Cimbria tabte terræn til toppen efter intens fight

Chris Nielsen blev topscorer for Randers Cimbria med 17 point i kampen. Foto: Annelene Petersen

Cimbria tabte terræn til toppen efter intens fight

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Cimbria kunne for alvor stemple ind blandt topholdene i Basketligaen, men hjemmeholdet manglede kvalitet i angrebet og tabte 78-81 til Team FOG Næstved.

Randers: For tre dage siden vandt Randers Cimbria i Næstved, men torsdag aften måtte 512 tilskuere i Randers Arena se, at sjællænderne fik revanche efter et intenst opgør, som endte 78-81 til Team FOG Næstved.

Kampen startede i et voldsomt tempo. Der sneg sig fejl ind hos begge mandskaber, men det var hjemmeholdet, som tog teten foran et vel­oplagt publikum.

Charlie Burgess og hjemmebanedebutanten Devon Thomas foldede sig ud i angrebet, og et bevægeligt Cimbria-forsvar gjorde det svært for gæsterne, som primært fik deres point efter rebounds under kurven.

Cimbria nye shooting guard Devon Thomas hilste allerede efter et par minutter på Arena Randers med en flot trepointsscoring til stor jubel i hallen og blandt holdkammeraterne på Cimbria-bænken.

Flere gange i første periode kvitterede cheftræner Erik Olson med anerkendende klap ind mod sine spillere, som fortjent var i front med 21-16 efter første periode.

I anden periode fortsatte Cimbria-defensiven med at imponere. Forwarden Jerrel Williams var overlegen under kurven, men pludselig var gæsterne skarpe fra trepointslinjen.

Fire gange i anden periodes første seks minutter sendte sjællænderne bolden i kurven til tre point, men heldigvis for hjemmeholdet viste Chris Nielsen også storspil.

Inden kampen blev Cimbrias nummer fem, bedre kendt som 'Borgmesteren af Randers', hyldet for at have rundet 6000 point i Basketligaen, og rekorden blev kun udbygget i Arena Randers torsdag aften.

Tre gange i anden periode nettede rekordmageren Chris Nielsen fra trepointslinjen, og han havde, som ofte før, stor andel i, at stillingen kun var 43-44 i gæsternes favør, da holdene gik til pause.

Devon Thomas fik hjemmebanedebut foran 512 tilskuer i Arena Randers, og Cimbrias nye shooting guard bød ind med 15 point. Foto: Annelene Petersen
Devon Thomas fik hjemmebanedebut foran 512 tilskuer i Arena Randers, og Cimbrias nye shooting guard bød ind med 15 point. Foto: Annelene Petersen

Tæt til det sidste

I de første tre minutter efter pausen brændte først Devon Thomas tæt under kurven, og i de efterfølgende angreb missede Charlie Burgess og Jerrel Williams fra trepointslinjen, og det udnyttede Næstved til at bringe sig foran 46-53 midtvejs i tredje periode.

Sjællænderne var skarpe fra trepointslinjen, og specielt gæsternes guard Conner Washington boltrede sig mod et mindre bevægeligt Cimbria-hold, som også pludselig havde betydeligt sværere ved at finde vej til kurven i den anden ende.

Hjemmeholdets angrebsspil var hakkende med for mange forsøg, som prellede af på ringen og for få vundne rebounds, og derfor var de hvidklædte Randers-spillere bagud 55-63 inden kampen sidste ti minutter.

Med fem minutter igen kaldte Erik Olson sine tropper til timeout ved stillingen 65-71 til gæsterne. Hjemmeholdets slutspurt skulle sættes i system, og ti sekunder efter sendte Charlie Burgess tre point på tavlen.

Cimbria havde mulighederne mod slutningen, men skarpheden manglede.

Med fem sekunder igen var hjemmeholdet på bolden ved stillingen 78-81. Samtlige 512 tilskuere stod op i Arena Randers, men det lykkedes ikke for hjemmeholdet. Charlie Burgess kunne ikke finde plads på trepointslinjen, og randrusianerne tabte dermed et vigtigt skridt i målsætningen om at blande sig i toppen.

Cimbria tabte terræn til toppen efter intens fight

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce