Dansk landstræner inden finale mod Wales: Gruppesejr er utrolig vigtig

Danmarks landstræner, Åge Hareide, venter hård modstand i Cardiff fredag aften, hvor begge mandskaber har chance for at tage førstepladsen i gruppen. Foto: Reuters/Matthew Childs

Dansk landstræner inden finale mod Wales: Gruppesejr er utrolig vigtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sejr over Wales i fredagens opgør i Cardiff vil betyde oprykning til A-laget i Nations League, hvor kontinentets bedste hold spiller. Det vil gøre Danmark godt at møde toppen af poppen, mener Åge Hareide.

FODBOLD: Det er jo ikke fordi, man ligefrem trækker i kedeldragten, spytter ud til siden og så ellers går i gang med at mure et hus op fra bunden med de verbale mursten, der bliver formet på sådan et pressemøde dagen inden en vigtig landskamp.

Men sådan er det. Om det er i København eller Cardiff.

En landstræner i et i øvrigt vældigt humør og så to spillere - landsholdstruppens største stjerner, Christian Eriksen og målmand Kasper Schmeichel - i et hidsigt oplyst lokale under hovedtribunen på det enorme fodbold-og rugbystadion Millennium Stadium, der ikke just ligger placeret i et af byens mest seværdige kvarterer, men fred være med det.

Det er indenfor murene, at slaget skal stå, og her fejler forholdene ikke det mindste.

Fredag aften gælder det altså gruppefinalen i Nations League Bs gruppe 4, hvor det for danskerne gælder om ikke at tabe.

I så fald løber waliserne med gruppesejren og dermed oprykning til det fineste selskab i den nyskabte turnering, A-laget, hvor nationer som Spanien, Frankrig og Belgien i øjeblikket fører sig frem på veltrænede ben.

Og det skal selvfølgelig undgås.

- Det kan jo vise sig at være finalen, det her, og det bliver ikke nemt. Wales er et rigtig godt hold, der gerne vil spille fodbold, og som er gode til det, hvis de får lov. Alle internationale kampe er tætte, og de plejer at mere aggressive på eget græs. De sagde selv, at de var trætte, da vi vi spillede i Aarhus (Danmark vandt 2-0, red.). Så det bliver en udfordring, lød det fra den danske landstræner, nordmanden Åge Hareide på pressemødet.

Vinder Danmark derimod opgøret bliver de gruppevindere, da Hareide og co. så vil overhale Wales inden gruppens sidste opgør i Aarhus på mandag mod Irland, hvor danskerne i tilfælde af uafgjort fredag så selv kan afgøre, hvad der skal ske.

Hareide håber selvfølgelig på oprykning. Ikke så meget for hæder og ære, men for holdets.

- Hvis vi skal blive ved med at udvikle os som hold, er det rigtig vigtigt, at vi møder de bedste hold. Det er svært, for de vil helst spille mod hinanden, så en gruppesejr vil gøre, at vi i den kommende runde af turneringen kommer til at møde nogle af dem. Det er svære hold at møde, det er toppen, men det er den eneste vej til at blive bedre, kom det fra nordmanden.I tilfælde af en gruppesejr bliver DBU belønnet med 1,5 millioner euro svarende til lidt over 11 millioner kroner.

Dansk landstræner inden finale mod Wales: Gruppesejr er utrolig vigtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce