Cimbria-veteran blåstempler generalprøve: Forsvarsfejl skal udryddes, men angrebet viste rytmen

Chris Nielsen er glad for, at han sammen med de fire amerikanere holdt gang i angrebsrytmen mod Horsens, men veteranen er dog en smule bekymret for bredden. Foto: Annelene Petersen

Cimbria-veteran blåstempler generalprøve: Forsvarsfejl skal udryddes, men angrebet viste rytmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Randers Cimbria tabte 94-103 til Horsens IC i den sidste kamp inden kvartfinalerne. Chris Nielsen er dog overvejende positiv efter kampen, hvor takterne i angrebet skal tages med til de kommende kampe mod Svendborg Rabbits. Til gengæld skal der lukkes langt bedre af i forsvaret.

Randers: Torsdag aften var sidste chance for Randers Cimbria til at finpudse spillet, inden det i næste uge for alvor går løs i kvartfinaleserien mod Svendborg Rabbits. Men med et hurtigt kig fra helikopteren var nederlaget på 94-103 til Horsens IC ikke ligefrem en ønskværdig generalprøve.

Muligheden for hjemmebanefordel i en potentiel femte kamp mod de fynske kaniner blev smidt på jorden, og så var det randrusianske forsvar i gavehumør i størstedelen af kampen.

En semifinaleplads er i hvert fald langt ude i horisonten, hvis Randers Cimbria også lukker 25 eller flere point ind i tre ud af fire perioder i den kommende serie.

- Der bliver scoret meget færre point i playoffs, så vi kan nok godt barbere i hvert fald tyve af vores point mod Horsens fra. Derfor skal vi være bedre til at tage de lette point væk, så vi skal sørge for, at Svendborg ikke får lige så mange layups tæt på kurven, som Horsens gjorde. Det er alt andet lige sværere at ramme et trepointsskud, end det er at få den i helt inde under kurven, så det er vi simpelthen nødt til at dække bedre op over for, erkender Chris Nielsen.

God angrebsrytme

Nederlaget og problemerne i forsvaret får dog ikke veteranen til at ryste i bukserne. Horsens IC er trods alt det næstbedste hold i ligaen, så det er egentlig godkendt kun at tabe med ni point til dem. Især når man formår at putte 94 point på tavlen.

- Vi spiller sådan set udmærket, selvom vi taber, og særligt angrebsmæssigt var vi skarpe. Alle fik scoret og rørt bolden, og vi fik vist, at alle er inde i en god rytme. Vi spillede dog med en smal rotation, og det havde været rart, hvis flere af de unge var kommet ind, så de kunne vise, at vi også kan stole på dem i playoffs, siger Chris Nielsen.

Veteranen selv bidrog med 13 point, mens de resterende profiler i form af Dee Franklin, Brantley Bynum, Devon Thomas og Charlie Burgess alle scorede minimum 12 point. Eneste anden bidragsyder var Tobias Reinholt, der satte et enkelt straffekast i løbet af kampen.

Dermed er der et stort ansvar på de fem bærende kræfter, når der skal slides for pointene i kvartfinalerne.

- Jeg synes ikke, at det er holdbart med så smal en rotation. Personligt mener jeg, at man skal have et hold, hvor alle over hele linjen scorer mellem 10 og 18 point. Men med den spillestil vi har, kan det være svært for alle at komme på tavlen, fordi bolden er meget i mine egne eller amerikanernes hænder, vurderer Chris Nielsen, der ser frem til de nervepirrende kvartfinalekampe.

- Der kommer til at være ekstra stress og nervøsitet fra alle - især fordi vi har et ungt hold, men vi skal bare gå ind og være sultne og vise, at vi ikke vil på en lang sommerferie.

Cimbria-veteran blåstempler generalprøve: Forsvarsfejl skal udryddes, men angrebet viste rytmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce