af 25.

Ramte skud: Cimbria 38 ud af 73, Bears 33 ud af 73.

Angrebsbonanza

At det var en semifinale mod Danmarks bedste hold var også gået op for det randrusianske publikum. Klubben havde på forhånd sat seks ekstra stolerækker op, tre bag ved hver kurv, og hallen var fyldt fint op med 4-500 tilskuere.

De blev alle vidne til sæsonens flotteste angrebsspil fra kronjydernes hænder i første periode.

Bolden blev sendt rundt i et hæsblæsende tempo, mens spillerne hele tiden flyttede sig for hinanden.

Det gav åbne skud, som blev sat uden problemer, og knap så frie skud, som alligevel blev sendt i kurven med største selvfølgelighed. Intet kunne gå galt, mens alt kunne gå i.

Helt uvirkelig brændte hjemmeholdet kun fire skud i første periode, men det var til gengæld også tydeligt, at det var sjovere for Cimbria-spillerne at blive hyldet af et medlevende publikum for ekvilibristiske driblinger end kontant forsvarspil. Derfor blev de århusianske bjørne heller ikke rystet af.

Da de fem startere skiftevis begyndte at tage plads på bænken for at hive luft ind, blev det også hverdag igen. Der har Bakken Bears bare en breddefordel, som ingen andre hold i ligaen kan matche.

Fysisk kunne kronjyderne heller ikke stå imod, og bjørnene hev den ene offensive rebound ned efter den anden. Det kostede et hav af straffekast, som tidligt sendte randrusianerne i holdfejl og trak tempoet ud af kampen.

Det var til gæsternes fordel, som åd sig ind i kampen i takt med, at trepointsskuddene for hjemmeholdet ikke faldt med samme lethed.

Taktisk ændring

Cheftræner Jimmy Moore tog konsekvensen af trepointskrisen, hvor særligt Chris Nielsen var en synder med én scoring på otte forsøg, og beordrede sine spillere til at søge afslutninger tættere på kurven.

Det virkede helt efter planen og sørgede for, at Bakken Bears både skulle forholde sig til trusler i feltet og langt ude fra. For modstanderne ved godt, at Randers Cimbria altid er en trussel fra trepointsland, selvom skuddene ikke lige falder i perioder.

I modsatte ende stemplede Cimbria-spillerne også for alvor ind i forsvaret, hvor de havde held og dygtighed til at stresse århusianerne til at tage pressede skud.

Og med to minutter igen beviste Devon Thomas, at der var optræk til noget stort, da han dansede sig forbi tre forsvarsspillere og lagde bolden smukt i kurven.

Men det var en ellers uskarp Chris Nielsen, der var med til at lukke kampen for hjemmeholdet. "Borgmesteren" er bare iskold, når det gælder.

I kampens sidste minut nåede han i tre forskellige boldbesiddelser at stjæle bolden, sætte to straffekast og lave en assist, som slukkede Bakken Bears sidste håb og hældte yderligere benzin på Randers Cimbrias optimisme.

Cimbria satte Bears på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce